ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
10.6.2019 | 17:07

ΛΟΥΚΕΤΟ ΣΤΑ ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΑ -ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΥΓΕΙΑΣ

Και αναρωτιόμουν τόσο καιρό που έκανα εξετάσεις μέσω ΕΟΠΥΥ, πώς γίνεται το δημόσιο να αποζημιώνει αυτές τις διαφορές του ασφαλιζόμενου προς τα διαγνωστικά? Κάποιες εξετάσεις είναι πανάκριβες. Φυσικά και χαίρομαι που είχα την δυνατότητα να πραγματοποιήσω αρκετές διαφορετικές μέσα στον χρόνο, ωστόσο είχα αυτή την απορία για το ποιός τελικά θα πλήρωνε για όλα αυτά? Μάλλον εμείς οι ίδιοι από'τι φαίνεται, ένα σύστημα υγείας δομημένο και θεσμοθετημένο με τιμολογήσεις και συμμετοχές τις οποίες επί πραγματικού δεν ''αντέχει'', και το αποτέλεσμα?Τα χρήματα δεν θα πληρωθούν σε κανένα διαγνωστικό, αυτά με τη σειρά τους διακόπτουν την λειτουργία και τι, θα μείνουν τα δημόσια νοσοκομεία να καλύψουν τις ανάγκες των ανθρώπων? Την ανάγκη της ζωής? Την ανάγκη να μπορείς να ζεις ναι μεν άρρωστος ή τραυματισμένος, αλλά τουλάχιστον με μια ιατρική καθοδήγηση με οικονομικό κόστος. Μιλάμε για την υγεία, μιλάμε για τη ζωή.Υπάρχουν άνθρωποι ηλικιωμένοι και ασθενείς που δεν έχουν κάποιον να τους μεταφέρει στα δημόσια νοσοκομεία αλλά ούτε και να μείνει μαζί τους σε όλη την γραφειοκρατική διαδικασία αναμονής.Αυτοί οι άνθρωποι, θα είναι μέσα στα σπίτια τους, δεν θα πάνε σε κανένα νοσοκομείο, δεν θα μπορέσουν να φροντίσουν την υγεία τους. Αυτό τι σημαίνει και τι συνεπάγεται άραγε? Στιγμές πόνου, αγανάκτησης και απανθρωπιάς.Έχω εργαστεί σε διαγνωστικό, και αυτό που θυμάμαι έντονα είναι τα πρόσωπα ανθρώπων με σοβαρές ασθένειες που ήταν δυνατά, σαν να μην είχαν κάτι σοβαρό, είχαν συνηθίσει, είχαν κρατηθεί μέσα τους, γιατί υπήρχε τρόπος να πολεμήσουν. Τώρα?Ανεξάρτητα με τις εκλογές και τα άλλα ζητήματα της κυβέρνησης, ας βρεθεί ένας άνθρωπος να λύσει ΑΥΤΟ το ζήτημα. Σήμερα. Και ύστερα τα υπόλοιπα.
13
 
 
 
 
σχόλια
Προσοχή Ακολουθεί μια σκληρή προσωπική διαπίστωση,που πραγματικά ευελπιστώ να μην ισχύει αλλά ας μας αποδείξει κάποιος το αντίθετο. Είμαστε τίποτα... Ένα τίποτα που για ένα ακόμη πιο τίποτα σύστημα, είμαστε χρήσιμοι όταν "δουλεύουμε" για το τίποτα σύστημα. Ένα τίποτα σύστημα, που μας έχει πείσει να το πιστεύουμε, να νομίζουμε ότι το χρειαζόμαστε και ότι στο τέλος είναι εκεί για εμάς.. ΟΥΤΕ ΚΑΝ.. Όταν αρρωστησουμε είμαστε βάρος γι αυτό το σύστημα, άσχετα αν τις περισσότερες φορές είναι το ίδιο που μας αρρωσταινει.. Ένα σύστημα που όταν θα στραφεις στην "υποσχεση" και τη" δέσμευση " ότι λειτουργεί για σένα, θα έρθεις αντιμέτωπος με την απόλυτη χυλόπιτα.. Γιατί πολύ απλά αυτό το σύστημα δεν έχει καμία δομή, καμία οργάνωση, καμία τεχνογνωσία, κανένα σκοπό (πλην εξυπηρέτησης ιδίων συμφερόντων) και κανένα όραμα.. Η αλήθεια γίνεται ολοένα και πιο σκληρή και μακάρι να αντεξουμε. Εδώ είστε και δω είμαι. Κατάρρευση γενικώς και από τη μια καλύτερα γιατί δεν πάει άλλο.. Μπας και γίνει τίποτα άλλο μετά..έστω κάτι άλλο από αυτό, γιατί το αυτό έχε πιάσει πάτο σε όλα τα επίπεδα.. Για να δούμε... Α και το μόνο που ψηφίζω για να μην παρεξηγηθώ είναι peace ✌ and love.
Να αναφέρουμε επίσης ότι τα ραντεβού ακτινολογικού και ενδοσκοπικού στα δημόσια νοσοκομεία είναι για 4-6 μήνες αφού κλείσεις το ραντεβού. Οι περισσότεροι καρκίνοι αλλάζουν στάδιο σε αυτό το μεσοδιάστημα. Αφήνουν τους ανθρώπους να πεθαίνουν. Δεν υπάρχει δημόσια δωρεάν υγεία.
Δυστυχώς θα καταλήξουμε να κάνουμε όλοι ιδιωτικές ασφάλειες. Όπως στην Αμερική . Εάν δεν έχεις προσωπική ασφάλεια δεν πας πουθενά. Εάν έχεις ιδιωτική ασφάλεια και κρατικό παραπεμπτικό μπορείς όλες σου τις εξετάσεις να τις κάνεις σε νοσοκομείο ιδιωτικό. Έχω κάποια προβλήματα με την υγεία μου και σιγά σιγά κατέληξα σε αυτό το συμπέρασμα.
Εύχομαι να ξεπεράσεις τα προβλήματα με την υγεία σου. Στην Αμερική δε σε υποχρεώνουν να χρηματοδοτείς και το δημόσιο για κάτι που έχει διαλυθεί και δεν μπορεί να είναι ανταποδοτικό. Σε κάτι εξυπηρετεί εδώ να πληρώνουμε υποχρεωτικά αυτό το διαλυμένο.
Ξέρω πως στην Αμερική ανασφάλιστος δεν μπορείς να κουνηθείς και δεν έχεις δικαίωμα σε περίθαλψη κτλ. Ακούω από ανθρώπους εκεί, πως πρέπει να έχεις ιδιωτική ασφάλιση για τα υπόλοιπα δεν γνωρίζω .
Το σχόλιο 19:19 έχει συγκεκριμένη πολιτική χροιά καθώς από τη μια απαξιώνει το ελληνικό σύστημα υγείας που παρά τις αδυναμίες του παραμένει δωρεάν και από την άλλη φαίνεται να υποστηρίζει το σύστημα ασφάλισης των ΗΠΑ που αποκλείει εκατομμύρια ανθρώπους από την πρόσβαση στην περίθαλψη. Αν ήθελε να πει κάτι άλλο και δεν το διατύπωσε καλά δεν ευθύνομαι εγώ.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Scroll to top icon