ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
15.5.2019 | 11:23

Άθεη;

Εδώ και κάποιους μήνες προσπαθούσα να λύσω με αφορμή ένα βιβλίο (με αφορμή ξαναλέω) το θέμα της θρησκείας και κατέληξα ότι εγώ δεν θέλω να πιστεύω σε Θεούς Χριστούς και τέτοια γιατί πολύ απλά είναι η ανάγκη του ανθρώπου να εξηγήσει τα ανεξήγητα. Όμως τι να κάνουμε παιδιά, δεν μπορούμε να τα ξέρουμε όλα!Πάντα είχα αυτή τη σκέψη στο πίσω μέρος του μυαλού μου αλλά ποτέ δεν το είχα ξεκαθαρίσει όπως πολλοί άνθρωποι, αλλά θα δείτε ότι κι αν εσείς το ξεκαθαρίσετε μέσα σας θα νιώσετε ένας άλλος άνθρωπος. Δεν είναι δυνατόν ένας μυαλωμένος άνθρωπος την σήμερον ημέρα να πιστεύει ότι αυτό που ήμαστε σήμερα το δημιούργησε ο Θεός που έστειλε τον Χριστό και μπλα μπλα μπλα... Ξέρω πως αποδεδειγμένα ο Χριστός υπήρξε αλλά ποτέ δεν ανάστησε κανέναν, προσπάθησε να κάνει έναν καλύτερο κόσμο φτιάχνοντας μία θρησκεία που υποστήριζε (πολύ σωστά) την αγάπη για τον συνάνθρωπο.Μέχρι εκεί όμως! Δεν μπορούμε εμείς οι άνθρωποι να κατανοήσουμε τα πιο απλά πράγματα ζούμε και πεθαίνουμε ΤΕΛΟΣ. Δεν υπάρχει άλλη ζωή, τελειώνουμε, σταματάει να δουλεύει η καρδιά και τελείωσε. Μην μου αρχίσετε τα "κι όμως ζούμε γιατί οι δικοί μας μας θυμούνται" συμφωνώ απόλυτα με αυτό αλλά αυτή είναι μία άλλη έννοια του "ζω" σε σχέση με το κυριολεκτικό "ζω". Όλα κάνουν έναν κύκλο, όλα τα ζωντανά όντα πεθαίνουν και κάποιος τους τρώει, η αλυσίδα της ζωής (εμάς μας τρώνε τα σκουλήκια).Το συζήτησα με τους γονείς μου οι οποίοι έχουν τις ίδιες αντιλήψεις αλλά φοβούνται να τις εκφράσουν και για να μην τους σχολιάσουν, σε αντίθεση με εμένα που δεν φοβάμαι να εκφράσω την άποψη μου. Επίσης έχουν συνδέσει την θρησκεία με τις εκκλησίες που πήγαιναν στα παιδικά τους χρόνια και παρόλο που στην ουσία δεν πιστεύουν συνεχίζουν να παίρνουν μέρος σε μνημόσυνα γάμους κι αυτά γιατί πιστεύουν πως είναι μέρος του πολιτισμού μας. Εγώ πιστεύω πως αυτό είναι στο χέρι του καθένα να το αλλάξει ή να το κρατήσει.Και τέλος πάντων θα μου πείτε "ωραία, τότε γιατί ακόμη πιστεύουν;" και μπορεί να μην σας ικανοποιεί η απάντηση "γιατί θέλουν να εξηγήσουν τα ανεξήγητα". Ωραία τότε θα σας ρωτήσω εγώ κάτι "ο θεός δεν κατοικεί στον ουρανό; Αφού έχουμε πάει στον ουρανό και δεν έχουμε δει κανέναν!" Ο ένας θα λέει είναι πνεύμα, ο άλλος δεν μπορείς να τον δεις, ο παράλλος είναι ακόμη πιο ψηλά κτλ. Είναι σαν τους Αρχαίους Έλληνες που πίστευαν ότι οι θεοί κατοικούν στον Όλυμπο ενώ είχαν πάει και είχαν βρει μόνο χιόνια. Όλοι έχουμε την ανάγκη να παρακαλέσουμε κάτι σε μια δύσκολη στιγμή αλλά το μόνο που θα καθορίσει τι θα γίνει η τύχη και η μοίρα μας. Και πριν αρχίσουν πολλοί, α είσαι άθεη και τα λοιπά να σας πληροφορήσω ότι δεν είμαι άθεη. Άθεος θα πει αυτός ο οποίος δεν πιστεύει στον Θεό, ενώ υπάρχει. Όμως παιδιά, δεν υπάρχει κανένας Θεός για να πιστέψω σ' αυτόν.
12
 
 
 
