ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
2.6.2019 | 14:13

Το πρόβλημα

Καλησπέρα αναγνωστες της λαιφο!! Πολυ μου αρεσει η σελιδα σας, και πραγματικα απολαμβανω παρα πολυ τους διαλογους των σχολιαστων οπως επισης και τις αναρτησεις των εξομολογησεων αλλα και των αφιερωσεων. Αποφάσισα λοιπον να κανω και εγω μια αναρτηση περιμενωντας για την πολυτιμη απαντηση σας/ισως να προσμωνω την αντιδραση σας, σχετικά με το ζητημα που με απασχολει και ισως το ζητημα να προκυπτει και απο τα περιεχωμενα των γραπτων σας. Σκεπτομαι λοιπον, γιατι υπαρχει αυτη η τοσο εντονη ετεροακυρωση; θα μου πειτε καλα ποιος/α ακυρη καθεται και γραφει για ετεροακυρωσεις;; Τι σημαινει λοιπον αυτη η λεξη..αυτη η λεξη σημαινει οτι ο ενας θελει να ακυρωνει τον αλλο έτσι ωστε "ο δυνατοτερος", ο επικρατον να παρει καποιου ειδους εξουσια εναντι του αλλου. Ξέρετε πολλες φορες η επικληση της αυτοαυθεντιας οτι εγω ειμαι ΕΓΩ δεν βοηθα..ισως οτι εγω (με την εμπειρια και τις γνωσεις μου)+με την βοήθεια την εμπειρια και τις γνωσεις σου+ με την βοήθεια και τις γνωσεις του τριτου τεταρτου και ουτω κάθε εξης...να μπορει να οδηγησει στο βελτιστο δυνατο αποτελεσμα μια ομαδικης προσπαθειας. Η σκεψη δεν ειναι προνομοιο μια παρωπιδικης αντιληψης περιορισμενη στην οπτικη μου. Η σκεψη αποτελει αγαθο ουμανιστικο. Ολοι σκεπτονται...Τωρα εαν η σκεψη αυτη αποτελει κινητηριο δυναμη για την πραξη που θα κανω τοτε.....αυτη η σκεψη ειναι τοσο σκληρη για εμενα οσο και για το αποτελεσμα των πεπραγμενων μου. Ας ηρεμισουμε λιγο και ας μην πεφτουμε ο ενας πανω στον αλλο να τον φαμε...η ομαδικοτητα και η συνεργασία σιγουρα φερουν καλυτερα αποτελεσματα απο την εγωιστικη υπαρξη, εννοωντας παραδειγματικα, εκεινου που θελω να ζω μεσα σ αυτο γιατι το αξιζω αυτο.Μιας κυκλικης συμπεριφορας. Ιδιας αμεταλακτης, αμετακλητης και ακαμπτης.Ολοι κατω απο το χώμα θα παμε...κανενας δεν εχει το δικαιωμα να τιμωρει κανενα και ας παμε χαρουμενοι τουλαχιστον.Αυτο ηθελα να πω. Περιμενω τα σχολια σας με αγωνια. Φιλάκια!
4
 
 
 
