ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
10.6.2019 | 17:08

Γιατί το κάνει αυτό?

Πως γίνεται να μου λείπει ένα άτομο που ξέρω ότι έχει θέματα και με παίζει άσχημα. Που μου είπε κατάμουτρα ότι δεν νιώθει τίποτα ερωτικό για μένα πια, πως της τελείωσε αυτή η έλξη. Και ταυτόχρονα να κλαίει και να μου λέει ότι της λείπω, ότι δεν πρόκειται να γνωρίσει κάποιοιν ξανά σαν και μένα. Με πήρε χθες και μου είπε πως με αγαπάει ότι της λείπω ότι με σκέφτεται συνέχεια. Και όταν της είπα ότι και σε εμένα λείπει πολύ και αν ήθελε να ξανά είμαστε μαζί. Τότε αρχησε να μου λέει δεν ξέρω,μου έχει φύγει το ερωτικό κομμάτι.. Την έβρισα δεν κρατήθηκα. Τι θέλει από τη ζωή μου? Πονάω ρε δεν το καταλαβαίνει με αυτό που κάνει ό,τι με σκοτώνει.
15
 
 
 
 
σχόλια
Μια πραγματικά εξαιρετική συζήτηση, που όσο προχωρούσε γινόταν όλο και πιο ενδιαφέρουσα. Διαφορετικές απόψεις, αλλά άρτια δομημένες και τεκμηριωμένες, που με "υποχρέωσαν" να γράψω το παρόν. Δεν θα σχολιάσω τίποτα για να μη χαλάσω τα όσα εξαιρετικά ειπώθηκαν. Συγχαρητήρια σε όλες τις συμμετέχουσες.
Μπορεί να της λείπεις ως άνθρωπος, αλλά η ερωτική έλξη να της έχει περάσει. Εσύ όμως τη βλέπεις ερωτικά, οπότε δεν μπορεί να υπάρξει οποιαδήποτε σχέση μεταξύ σας, αφού ζητάτε διαφορετικά πράγματα.
Εκείνη δίνει την εντύπωση ενός συναισθηματικά μη διαθέσιμου ατόμου. Το πρόβλημα που είχατε στη σχέση σας είναι η μεγάλη ανισότητα αγάπης: εσύ προφανώς αγαπούσες περισσότερο απ' ότι εκείνη. Ναι, μπορεί να της άρεζες αρκετά, μα να μην σε είχε ερωτευτεί ούτε να μπορούσε να σε αγαπήσει πραγματικά. Και τώρα που είστε χώρια, εκείνη αντιμετωπίζει το εξής δίλημμα: από τη μια θα ήθελε να ερωτευτεί κάποιον, να ξυπνήσει μέσα της ο ενθουσιασμός και να βιώσει την όλη ίντριγκα που συνεπάγεται ένα τέτοιο συναίσθημα, κι από την άλλη μέσα της κάπου φοβάται ότι δεν την αγαπήσουν ξανά όπως έδειξες να την αγάπησες εσύ. Γι' αυτό και σου είπε ότι δεν θα γνωρίσει ποτέ ξανά κάποιον σαν εσένα: εννοούσε και τα συναισθήματα που της προσέφερες. Κι εσένα σου λείπει γιατί μαζί της εκπλήρωσες την ανάγκη σου να ερωτευτείς, να προσφέρεις χαρά και να δεθείς. Αν μας ρωτάς συμβουλή, θα έλεγα ότι το καλύτερο είναι να μείνετε ένα διάστημα χωρίς καμία επικοινωνία για να περάσεις από όλες τις φάσεις του χωρισμού. Το να σου λείπει εκείνη, είναι κι αυτό μία φάση που πρέπει να κάνει τον κύκλο της. Ο χρόνος γιατρεύει τα πάντα και εσύ δεν έχεις τίποτα να φοβάσαι. Ερωτεύτηκες, ίσως αγάπησες, πληγώθηκες, είσαι ακόμα ζωντανός μέσα σου συναισθηματικά. Θα ανταμειφθείς, θα δεις. Άνθρωποι σαν κι εσένα δεν πηγαίνουν χαμένοι στον συναισθηματικό τομέα.
