ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
24.6.2019 | 21:22

Η φαρσοκωμωδία "όλοι το κάνουμε".

Μια ζωή ακούω να μιλάνε άγνωστοι για μένα, χωρίς να με ξέρουν. Για μένα και για εσένα που διαβάζεις και που ίσως ξαφνιάζεσαι το ίδιο κι εσύ. "Όλοι βαθμολογούνε ανθρώπους". Εξομολογούμαι ανώνυμα μη έχοντας να χάσω ή να κερδίσω, ότι ποτέ μου δεν έχω βαθμολογήσει άνθρωπο. Σκέφτομαι με περισσότερο θράσος, τις σκέψεις δεν μπορεί να τις διαβάσει κανείς. Όμως ποτέ δεν έχω βαθμολογήσει και δεν θα ήξερα πως να το κάνω. Πως γίνεται η πράξη; Εμφάνιση: 8, Προσωπικότητα: 4, άρα 12 δια του 2 μας κάνει 6; Άλλος λέει ότι όλοι οι άνθρωποι απιστούν, αλλά δεν το παραδέχονται. Μιλάνε για σένα και για μένα και για τους φίλους μας τις ψυχάρες, τις μάγκικες ψυχές κοπέλες και άντρες που ξέρουν να αγαπούν και να σέβονται. Μιλάνε για τις γυναίκες που μένουν πιστά σκυλιά στο πλευρό των αντρών τους σε κάθε καταιγίδα μη γυρίζοντας ποτέ μάτια να δούνε άλλον άντρα. Για άλλες που έχουν τη μαγκιά να σου πούνε: μου τελείωσε μαζί σου, λυπάμαι δε θέλω να χαλάσω ό,τι ζήσαμε μαζί, φεύγω. Και τις θυμάσαι όλες τις Κυρίες μια μια που πέρασαν από τη ζωή σου. Κι αν ήταν μόνο μια, λες κάποτε ήμουν μαζί με μια Κυρία και ήταν τιμή μου, δεν στάθηκα άξιος να την κρατήσω.Μιλάνε για όλους εκείνους τους άντρες που έχουν αρχές και φρόντισαν για χρόνια τις βαριά άρρωστες γυναίκες τους, βάζοντας πίσω τις ανάγκες τις δικές τους. Δεν μιλάνε μόνο για τον εαυτό τους, γιατί αυτό θα τους ανάγκαζε να "φανούνε". Μιλάνε για όλους, για να κρυφτούνε οι ίδιοι πίσω από τους πολλούς. Όταν κάποιος μιλάει για κάτι θετικό που κάνει, δεν λέει ποτέ: όλοι το κάνουμε. Για κάτι θετικό δε χρειάζεται να κρυφτεί πίσω από άλλους. Κάποια μπορεί να πει: φοράω αυτό το σορτσάκι που δείχνει τον μισό πισινό, όλες το κάνουν. Δεν θα σου πει: το φοράω γιατί μου αρέσει να δείχνω τον πισινό μου, που θα ήταν αλήθεια. Μπορεί την ώρα που το λέει να περάσουν δίπλα τις πολλά κορίτσια με φούστες, πιο μακριά σορτσάκια ή παντελόνια. Δεν έχει σημασία: όλες το κάνουν. Είναι όπως μερικοί που πίνουν πολύ κι επιμένουν να λένε: πιες άλλη μια μπύρα ρε μαλάκα, πιες άλλη μια. Για να πίνουμε όλοι πολύ στο τραπέζι και αυτοί να μη ξεχωρίζουν. Τα άλλα τραπέζια, που δεν πίνουν τόσο ή και καθόλου μπορούμε να τα αγνοήσουμε: όλοι πίνουν πολύ, όλοι το κάνουν. Πες πες μπορεί να το πιστεύουν και οι ίδιοι. Άλλοι πάλι σου λένε, μια φορά ζεις ρε μαλάκα, μίλα στο γκομενάκι δεν θα το μάθει ποτέ κανείς. Φτάνει που θα το ξέρω εγώ ρε μαλάκα. Από τον εαυτό του δεν μπορεί να ξεφύγει κανείς. Ρε μαλάκα, αν θέλω να γκομενίσω μένω μόνος και γκομενίζω. Αν θέλω σχέση θέλω σχέση και είμαι εκεί. Σε εκείνη την κοπέλα που είναι στο πλευρό μου και με καμία άλλη. Γιατί πρέπει ρε μαλάκα να φερθώ σα μαλάκας για να "ζήσω"; Μόνο οι μαλάκες χαίρονται τη ζωή ρε μαλάκα; Πρέπει να ξεσκιστώ με την άλλη ενώ είμαι σε σχέση για να χαρώ τη ζωή μου; Ζω καλά όταν τα έχω καλά με τον εαυτό μου μαλάκα, δε σου μοιάζω. Αυτή είναι για μένα μαγκιά, μαλάκα ε μαλάκα.
6
 
 
 
 
σχόλια
Ουσιαστικά γίνεται λόγος περί συνείδησης.Και η μακαρίτισσα η γιαγιά μου μού έλεγε:"Παιδί μου, η συνείδηση δεν είναι ίδιο πράγμα για όλους. Είναι σαν το λάστιχο. Όσο την τραβάς, τόσο ξεχειλώνει. Και το κακό είναι ότι άμα ξεχειλώσει δεν επανέρχεται."
Στέκομαι λιγο στη νοοτροπία του "μια φορα θα ζήσουμε" που ανεφερες. Αυτη η φράση αποτελει ενα έναυσμα για να ζουμε τη ζωη στο μέγιστο. Αλλα. Και μια ωραιότατη δικαιολογια για ασυδοσία. Στέκομαι επισης στο "έλα μωρε, κανείς δε θα το μαθει" και συμφωνω μαζι σου στο "θα το ξερω εγω κ αυτο αρκει". Βλεπεις, για ενα μεγάλο ποσοστο ανθρωπων κατι αναγεται σε κακο μονο οταν μαθευτεί. Οσο ειναι κρυφό ολα καλα. Κ ας σε απατησα πχ. Εφοσον δεν το εμαθες δεν τρεχει κτ. Αλλο το φαινομαι σωστος ανθρωπος κ αλλο το ειμαι όμως.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Scroll to top icon