ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
2.6.2019 | 13:44

"Νόημα"

Έψαχνα νόημα παντού αλλά πάντα, εκεί που νόμιζα πως το βρήκα, εκεί που προσπαθούσα να χτίσω κάτι, γκρεμιζόταν, καταστρεφόταν όλο και περισσότερο. Ο,τι κι αν έκανα. Ο,τι κι αν έλεγα. Ο,τι κι αν έπραττα. Ποτέ, τίποτα δεν είχε σημασία στο τέλος. Ίσως είχε για 1 λεπτό, μα μετά ξεχασμένο, λες και πήρε φωτιά και μετατράπηκε σε στάχτη, πριν καν υπάρξει. Χρόνια και χρόνος, όλα για 1 λεπτό ύπαρξης. Έδωσα στους ανθρώπους ο,τι μπορούσα, προσπαθούσα να τους δώσω ελπίδα, τους άκουσα, ακόμη και στιγμές που ίσως άλλος να μην το έκανε, έβαλα πίσω τον εαυτό μου τόσες φορές, τόσες φορές δεν είχε σημασία για εμένα, και δεν ζήτησα τίποτα πίσω. Αν μου έδινες κάτι, θα έψαχνα τρόπο να στο δώσω με τον διπλάσιο τρόπο πίσω. Και δεν ήθελα τίποτα πίσω, όχι. Αλλά ήθελα να μην κατηγορούμαι πάντα. Ήθελα μία αναγνώριση, ότι ναι, ξέρω τι έκανες, ξέρω πόσο προσπάθησες, ξέρω ότι ήσουν εκεί, ξέρω ότι νοιάστηκες, ξέρω ότι έδωσες. Ένα ΑΛΗΘΙΝΟ ΞΕΡΩ. Απλά παρατηρώ τους ανθρώπους πια, και είμαστε όλοι τόσο ίδιοι, όσο και διαφορετικοί κι αν φαινόμαστε. Ίδιες λέξεις, διαφορετικές φωνές, διαφορετικά στόματα. Ο,τι λέω τώρα θα ειπωθεί τόσες φορές και σίγουρα ήδη έχει άλλες τόσες. Μας σκοτώνουν και είμαστε πια άδειοι, αλλά είναι σαν να μην έχει σημασία, γιατί να έχει σημασία όταν τόσοι πολλοί είναι έτσι; Οι αναμνήσεις μένουν και ξεθωριάζουν, και ακόμη και κάτι που δεν θα έπρεπε να περάσει έτσι, θα είναι πάντα εκεί μα ταυτόχρονα τόσο μακριά. "Μα γιατί το θυμήθηκες τώρα;", "Έχει συμβεί σε τόσους, δεν έχει σημασία.", είναι μερικές από τις απαντήσεις που θα πάρεις αν μιλήσεις. Μιλάς, αλλά τι σημασία έχει; Ακούει κανείς πραγματικά; Μπορεί κανείς να καταλάβει αν δεν υπάρχουν πια λέξεις με νόημα; Τις έχουμε χρησιμοποιήσει τόσο πολύ που το έχασαν. Δεν έχω ούτε θυμό, ούτε θλίψη. Μία τεράστια απογοήτευση από τα πάντα.Από τις προσπάθειες που έκανα και κανένας δεν τις είδε, από τον τόσο χρόνο, που, κοίτα, σβήστηκε ξανά σαν να μην υπήρχε καν, από την έλλειψη πραγματικής σημασίας σε οτιδήποτε. Σημασίας πέρα του ενός λεπτού.
2
 
 
 
 
σχόλια
Δεν είναι δυνατόν να μην επηρεαστείς από τους ανθρώπους. Και σίγουρα η ευτυχία σου και η ψυχική σου κατάσταση σχεδόν πάντα, αν όχι πάντα, συνδέεται με κάποιο τρόπο με τους ανθρώπους. Οι αναμνήσεις, οι άνθρωποι που έφυγαν από τη ζωή σου, οι παλιές, αλλά και οι νέες καταστάσεις, πώς γίνεται να τα μπλοκάρεις όλα αυτά εκτός από το τι επηρεάζει την ευτυχία σου; Δεν θα νιώσεις άσχημα αν κάποιος για τον οποίο νοιαζόσουν φύγει και δεν θα μπορέσεις ποτέ να ξέρεις όχι μόνο πως είναι, αλλά καν αν ζει; Δεν θα νιώσεις άσχημα αν μάθεις πως κάποιος σε πρόδωσε; Δεν θα νιώσεις άσχημα αν μείνεις μόνο με τις αναμνήσεις μόνος σου και αυτό επαναλαμβάνεται ξανά και ξανά; Δεν θα νιώσεις άσχημα αν νιώσεις πως έκανες κάποιον να αισθανθεί άσχημα; Πως απέτυχες να τον βοηθήσεις; Αν νιώθεις πως δεν σε αγαπούν ή πως δεν αγαπάς; Δεν βασίζουμε την ευτυχία στους άλλους, αλλά όλος ο κόσμος είναι γεμάτος από ανθρώπους: όλος.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Scroll to top icon