Επειδή είναι εξαιρετικά συνηθισμένο μοτίβο (ναι μεν ξεκόβουμε επειδή τέλειωσε το ερωτικό αλλά κλαίνε επειδή τα υπόλοιπα είναι καλά) όσοι ενδιαφέρεστε να μάθετε το ΓΙΑΤΙ κι έχετε τα άντερα να αντέξετε σκληρές αλήθειες, διαβάστε με δική σας ευθύνη παρακάτω. Μου τέλειωσε το ερωτικό είναι μια έκφραση που σημαίνει ότι ποτέ δεν κάνατε πραγματικά απογειωτικό κρεβάτι. Ο Διογένης το είχε πει πολύ εύστοχα "άμα η γυναίκα περνάει καλά στο σεξ δεν την ξεκολλάς ούτε με πυρηνικά".Μα καλά θα πείτε, πιο πριν πώς ήταν ενθουσιασμένη; Οι άνθρώποι ερωτεύονται κατά βάση τον εαυτό τους, το πώς γίνονται μέσα στη σχέση, πώς νιώθουν ότι καθρεφτίζονται στα μάτια του άλλου. Αυτό όμως διατκεί όσο διατκεί η αδρεναλίνη της αβεβαιότητας. Δεν είναι έρωτας ακριβώς, ενθουσιασμος είναι. Για τις κοπέλες, δε, που μας πιπιλίζουν τον εγκέφαλο από παιδιά για τα ρομαντικά ζευγαρώματα μπλα μπλα μπλα η σύναψη σχέσης και σαρκικής επαφής ανεβάζει την πίστα στην στρατόσφαιρα.Όταν πια καταλαγιάσει, εκτιμά μεν τις αρετές του άντρα δίπλα της αλλά το σεξ μοιάζει χλιαρό. Δεν τρίζουν οι σουμιέδες, δεν τρεκλίζει όταν σηκώνεται με τα πόδια να νιώθουν ζελέ. Κι επειδή δεν είμαστε στην εποχή των γιαγιάδων μας χωρίζει (και εντίμως πράττει).Τα ζευγάρια που περνάνε απογειωτικά στο σεξ δεν ξεκολλάνε τα χέρια τους ο ένας από τον άλλο και στα 60 τους. Μπορεί να περνάνε καμπύλες φάσεων ανά τα έτη και με την καθημερινότητα αλλά δεν λένε "μου πέρασε η έλξη". Γιατί τους κρατάει η κόλλα του εξυψωτικού μοιράσματος μιας ανεπανάληπτης ηδονής.
Δεκτόν. Μπορεί να έχεις χαμηλή λίμπιντο ή να μην έχει τύχει να κάνεις απογειωτικό σεξ ακόμη! (σου το εύχομαι όμως, εκεί που νιώθεις ότι η ψυχή σου κοντεύει να σκάσει και να ενωθεί με την κοσμική αστρόσκονη). Είναι σαν τις κρίσεις για τα παιδιά: δεν μπορεί κάποι@ να συμπάσχει αν δεν έχει ήδη, ώστε να συγκρίνει το "χωρίς παιδιά" με το "με παιδιά". Η πραγματικότητα είναι τελείως διαφορετική από την θεωρία.
Ε τότε βρε καλή μου είχες κακές εμπειρίες. Να σε πάρω λίγο (διαδικτυακή) αγκαλίτσα, γιατί αστείο δεν είναι....Θέλει λίγο δουλίτσα ψυχολογική. Για την ηρεμία σου.
Μοράβο!Φυσικά και ισχύει και για τους άντρες. (Τόνισα για τις γυναίκες εδώ επειδή αναρωτιόταν άντρας.)Είναι υπέροχη η εγγύτητα που φέρνει η σαρκική αγάπη.
Mην αναλωνεσαι σε θολές καταστάσεις. Φύγε από τη ζωή της, και μόνο αν και όταν καταλάβεις τις πραγματικές και ντομπρες προθέσεις της γυρνάς.
Θέλει να έχει την επιβεβαίωση ότι την θες. Εφόσον της την δείχνεις αυτό της δίνει ζωή. Ωστόσο προφανώς δε θέλει να είστε μαζί.Είναι μπερδεμένη λογικά, αλλά για εμένα αυτό λέει πολλά.Κάνε τη καρδιά σου πέτρα και ξεχνά τη. Δεν αξίζει για κανένα να βασανιζομαστε έτσι..
Scroll to top icon