 
σχόλια
Η άποψη λένε είναι σαν την κ@λοτρυπιδα ο καθένας έχει και από μια.. Το παν είναι να στηριζεις την άποψή σου παράλληλα όμως να σεβεσαι και την άποψη του άλλου. Απλά πραγματάκια που το Μέγα Εγώ αποτελεί τροχοπεδη στην εφαρμογή τους. Άλλωστε οι πιο σοφοί άνθρωποι δεν σου επιβάλλουν την άποψή τους ούτε έχουν την ανάγκη να συμφωνείς μαζί τους αντίθετα με τους άδειους τενεκεδες που κάνουν τον περισσότερο θόρυβο.
Από τις πιο σωστές εξ που έχω διαβάζει. Μπράβο σου. Αν θέλουμε να μιλάμε για πολιτισμό, ο διάλογος είναι βασικό του στοιχείο. Και ο σεβασμός στην αντίθετη άποψη, επιβεβλημένος, ως βασική αρχή του διαλόγου. Σε κάθε επίπεδο και έκφανση, κάθε σχέση, ξεκινάει από την επικοινωνία. Και πάλι μπράβο σου.
Μερικές φορές κάποιοι άνθρωποι λειτουργούν εγωιστικά και ανταγωνιστικά. Είναι πολύ ωραίο το ομαδικό και συνεργατικό πνεύμα αλλά δεν εφαρμόζεται δυστυχώς σε όλες τις περιπτώσεις λόγω συμφερόντων.
Ελα! ;-D Χαίρομαι που σου αρέσουν οι εξομολογήσεις! ;-) Λοιπον, εγώ θα πω για τις ετεροακυρωσεις, να κάνουμε διάκριση. Για να το αναλύσουμε περισσότερο. Στο ερωτικό -σχεσιακό κομματι, κάποιος ακυρώνει έναν άλλον, πολυ απλα γιατί δεν ειναι στα γούστα του, δεν ταιριάζει μαζι του, δεν τον ολοκληρώνει, ίσως δεν ειναι αυτό που περιμένει απο τη συγκεκριμένη σχέση. Ακυρώνει όμως και τον νεο που θα γνωρίσει γιατί απλα να το πω έτσι, αυτός είναι ο τροπος που λειτουργει, ζει για να μοιράζει χυλοπιτες, και για να δίνει πλασματικα όνειρα σχέσεων και αγάπης και ερωτα. Πολλοί το κανουν συστηματικά. Ίσως μεσα απο αυτό νιώθουν δυνατότεροι μεσα απο την ακύρωση του αλλου, ίσως εσύ εκδικουνται μια παρόμοια συμπεριφορά εις βαρος τους, πολλα μπορεί να παιζουν όσον αφορα τον ψυχισμό τους. Ειναι κυρίως τι κουβαλά ο καθένας απο άποψη βιωμάτων και εμπειριών για να σχηματίσουμε συνολική άποψη. Αυτό εννοώ. Μετα στο επαγγελματικό - κομματι των συναναστροφών οπως κι εδώ, της αλληλεπίδρασης με τον διπλανό σου, το να ακυρώνει κάποιος δείχνει οτι έτσι λειτουργεί, μηδενιζοντας τους αλλους και απλα βάζοντας σε προτεραιότητα τον εαυτό του και μονο. Λειτουργει με βαση το νόμο της ζούγκλας, την κυριαρχία του ισχυρότερου. Επειδή ας πούμε ειναι ανώτερος ιεραρχικά επαγγελματικά μηδενίζει τους υφισταμένους του. Καθαρά επειδή αντλεί ευχαρίστηση και δυναμη απο όλο αυτό. Σαν μια αυτοικανοποιηση. Εκεί το εντασσω. Την κάθε ειδους ακύρωση οτι ξεκινα πρωτα απο την ελλειψη ενσυναίσθησης του αλλου. Ολοι μας διαθέτουμε δυνατότητες να συντρίψουμε κοινωνικά, συναισθηματικά, ψυχολογικά τους αλλους, όμως κάποιοι απο επιλογή δεν το κανουν. Γιατί σκέφτονται οτι και ο άλλος ειναι σαν αυτους, οτι και αυτοι καποτε πέρασαν απο μια παρόμοια θέση, αρα κατανόηση απλα. Αυτό λείπει η κατανόηση. Δεν καταλαβαίνουμε τους αλλους δεν τους σκεφτόμαστε καν. Λειτουργούμε οι περισσοτεροι εγωιστικά δίχως δεύτερη σκέψη. Ωραία η εξομολόγηση σου! ;-) Εθεσες ερώτημα ως προς τι το τόσο αλληλοφαγωμα και εδω και εξω? Να γιατί. Ναι όλοι εκεί θα πάμε. Απλα κάποιοι το σκέφτονται τα τελευταια πεντε χρόνια πριν απο κει. Οχι τωρα. Γιαυτό συνεχίζεται όλο αυτό. Γενικά ενα άτομο αν ειναι επιθετικό αυτό θα φανεί παντού. Πολλα επομένως παιζουν ρολο. Περιμένω να δω και αλλες απαντήσεις.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Scroll to top icon