Πρωτιά του Μπόρις Τζόνσον στην κούρσα για τη διαδοχή της Μέι

Πρωτιά του Μπόρις Τζόνσον στην κούρσα για τη διαδοχή της Μέι Facebook Twitter
ΕΡΑ
3

Ο Μπόρις Τζόνσον, έκανε ένα βήμα πιο κοντά στην εξουσία καθώς κέρδισε τη μεγαλύτερη στήριξη από τους βουλευτές των Τόρις στον πρώτο γύρο της διαδικασίας για τη διαδοχή της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι.

Ο Τζόνσον, που έχει δεσμευθεί να φέρει σε πέρας το Brexit στις 31 Οκτωβρίου, έλαβε 114 ψήφους, με τον υπουργό Εξωτερικών Τζέρεμι Χαντ στη δεύτερη θέση με 43 ψήφους και τον υπουργό Περιβάλλοντος Μάικλ Γκόουβ τρίτο με 37 ψήφους. Τρεις υποψήφιοι, η Άντρεα Λίντσομ, η Έσθερ ΜακΒέι και ο Μάρκ Χάρπερ, αποκλείστηκαν καθώς δεν κατάφεραν να εξασφαλίσουν τον ελάχιστο απαιτούμενο αριθμό των 17 ψήφων. Ο Τζόνσον δήλωσε περιχαρής που κέρδισε την πρώτη ψηφοφορία, αλλά σημείωσε ότι υπάρχει ακόμα δρόμος. «Ευχαριστώ τους φίλους και τους συναδέλφους μου στο Συντηρητικό και Ενωτικό Κόμμα για τη στήριξή τους», ανέφερε σε ανάρτησή του στο Twitter. «Είμαι περιχαρής που κέρδισα την πρώτη ψηφοφορία, αλλά έχουμε πολύ δρόμο να διανύσουμε ακόμα».


Εφτά υποψήφιοι στον επόμενο γύρω

Εφτά από τους δέκα υποψήφιους για την ηγεσία του Συντηρητικού κόμματος θα συμμετάσχουν στην δεύτερη ψηφοφορία, που θα γίνει την ερχόμενη Τρίτη. Τους Τζόνσον, Χαντ και Γκόουβ ακολούθησαν ο πρώην υπουργός αρμόδιος για το Brexit Ντομινίκ Ραμπ με 27, ο υπουργός Εσωτερικών Σάζιντ Τζάβιντ με 23, ο υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ με 20 και ο υπουργός Διεθνούς Ανάπτυξης Ρόρι Στιούαρτ με 19. Σύμφωνα με την Επιτροπή 1922, που επιβλέπει τη διαδικασία, ψήφισε το σύνολο των 313 βουλευτών, χωρίς να υπάρξουν άκυρα ψηφοδέλτια.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
3

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μπάρον Τραμπ: Πώς επικοινωνεί με τους συμφοιτητές του στο πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης

Διεθνή / Μπάρον Τραμπ: Πώς επικοινωνεί με τους συμφοιτητές του στο πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης

Ο 19χρονος γιος του προέδρου των ΗΠΑ δεν μπορεί να δώσει τον αριθμό του κινητού του, ενώ είναι συνεχώς περικυκλωμένος από πράκτορες της Μυστικής Υπηρεσίας, γεγονός που δυσκολεύει την κοινωνικοποίησή του
LIFO NEWSROOM
«Μη δέχεσαι ποτέ το “όχι” ως απάντηση»: Αποτροπιασμός για το video game που βάζει τον παίκτη στη θέση του βιαστή

Διεθνή / «Μη δέχεσαι ποτέ το “όχι” ως απάντηση»: Αποτροπιασμός για το video game που βάζει τον παίκτη στη θέση του βιαστή

Το «No Mercy» δίνει στους παίκτες τον έλεγχο ενός χαρακτήρα που βιάζει, βασανίζει και σκοτώνει γυναίκες, ανάμεσά τους και συγγενικά πρόσωπα, παρουσιάζοντας τις ενέργειες αυτές ως «τιμωρία»
LIFO NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Και ξαφνικά η Τερέζα Μέι, αρχίζει να φαίνεται ως σοβαρή επιλογή μπροστά στον Μπόρις.... ο οποίος είναι υπέρμαχος του σκληρού brexit και ο οποίος είχε εκλεγεί δήμαρχος του Λονδίνου, αλλά μετά οι Λονδρέζοι αποδείχθηκαν οι μεγαλύτεροι υπέρμαχοι του Bremain !!!Πως το είχε πει ο αντιπρόεδρος του Εδεσσαϊκού; "Ναι ναι α μπράβο, ύστερα ακούς μόλις είπανε... είπανε κοιτάξτε αυτοί ότι.. ότι.. ότι.. όχι δεν θέλαμε για να γίνει το παιχνίδι, ε, κι εμείς ύστερα είπαμε εντάξει θέλουμ..εεε...δεν θέλουμε κι εμείς και αυτοί ύστερα, μετά εμείς αφού είπαμε είπαμε με αυτό θέλουμε, είπαμε δεν θέλουμε κι εμείς το αλλάξαμε και λέμε εντάξει λέμε ούτε κι εμείς θέλουμε και μετά είπαν αυτοί πάλι ότι ξέρετε εμείς λέει θέλουμε να γίν...εεε εμείς όμως μετά δεν δεχτήκαμε μετά απ' όλα αυτά κι είπαμε να γα..γίνει μετά το παιχνίδι όποτε τοοο..το κάνει όπως ορίσει η ΕΠΑΕ. Αυτό ακριβώς, τίποτα άλλο!"Έ, κάπως έτσι και οι Άγγλοι.Τίποτε άλλο.
Δεν μπορεί... ..θα αρχίσω να πιστεύω πως όντως μας... ψεκάζουν!...Τόσος κόσμος, τόσοι πολιτικοί (δημοκρατικοί) σχηματισμοί, ανά την Ευρώπη και ολόκληρο τον δυτικό κόσμο, που και πως διάβολο «ξεφυτρώνουν» και με τι κριτήρια επιλέγονται όλα αυτά τα ανεκδιήγητα άτομα που ηγούνται των καταστάσεων;;.....συμπεριλαμβανομένων και των δικών μας, εδώ!...
Είναι πολύ εύκολο να κάνεις καριέρα σαν πολιτικός άμα είσαι εντελώς αμοραλιστής και λες συνεχώς στον κόσμο αυτό που θέλει να ακούσει (πχ εδώ στην Ελλάδα ότι μπορούμε να σκίσουμε τα μνημόνια, στη Βρετανία ότι δεν τρέχει τίποτα χωρίς συμφωνία).Φυσικά αν πρέπει να κυβερνήσεις τα ψέματα τελειώνουν. Αλλά ποιος νοιάζεται για το τι θα γίνει στο μέλλον, κάτσε να εκλεγούμε τώρα και βλέπουμε…