ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
15.6.2019 | 15:12

Ελευθερίες σε μία σχέση.

Πιστεύω ότι δεν έχουμε δικαίωμα να περιορίζουμε τον σύντροφο μας, αλλά ότι παράλληλα δεν πρέπει να περιορίζουμε τον εαυτό μας. Επίσης το να θεωρείς μερικά πράγματα λάθος δεν σημαίνει ότι είσαι ανασφαλής και πρέπει να το διορθώσεις αλλά ούτε ότι άλλος είναι ηλίθιος. Ας πάρουμε το εξής υποθετικό σενάριο. Εγώ θέλω να φορέσω στρινγκ μαγιώ στην θάλασσα και ενοχλεί το αγόρι μου. Δεν μπορεί να μου πει να μην το φορέσω, αλλά ούτε μπορεί εφόσον τον τρώει να το αγνοήσει γιατί τότε αντί να καταπιέσει εμένα θα καταπίεζε τον εαυτό του. Η ιδανική λύση θα ήταν να πει ένα αν φόραγες άλλο μαγιό θα ένιωθα πολύ καλύτερα γιατί δεν μου κάθεται καλά να μπορούν όλοι να κοιτάζουν τα οπίσθια σου. Ένα άλλο υποθετικό σενάριο θα ήταν ο φίλος μου να θέλει να βγει βράδυ για ποτό με μία φίλη. Σαφώς και δεν μπορώ να το απαγορεύσω, αλλά μπορώ να πω ότι ζηλεύω και ότι νευριάζω στην ιδέα και ότι θα προτιμούσα να μην το κάνει. Είμαι πολύ υπέρ του να εκφράζεις ανοιχτά ότι νιώθεις και να μην το συγκρατείς από φόβο μην περιορίσεις τον άλλον. Και εδώ που τα λέμε, τους πιο πολλούς δεν τους νοιάζει μην περιορίσουν τον άλλον, τους νοιάζει μην βγουν ανασφαλείς ή μην δημιουργήσουν τριβές που θα φθείρουν την σχέση. Αυτό είναι ανασφάλεια, να ανέχεσαι πράγματα που δεν θες για να μην χαλάσεις μια σχέση. Αν τώρα υπάρχουν συνέχεια τέτοιες διαφωνίες, ο καθένας θα πάρει τον δρόμο του αν δεν καταφέρουν να συμβιβαστούν μιας και θα έχει αποδειχθεί μια ώρα νωρίτερα πως δεν ταιριάζουν. Τα παραδείγματα είναι ενδεικτικά, ο καθένας έχει τις δικές του κόκκινες γραμμές που όταν τις εκφράζει με σεβασμό και ήρεμα είναι δεκτές.
2
 
 
 
 
σχόλια
Κι εγώ συμφωνοδιαφωνώ. Όσες φορές έχω εκφράσει ξεκάθαρα μικρότητα κι ανασφάλεια που τυχόν αισθάνομαι (καμμία σχέση με τα παραδείγματα πηδηξιμότητας που έθεσες) έχω πέσει στην εκτίμησή του. Και οι χαμένοι αυτοί πόντοι δεν αναπληρώθηκαν ποτέ.Καλύτερα να βρίσκεις κάποιον με τον οποίο τακιμιάζετε σε ανάλογα θέματα, ώστε να μην χρειάζονται τέτοια σενάρια.
Και συμφωνω και διαφωνω. Γιατι ακομα και να στο πει ο αλλος με ενοχλει το στρινγκ μαγιω, δηλαδη να μην στο απαγορευσει, ουσιαστικα εμμεσα σου ασκει πιεση. Θα το αλλαζες το μαγιω; Αν παρα την επιθυμια του δεν το αλλαζες θα θυμωνε; Θα περναγατε καλα;Εχω φτασει στο συμπερασμα οτι πρεπει να εκφραζουμε τις ανασφαλειες που βγαζουν νοημα και λογικη. Στο παραδειγμα σου, το μαγιω το θεωρω παραλογη ανασφαλεια απαιτηση. Το να βγαινει με φιλες του το ιδιο. Το να βγει ομως φιλικα με πρωην; Εκει αρχιζει και ξεφευγει το πραγμα γιατι μπορει η ελευθερια να γινει καταχριστικη. Για αυτο πρεπει να υπαρχουν ξεκαθαρα ορια. Οι ανασφαλειες πρεπει να αντιμετωπιστουν σε προσωπικο επιπεδο. Τα ορια δεν δειχνουν ανασφαλεια, το αντιθετο δειχνουν αξιοπρεπεια και λειτουργουν για να προστατευσουν τη σχεση.
Scroll to top icon