Υπέρ της λειτουργίας των καταστημάτων τις Κυριακές ο Γ. Καμίνης

Υπέρ της λειτουργίας των καταστημάτων τις Κυριακές ο Γ. Καμίνης Facebook Twitter
15

Υπέρ της λειτουργίας των καταστημάτων στο κέντρο της Αθήνας την Κυριακή τάχθηκε ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, δίνοντας τη δική του θέση μετά τις αντιδράσεις που υπήρξαν από εμπόρους και υπαλλήλους στην πρόθεση του υπουργείου Ανάπτυξης.  

«Η εμπειρία των μεγάλων πόλεων σε όλο τον κόσμο παραπέμπει σε μια ωραία εικόνα, όταν παραμένουν ανοιχτά τα καταστήματα τις Κυριακές. Φέρνει μια ζωντάνια στο κέντρο της πόλης. Και αν είναι κάτι το οποίο έχει ανάγκη η Αθήνα αυτή την εποχή, είναι να κρατάμε όσο το δυνατόν πιο ζωντανό το κέντρο, οπότε, σε συνεννόηση με τον εμπορικό κόσμο, βρίσκω και θεωρώ ότι είναι στη σωστή κατεύθυνση η ιδέα να αυξηθεί σταδιακά η δυνατότητα να παραμένουν τα καταστήματα στο κέντρο ανοιχτά τις Κυριακές» είπε ο δήμαρχος της Αθήνας, μετά τη συνάντηση που είχε με τον Κωστή Χατζηδάκη..

Από την πλευρά του ο κ. Χατζηδάκης τόνισε ότι η πρόταση της κυβέρνησης σχετικά με τη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές, όπως είχε παρουσιαστεί, μιλούσε για επτά Κυριακές να παραμένουν ανοιχτά όλα τα καταστήματα και τις υπόλοιπες Κυριακές να είναι ανοιχτά τα μικρά καταστήματα, μόνο και εάν το θέλουν.

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν πάντως η επιτάχυνση του προγράμματος ανάπλασης του κέντρου της Αθήνας, Rethink Athens και σε μια σειρά από ζητήματα και παρεμβάσεις οι οποίες πρέπει να γίνουν από την Πολιτεία και από τον δήμο Αθηναίων, προκειμένου να αλλάξει η εικόνα της πρωτεύουσας με επιμέρους δημόσια έργα, για την ανάγκη επίσπευσης έργων που χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ.

 «Υπάρχουν αυτήν τη στιγμή συγκεκριμένα προγράμματα, που έχουν ξεκινήσει από τον δήμο Αθηναίων και την ιδιωτική πρωτοβουλία και εκτυλίσσονται στην πόλη. Ο δήμος όλες αυτές τις πρωτοβουλίες στον βαθμό που βοηθούν στη γενικότερη ανάταξη της πόλης, τα υποστηρίζει. Φυσικά υπάρχουν και οι αντίστοιχες αρμοδιότητες του κ. Χατζηδάκη, ως υπουργού Υποδομών, οπότε μιλήσαμε για κάποια έργα σε υποβαθμισμένες περιοχές της Αθήνας, με έμφαση πάντοτε βέβαια στην καλύτερη δυνατή απορρόφηση των ευρωπαϊκών πόρων. Συζητήσαμε και για τη νέα προγραμματική περίοδο των ευρωπαϊκών διαρθρωτικών προγραμμάτων και του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου και πώς θα επιταχύνουμε επίσης τις διαδικασίες απορρόφησης αυτών των πόρων, εκείνων που γίνονται τώρα αλλά και αυτών που θα γίνουν στο μέλλον», είπε ο κ. Καμίνης.

