ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
16.6.2019 | 03:47

Γιατί;

Είμαι 20. Δεν έχω κάνει σχέση και είμαι σε μια φάση που θα ήθελα να κάνω, όμως όσοι έχω γνωρίσει μέχρι τώρα με έβλεπαν μόνο για το σεξ (δεν το λέω με λύπη, στην αρχή στενοχωριόμουν, τώρα πια το διακωμωδώ). Δεν ξέρω τι εκπέμπω, μήπως γράφω στο κούτελο κάτι, αλλά μέχρι τώρα αν εξαιρέσεις 1 ραντεβού όλοι οι υπόλοιποι προσπαθούσαν από την πρώτη μέρα που βρισκόμασταν να κάνουν ό,τι παραπάνω μπορούσαν. Επειδή με εκνεύριζε αυτή η συμπεριφορά τους το έκοβα χωρίς να τους εξηγώ. Αυτό που ακολουθούσε ήταν ή να μη μου στέλνουν ποτέ (ενώ παράδειγμα μου έκαναν λαικ στα σοσιαλ, που το βρίσκω κάπως αντιφατικό) ή να μου στέλνουν μέρες αργότερα σε φάση τι κάνεις πως είσαι σαν να μην τρέχει τίποτα. Και για να σας προλάβω, πρόσεχα πολύ καλά με ποιους έβγαινα. Έχει τύχει να βγω και με τύπο που ψιλοφαινόταν ότι δεν θα τράβαγε, αλλά οι περισσότεροι προσπαθούσαν να με γνωρίσουν και μιλούσαμε μια χαρά, στο από κοντά δεν ξέρω τι τους έπιανε. Και από την άλλη τι να κάνεις; Να μιλάς με τον άλλο και να του λες πριν καν βγείτε, εεε εγώ θέλω σχέση και ψάχνω σχέση και μη μου ριχτείς; Είναι γελοίο και ούτε εγώ ξέρω αν θέλω σχέση μαζί τους γιατί δεν τους έχω γνωρίσει καν, αλλά δεν μου δίνουν και την ευκαιρία να τους γνωρίσω, αυτό είναι το θέμα.. (γέλια)
4
 
 
 
 
σχόλια
Η γενιά σου μιλάει πάαααααααααρα πολύ για το σεξ και βλέπει πάαααααααααρα πολύ σεξ εικονικό (σε οθόνη) αλλά δεν κάνει αρκετό σεξ. Δεν το λέω εγώ, έρευνες το λένε.Είσαι φαίνεται χαριτωμένη, το'χεις και με το λέγειν, είναι κι όλος ο κόσμος λιμασμένος, πολύ θέλει; Η διαδικτυακή πάρλα δίνει την ψευδεπίγραφη εντύπωση της γνωριμίας, οπότε με το διά ζώσης ραντεβού ο άλλος έχει ήδη πάρει θάρρος, μιώθει ότι σε ξέρει. Αυτά που θα λέγατε στα 10 πρώτα ραντεβού τα έχετε ήδη πει στο τσατ. Μην κολλάς και κοίτα εσύ με ποιόν θες να προχωρήσεις. Η "σχέση" δεν είναι ένα ιερό δισκοπότγρο που πρέπει να κάτσει πάση θυσία επειδή ακούτε κι οι δυο Muse και συμμετέχετε σε αντι-φα ομάδες (τυχαιότατα παραδείγματα). Θα κάτσει όταν θα υπάρξει αμπιβαίο ενδιαφέρον και ίσως και καλή σωματική επαφή. Η δεύτερη δεν είναι δεδομένη: δεν έχεις καλή επαφή αναγκαστικά με όποιον σου γυαλίζει.
Ναι ακριβώς αυτό να τους πεις. Όταν βγαίνεις ραντεβού, βγαίνεις για να γνωρίσεις τον άλλον, να δεις αν σου ταιριάζει, να επικοινωνήσεις μαζί του τα θέλω σου και τις ανάγκες σου. Ένα από αυτά είναι ότι ενδιαφέρεσαι για κάτι παραπάνω από μόνο σεξ, ενδιαφέρεσαι για σχέση. Αν θέλει κι ο άλλος καλώς, αν δε θέλει πας παρακάτω. Γιατί να ντραπείς να το πεις; Πώς θα το ξέρει ο άλλος; Είναι δική σου ευθύνη καλή μου να βάζεις όρια και να διεκδικείς αυτό που επιθυμείς!
Παρόλο που έτσι θα ήταν σε έναν ιδεατό κόσμο τα πράγματα, οι ανθρώπινες σχέσεις δεν γίνονται παραγγελία. Δηλώνοντας "θέλω σχέση", "ψάχνω σύντροφο", στο πρώτο-δεύτερο ραντεβού, αυτός που το ακούει ακούει "με όποιον να'ναι, αρκεί να είναι σχέση". Αυτό είναι τεράστιο αντικούκου, επειδή κάνει τον αποδέκτη να νιώθει προιόν στο ράφι ή χρηματιστηριακή μετοχή. Δεν ξιώθει ξεχωρισυός, επιθυμητός, νιώθει αντικείμενο εμπορικής συναλλαγής. Κι έτσι απομακρύνεται.Είναι επίσης άσχημο ακόμα κι όταν δύο "θέλω σχέση" κάνουν την δήλωση ταυτόχρονα στην πρώτη γνωριμία, επειδή δηλώνει μια εκατέρωθεν απελπισία που "μοιράζεται" χάριν του μοιράζεσθαι και μόνον. Η σχέση συχνά τότε αποτυγχάνει, επειδή φορτώνεται ακόμα περισσότερες προσδοκίες (μα ψάχναμε κι οι δυό τον ανθρωπό μας!)Φυσικά και το "δεν θέλω σχρ´ση, θέλω μόνο σεξ" είναι προβληνατικό όταν το λέει ο άντρας ·για γυναίκα όχι, θα εξηγήσω σε άλλο σχόλιο, αν ενδιαφέρει). Επειδή είναι σαν να λέει "εγώ θα έχω το πάνω χέρι στη σχέση, θα παίρνεις μόνο ότι εγώ σου δίνω, και μόνο εγώ έχω δικαίωμα να αλλάξω γνώμη, επειδή δεν σου υποσχέθηκα τίποτα".Συμπέρασμα: όπου ακούτε προγραμματικές δξλώσεις, οποιουδήποτε είδους, την κάνετε με ελαφρά.
Scroll to top icon