ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
21.5.2019 | 18:32

Μάθημα ζωης

Να μην εμπιστεύεσαι κανέναν. Όλοι θα σε προδωσουν στο τέλος.
8
 
 
 
 
σχόλια
Νομίζω ότι πρέπει να έχουμε ρεαλιστικές προσδοκίες από τους άλλους και αυτογνωσία. Καμιά φορά απογοητευομαστε από τους άλλους και δεν βλέπουμε τα δικά μας λάθη. Άλλες τα συνδυάζουμε. Δεν λέω. Απόλυτος να μην είσαι, εκτός κι αν απωθείς τους ανθρώπους γιατί δεν είσαι Αγιος.
Δεν ξέρεις ότι ο μεγαλύτερος εχθρός μας είναι ο εαυτός μας; Toν μαθαίνουμε τον εαυτό μας, καθώς μεγαλώνουμε. Είναι πολλές πλευρές του που δεν γνωρίζουμε και τις ανακαλύπτουμε στην πορεία ειδικά, όταν παρουσιαστούν τα κατάλληλα ερεθίσματα που θα μας βάλουν στη διαδικασία να σκεφτούμε βαθύτερα.
Συμφωνώ απόλυτα. Δυστυχώς όμως αντί να μπούμε στη διαδικασία αυτοελέγχου που λες σωστα, αναζητούμε σχεδόν πάντα έναν άλλο υπεύθυνο. Κάνοντας έτσι πάντα τα ίδια και τα ίδια λάθη.
H ενδοσκόπηση μας μαθαίνει πολλά για τον εαυτό μας. Οι άλλοι είναι τα ερεθίσματα γι' αυτό. Τώρα αν και κάποιος άλλος έχει μερίδιο ευθύνης δεν γίνεται να το αγνοήσουμε, γίνεται; H ουσία όμως είναι να καταλάβουμε καλύτερα τον εαυτό μας και ποιοι είμαστε, τα λάθη που κάναμε, τα λάθη που έκαναν οι άλλοι, πώς φτάσαμε σήμερα εδώ που είμαστε κλπ.
Scroll to top icon