 
σχόλια
"Ξέρω πως αποδεδειγμένα ο Χριστός υπήρξε". Κάπου εκεί έπαψα να δίνω προσοχή και βεβαιώθηκα ότι διαβάζω μια 20χρονη που νομίζει ότι ανακάλυψε τον τροχό, με αφορμή επναβιβλίο, όπως όλ@ οι 20χρον@ από καταβολής κόσμου. "Ο Χριστός"! Ούτε καν "ο Ιησούς Ναζωραίος".Πες το μας και μας πώς είσαι τόσο βέβαιη, αν και άθεη, που ακόμα ψαχνόμαστε.
Για να προσεγγίσεις τέτοια θέματα πρέπει να πρώτα να αποβάλεις από μέσα σου την διπλή άγνοια και να δεχτείς το γεγονός ότι δε γνωρίζεις τίποτα. Ύστερα και πριν εκθέσεις την άποψη σου δημόσια, αφού έχεις ευθύνη γι' αυτά που γραφεις καλό θα ήταν να μελετήσεις και να μην αναπαράγεις ανοησίες που ακούς στην τηλεόραση όπως ότι οι αρχαίοι Έλληνες πίστευαν ότι οι Θεοί τους κατοικούν πάνω σε ένα βουνό.
Τώρα που κατεληξες με τις θεολογικές σου αναζητήσεις, ώρα να δουλέψεις με κάτι πολύ πιο βαθύ και σημαντικό: Η ελευθερία του ενός τελειώνει εκεί που αρχίζει η ελευθερία του άλλου. Όπως εσύ έχεις κάθε δικαίωμα να απορρίψεις το θεό, έτσι και οι άλλοι έχουν δικαίωμα να πιστεύουν στο Χριστό, στο Δία, στον Όσιρη και όπου αλλού γουστάρουν. Δεν έχεις κανένα δικαίωμα να κοροϊδεύεις, ούτε η αθεΐα σε κάνει ανώτερη. Κάποιοι έχουν ανάγκη την πίστη τους για να καταφέρουν να ανταπεξέλθουν σε οδυνηρές καταστάσεις και κάποιοι τη χρησιμοποιούν για να αντέξουν τον εαυτό τους. Δε σου πέφτει λόγος εσένα να τους κρίνεις.Όσο για το τι γίνεται μετά θάνατον δεν το ξέρει κανείς, διότι όλοι είμαστε ζωντανοί κι άρα μόνο θεωρίες λέμε. Παίζει από το απόλυτο τίποτα, μέχρι πολύχρωμοι μονόκεροι με άρωμα λεβάντας και φτερά από σαντιγύ.
Τώρα βέβαια, σε μερικές θρησκείες παίζει ρόλο και το φύλο αν μιλάμε για παράδεισο. Αν είσαι γυναίκα, τη βγάζεις με ένα άντρα. Αν είσαι άντρας, έχεις όμως 72 παρθένες, ώριμες με μεγάλα στήθη!!! Κατά την ισλαμική ...σωτηριολογία! Άρα κατά τη δύση της ζωής του πρέπει να το ψάξει ο οποιοσδήποτε, πολύ προσεκτικά ":D
Μα η θρησκεία είναι οχυρό της πατριαρχίας. Είτε ισλάμ, είτε δωδεκάθεο, οι γυναίκες είναι υπό.Δεν είναι όμως πιο ωραίοι οι μονόκεροι που σκέφτηκα εγώ από τα πιλάφια και τα ουρί;
Ο δωδεκαθεϊσμός είναι η μόνη θρησκεία που κατά τη γνώμη μου, σέβεται τις γυναίκες πάντως.Για το τι είναι πιο ωραίο (μονόκεροι, κτλ) ας γίνει ...δημοσκόπηση! Κάτι μου λέει οτι οι απόψεις δε θα συγκλίνουν.
"Όλοι έχουμε την ανάγκη να παρακαλέσουμε κάτι σε μια δύσκολη στιγμή"Αυτό είναι το πρόβλημα με πολλούς. Πίστη δε σημαίνει ότι δεν μας σκοτιζει του, αλλά όταν δυσκολέψουν τα πράγματα αρχίζουμε τα τάματα.Πίστη είναι κάτι που θα έπρεπε ο καθένας να κουβαλάει καθημερινά.Πώς δηλαδή καθημερινά κάποιος/α να είναι "δε πιστεύω σε θεό, δεν υπάρχει Θεός κλπ" αλλά όταν σφίξουν τα κωλια, αρχίζουν τα προσκυνήματα. Υποκρισία..Εγώ προσωπικά δε πιστεύω και δε θεωρώ ότι υπάρχει Θεός. Ναι υπάρχουν αναπάντητα ερωτήματα, αλλά! προς το παρών.Εντούτοις, λόγω προσωπικής αναζήτησης, βρήκα το βουδισμό να είναι μια φιλοσοφία που θεωρώ όμορφη και κάτι που μπορώ να δεχτώ, χωρίς να τον ασπαστω. Απλά κάποια από τα διδάγματα είναι παράλληλα με ευρήματα στη ψυχολογία.
Scroll to top icon