15

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

5 σχόλια
Μην τσακώνεστε παιδιά. Η αλήθεια είναι κάπου στη μέση. Σε όλες τις μεγάλες πόλεις του εξωτερικού (όπως έχω ακούσει), τα μαγαζιά είναι ανοιχτά και Σαββατοκύριακα. Θα μπορούσε να γίνει και εδώ και να ανοίγει όποιος θέλει, αλλά με ορισμένες προϋποθέσεις. Να γίνονται ΑΥΣΤΗΡΟΤΑΤΟΙ έλεγχοι από την επιθεώρηση εργασίας για τα ωράρια των υπαλλήλων ώστε να μην πληρώσουν αυτοί το μέτρο. Επειδή δυστυχώς ποτέ δεν υπήρχαν έλεγχοι, ούτε την εποχή της αφθονίας, οι μικροί μαγαζάτορες υποχρέωναν τους υπαλλήλους στις περιόδους των γιορτών και των εκπτώσεων να δουλεύουν δωδεκάωρα και κάποιες Κυριακές πριν τα Χριστούγεννα χωρίς να τους πληρώνουν υπερωρίες. Τώρα, που όλοι έχουν μεγάλη ανάγκη για δουλειά,με τους εκβιασμούς που θα τους κάνουν, οι υπάλληλοι θα καταντήσουν σκλάβοι. Αντίθετα, τα μεγάλα πολυκαταστήματα τηρούσαν πάντα τα ωράρια και αν αυτά ανοίγουν στο μέλλον τα Σαββατοκύριακα ισως αναγκαστούν να προσλάβουν υπαλλήλους μερικής απασχόλησης. Όποιος υπουργός λοιπόν υπογράψει παρόμοια απόφαση, πρέπει να φροντίσει να φτιάξει μηχανισμούς που θα προστατεύουν τους εμποροϋπαλλήλους.
Λυπαμαι πολυ για ανθρωπους σαν την @FoxyBrown και τον/την @to_kerataki_mou Η μιζερια που αποπνεουν οχι μονο τους κανει να τοποθετουν τον εαυτο τους (και αλλους) πολυ χαμηλα (σκυμενο κεφαλι, κοσμακης κλπ.) αλλα μπορει να ειναι και μεταδοτικη! Εγω, ΖΩ, ΔΟΥΛΕΥΩ και ΚΥΚΛΟΦΟΡΩ στο κεντρο της Αθηνας (με τα προβληματα και τις ομορφιες του). Πιστευω οτι το πιο ασχημο σημειο της Αθηνας ειναι οι μιζεροι κατοικοι της.
Εγώ ρε φίλε λυπάμαι εσένα, που μεσα σε δυο προτάσεις απαξιώνεις ένα εργασιακό δικαίωμα! Ας σκύψουμε κ άλλο το κεφάλι στα αφεντικά, ε; Αλλά τι λέω...προφανώς οι βολεμένοι δεν ξέρουν τη λέξη εκμετάλλευση!
Γιατί όταν μετά από μερικούς μήνες θα βλέπεις τους μικρομαγαζάτορες να κυκλοφορούν σαν τα ζόμπι δουλεύοντας 24/7 η Αθήνα θα μοιάζει ζωγραφιά ! Τέλεια δεν περνάμε ;
Βλεπω η φαντασια οργιαζει!!! Σιγα μη βγουν και τα Ζομπι που δεν ειναι χορτοφαγα, στους δρομους!αν ηταν ετσι, ηδη θα κυκλοφορουσαν τα ζομπι/εστιατορες, ζομπι/καφετζιδες, ζομπι/γιατροι κ.ο.κ.
Βλέπω η αναισθησία σαχλαμαρίζει !!! Έχεις την εντύπωση πως άνθρωποι που συντηρούν μόνοι τους μαγαζιά θα αντέξουν αυτήν την κατάσταση ; Πιστεύεις πως αντέχει έστω και ένας να χτυπάει διπλοβάρδιες και να μένει όλες τις ημέρες ανοιχτός χωρίς διακοπή ; Ή πιστεύεις πως αυτό θα φέρει περισσότερες θέσεις εργασίας ; Και σε τι ακριβώς θα σε διευκολύνει ; Αλλά η συμπεριφορά " Εγώ να είμαι άνετα και στ' αρχ ...α μου όλοι οι άλλοι " δεν είναι συμπεριφορά Ελληνάρα, η αντίδραση σε όλα αυτά είναι ...
Ναι,γιατι ολοι με τα πορτοφολια γεματα περιμενουν πως & πως να ψωνισουν,ζωντανια στο κεντρο της πολης....χαχα ας γελασουμε και εδω,στην πολη που η αγορα πεθαινει τις υπολοιπες 6 μερες θα νεκραναστηθει τις κυριακες.....ιδιωτικοι υπαλληλοι,απληρωτοι η με μισθους πεινας θα πιουν παλι το πικρον ποτηριο τουτο...Αν ειναι να δημιουργηθουν νεες θεσεις εργασιας part time για ανεργους,οk...αλλα οχι,σιγα οι εργοδοτες μην δωσουν τετοιες ευκαιριες,με 3 & 60 να δουλευει ο αλλος σαν το σκυλι..μαλλον νομιζουν οτι ειμαστε Λονδινο η Αμστερνταμ...
αυτοι που μπορει να εχουν γεματο το πορτοφολι, δουλευουν ολη την εβδομαδα εκτος της Κυριακης. Τι σε κανει να πιστευεις οτι δεν θα πανε για ψωνια?Με τη δικη σου λογικη, τα καταστηματα θα επρεπε να ειναι κλειστα ΟΛΕΣ τις μερες, αφου οπως λες δεν υπαρχουν γεματα πορτοφολια.Α, και κατι αλλο, οταν δουλευει καποιος, δεν δουλευει σα το σκυλι. Απλα δουλευει!
Ποιοι δουλευουν οοοολη την εβδομαδα?οι ΔΥ που απο παρασκευη μεσημερι εχουν τριημερο και εχουν οοοοολο τον χρονο να ψωνισουν παρασκευοσαββατο?Εχεις παει στο κεντρο να κανεις μια βολτα στη Σταδιου η την Πατησιων η το Κολωνακι και να διαπιστωσεις οτι το 50% των καταστηματων εχουν βαλει λουκετο??Το απλα δουλευει δεν ισχυει πλεον,γιατι οι παλι ο εμπορουπαλληλος θα την πληρωσει που με τον ιδιο μισθο θα αναγκαστει να δουλευει παραπανω σκυβοντας το κεφαλι...μαλλον ανηκεις στην ελιτ και σου ελειπαν οι κυριακες απο το πολυασχολο προγραμμα σου,εισαι απο αυτους που μπαινουν στα μαγαζια οταν ειναι να σχολασουν ταλαιπωρωντας κοσμακη...και σιγουρα δεν εχεις κανει ποτε ιδιωτικος υπαλληλος....