ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
7.6.2019 | 18:56

Το σκεφτομαι

Εχω μια επιχειρηση 6 χρονια. Με εχει βοηθησει αρκετα ενας παιδικος φιλος και του ειχα προτεινει παλιοτερα να γινουμε συνεταιροι. Τοτε δεν ηθελε αλλα τωρα μου το ζητησε ο ιδιος. Το μονο που αλλαξε ειναι οτι η επιχειρηση μου εχει αρκετα αυξημενο τζιρο τους τελευταιους μηνες. Απο την αλλη εχει και αυτος μεγαλη οικονομικη ανεση και το χρειαζομαι αυτο για καποιο ανοιγμα που θελω να κανω. Μπορω ομως να παρω και δανειο απο τραπεζα. Απο θεμα χαρακτηρα τον εμποστευομαι απολυτα. Προσπαθω να καταληξω τι να κανω και αν με συμφερει να βαλω τωρα συνεταιρο. Καθε αποψη δεκτη. Σας ευχαριστω.
2
 
 
 
 
σχόλια
Θα βοηθούσε να ανέφερες τη νομική μορφή της επιχείρησης και αν υπάρχουν άλλοι συνέταιροι.Συμφέρει να βάλεις συνέταιρο αλλά αυτό το "εμπιστεύομαι απόλυτα" το διαγράφεις.Είτε με τροποποίηση καταστατικού (καλύτερο) είτε με συμφωνητικό, θα είναι ξεκάθαροι και θα αναφέρονται αναλυτικά οι όροι της συνεργασίας σας, τα δικαιώματά σας, οι ρόλοι σας και οι αμοιβές σας. Ειδικά στο συμφωνητικό, θα αναφέρεται οτι κανείς ορος δε μπορεί να τροποποιηθεί χωρίς συμφωνία όλων των εταίρων.Ανάλογα με τη νομική μορφή, ο διαχειριστής (αν δεν είσαι εσυ) θα είναι της δικής σου επιλογής. Το ξεκαθαρίζεις αυτό. Αν έχεις ήδη κάποιον, δε δέχεσαι αντικατάστασή του.Επίσης, πάλι ανάλογα με τη νομική μορφή, αφαίρεσε κάθε δυνατότητα μονομερούς ΑΜΚ με τροποποίηση καταστατικού (αν δεν προβλέπεται ήδη). Πολύ προσοχή σε αυτό γιατί αν δε μπορείς να ακολουθήσεις οικονομικά, μπορεί να χάσεις την επιχείρηση.Τέλος διερεύνησε το ενδεχόμενο να αλλάξεις τη νομική μορφή σε ΙΚΕ (αν δεν είναι ήδη). Σε ΙΚΕ, ΑΕ και ΕΠΕ χρειάζονται τουλάχιστον 3 εταίροι. Σε συμφέρει να είναι μονός ο αριθμός των εταίρων και να έχεις φροντίσει να διαθέτεις το +1 αν χρειαστεί.Από τις συζητήσεις που θα κάνετε θα καταλάβεις τις προθέσεις. Οτιδήποτε δε δεχτεί από τα παραπάνω (με εξαίρεση την αλλαγή νομικής μορφής), δεν προχωράς σε αυτή τη μορφή συνεργασίας.
Scroll to top icon