Προφυλακιστέοι επιστάτες και ιδιοκτήτης στην Αμαλιάδα

Προφυλακιστέοι επιστάτες και ιδιοκτήτης στην Αμαλιάδα Facebook Twitter
1

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν μετά την απολογία τους οι τρεις επιστάτες και ο παραγωγός φράουλας, που κατηγορούνται για την επίθεση κατά των 200 αλλοδαπών εργατών.

Μετά την ανακοίνωση της απόφασης του ανακριτή δημιουργήθηκε επεισόδιο έξω από το ανακριτικό γραφείο με τη μητέρα των δύο αδελφών που κατηγορούνται να ξεσπά κατά του 57χρονου ιδιοκτήτη της φυτείας που επίσης απολογήθηκε και κρίθηκε προφυλακιστέος. Οι τρείς κατηγορούμενοι τα έβαλαν με τους δημοσιογράφους, φτύνοντας τις κάμερες και φωνάζοντας «εσείς μας βάζετε φυλακή.»

Η εισαγγελέας Αμαλιάδος έχει ασκήσει εναντίον των τριών συλληφθέντων ποινικές διώξεις, για εμπορία ανθρώπων κατ' εξακολούθηση και κατ' επάγγελμα, για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συναυτουργία και κατά συρροή, για ηθική αυτουργία στην απόπειρα, για παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία και για πρόκληση επικίνδυνης σωματικής βλάβης κατά συρροή και κατά συναυτουργία.

Εν τω μεταξύ με εντολή του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Τέντε δόθηκε εντολή να τεθούν σε καθεστώς προστασίας οι 35 εργάτες στη Μανωλάδα που έπεσαν θύματα της βίας επιστατών και εργοδότη και να χαρακτηριστούν «θύματα εμπορίας ανθρώπων». Παράλληλα δίνονται εντολές για εντατικοποίηση των ελέγχων προστασίας της εργασίας ημεδαπών και αλλοδαπών εργαζομένων, καθώς και της παραβίασης ατομικών και κοινωνικών δικαιωμάτων.

Στο video ο ιδιοκτήτης της φυτείας Βαγγελάτος "διαπραγματεύεται", λίγο πριν την επίθεση στους μετανάστες

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια
να ρωτήσω κάτι και συγγνώμη κιόλας: σάς έχει στείλει κάποιο εξώδικο ο δικηγόρος του Βαγγελάτου να μην τολμήσετε να αναφέρετε το όνομά του; ή όντως δεν το έχετε μάθει ακόμη ότι τον λένε έτσι;