ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
25.5.2019 | 15:38

τρίτη φορά;

Δίνω δεύτερη φορά πανελλήνιες, στην πρώτη δεν διάβαζα καθόλου, όπως και αυτή τη φορά το ίδιο. Δεν είμαι παιδί χωρίς όνειρα, δεν θέλω να "χωθώ" σε μια σχολή απλά για να πάρω ένα πτυχίο ενώ δεν μου αρέσει το αντικείμενο. Μου αρέσει το διάβασμα, να σκέφτομαι με ανοιχτό μυαλό, μου αρέσει η τέχνη, η οικολογία. Ασχολούμαι πολύ με αυτά για την ψυχική μου υγεία, το είχα ανάγκη. Ξέρω ότι δεν θα περάσω κάπου, δεν πήγαινα ούτε φροντιστήριο φέτος, νόμιζα ότι θα τα καταφέρω μόνη μου, αλλά το άφηνα για μετά πάντα. Δεν νιώθω τύψεις για τις επιλογές μου απλά αισθάνομαι πως θα με δείχνουν με το δάχτυλο μετά. Δεν μου αρέσει η παπαγαλία, το βαριέμαι ρε παιδί και χάνω το νόημα μετά, δεν είμαι "λαικό κορίτσι" δεν ξέρω αν αυτός είναι ο σωστός όρος μην με παρεξηγήσετε εννοώ ότι δεν είναι πως με ενδιαφέρουν μόνο να φτιάξω τη ζωή μου με κάποιον, να βρω μια δουλειά να βγάζω τα προς το ζην κτλ. Έχω όνειρα και θέλω να κάνω πράγματα. Απλά δεν αντέχω το διάβασμα για τις πανελλήνιες, δεν με εμπνέει, μου δημιουργεί άγχος δεν αποδίδω, νιώθω μια ματαίωση. Ειλικρινά δεν ξέρω τι θα κάνω. Θα συζητήσω με τη μαμά μου όταν έρθει σπίτι !
6
 
 
 
 
σχόλια
Είναι σεβαστό και αποδεκτό το να μη σου αρέσει κάτι. Ούτε "πρέπει" όλοι να μπούνε σε γραφεία. Η αυτάρκεια μιας οικονομίας έχει ανάγκη από όλους τους κλάδους παραγωγής. Και δε θα σχολιάσω τη νοοτροπία που καλλιεργήθηκε όλα αυτά τα χρόνια σε αυτή τη χώρα ούτε γιατι συνέβει αυτό.Όμως για να εκπληρωθεί ένα όνειρο υπάρχουν πάντα κάποιες προυποθέσεις που πρέπει να πληρούνται. Και αυτό είναι το μόνο πράγμα που διαφωνώ σε όσα γράφεις. Έχασες 3 χρόνια που θα μπορούσες να "χτίζεις" για τα όνειρά σου. Έπρεπε να ξεκαθαρίσεις από την αρχή τι θέλεις. Όμως προλαβαίνεις ακόμα αρκεί να ξεκινήσεις από τωρα.
Κάνε την προσπάθεια σου εστω και με τα σος. Αν δεν καταφερεις αυτο που θες, βρες μια ιδιωτική σχολή η ένα κολλέγιο που να έχει το αντικείμενο που σε ενδιαφέρει. Αν υπάρχει οικονομική δυσκολία μπορείς να βρεις μια δουλειά το καλοκαίρι (πχ σε καφετέρια) και να μαζέψεις κάποια χρήματα και αν θες την κρατάς και ημιαπασχόληση παραλληλα με τις σπουδές σου το χειμώνα. Όλα γίνονται αν υπάρχει θέληση. Το διάβασμα πάντως υπάρχει σχεδόν πάντα ό,τι και να σπουδάσεις, εκτός καποιων περιπτώσεων (βλέπε κομμωτικη, αισθητική, νύχια, ίσως και κάποια καλλιτεχνικά επαγγέλματα)Καλή δύναμη!
Μηπως πολυ απλα εισαι μια ταμπελα που κατηγορει οποιαδηποτε μορφη πνευματικης ασκησης και κοπωσης στο ονομα του παπαγαλισμου;τι σημαινει δεν ειμαι λαικο κοριτσι και δεν ειμαι παιδι που παπαγαλιζει,αν ειχες πραγματικα καποια ονειρα και στοχους θα τα εδινες ολα στις πανελλαδικες και θα περναγες εκει που ηθελες οπως κανουν ολα τα παιδια που θελουν να πετυχουν κατι στη ζωη τους.Αα επισης να ξερεις οτι αν περναγες σε καποια σχολη το διαβασμα για να περασεις τα μαθηματα ειναι πενταπλασιο απο τις πανελληνιες.
Το φαρμάκι σας ρίχνετε ορισμένοι. Λες και δεν ξέρετε τι συμβαίνει στο σύστημα με την εξαντλητική παπαγαλία. Έχουμε περάσει και εμείς σε πανεπιστήμιο και το διάβασμα μπορεί να είναι πιο εξειδικευμένο και λεπτομερειακό αλλά σε μεγάλη κλίμακα υπάρχει η ελεύθερη έκφραση του εξεταζόμενου και η επιλογή της προσωπικής κρίσης του. Αυτό για το 'αα επίσης' όλο ειρωνεία. Υπάρχουν και παιδιά που δεν μπορούν να παπαγαλίσουν ναι. Τι να κάνουμε τώρα. Δεν είναι συνυφασμένη η τεμπελιά. Κορίτσι μου (εξ) μην ακούς κακεντρεχής. Ότι θελήσεις πραγματικά μπορείς να το καταφέρεις !
Αυτο με την ελευθερη εκφραση του εξεταζομενου ειναι σχετικο.Εγω προσωπικα σπουδαζω σε θεωρητικοτατη σχολη και αναγκαζομαι να παπαγαλιζω 10 φορες παραπανω απο οτι στις πανελλαδικες.Και το δεν μπορω να παπαγαλισω δεν υπαρχει,η βαθμολογηση των πανελλαδικων ειναι σωστα στοχευμενη (με την καλη εννοια) και για ατομα που δε μπορουν να παπαγαλισουν
Scroll to top icon