Τραμπ και Ερντογάν μαζί - Πόζαραν χαμογελαστοί στην G20

Τραμπ και Ερντογάν μαζί - Πόζαραν χαμογελαστοί στην G20 Facebook Twitter
1

Οι Ντόναλντ Τραμπ και Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν φωτογραφήθηκαν μαζί στη διάρκεια της συνάντησής τους, που έγινε στο περιθώριο της G20 στην Οσάκα της Ιαπωνίας.

Παρά τις αντιπαραθέσεις ΗΠΑ – Τουρκίας με αφορμή την αγορά των S-400, οι δύο πρόεδροι φαίνεται πως συναντήθηκαν σε καλό κλίμα, όπως μαρτυρούν και οι φωτογραφίες που δόθηκαν στη δημοσιότητα, στις οποίες ποζάρουν χαμογελαστοί στον φακό.  

Ο Τούρκος πρόεδρος, σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα στην ιαπωνική εφημερίδα Nikkei, δήλωσε πως ο Ντόναλντ Τραμπ υπάρχει πιθανότητα να επισκεφθεί την Τουρκία τον Ιούλιο. 

Τραμπ και Ερντογάν μαζί - Πόζαραν χαμογελαστοί στην G20 Facebook Twitter

Ερωτηθείς αν πιστεύει πως μπορεί να πείσει τον Τραμπ να μην επιβάλλει κυρώσεις στη χώρα του, ο Ερντογάν απάντησε: «Πιστεύω ότι η συνάντησή μου με τον πρόεδρο Τραμπ κατά τη διάρκεια της συνόδου της G20 θα είναι σημαντική για την άρση του αδιεξόδου στις διμερείς σχέσης μας και την ενίσχυση της συνεργασίας μας». «Εξάλλου, συζητείται μια επίσκεψη του κ. Τραμπ στην Τουρκία τον Ιούλιο», συμπλήρωσε.

Ο Ερντογάν επέμεινε ότι η Άγκυρα δεν θα ακυρώσει την αγορά του ρωσικού συστήματος και ότι δεν έχει ακούσει κάτι από τον Τραμπ όσον αφορά τις κυρώσεις. «Τους έχουμε ήδη πληρώσει 1,25 δισεκ. δολάρια στο πλαίσιο του προγράμματος των F-35. Εάν κάνουν μια τόσο λαθεμένη κίνηση, θα το πάμε σε διεθνές επιδιαιτητικό δικαστήριο, διότι θα ζητήσουμε να μας δώσουν πίσω τα χρήματα που έχουμε δαπανήσει ως τώρα», είπε ο πρόεδρος της Τουρκίας στην ιαπωνική εφημερίδα.

Τραμπ και Ερντογάν μαζί - Πόζαραν χαμογελαστοί στην G20 Facebook Twitter

Η ένταση ανάμεσα στα δύο κράτη, συμμάχους στο NATO, ανεβαίνει εξαιτίας της αγοράς από την Τουρκία του συστήματος αντιαεροπορικής και αντιπυραυλικής άμυνας ρωσικής κατασκευής S-400. Η Άγκυρα ενδέχεται να βρεθεί αντιμέτωπη με κυρώσεις βάσει της αμερικανικής νομοθεσίας, ενώ κινδυνεύει επίσης να εξοβελιστεί από το πρόγραμμα κατασκευής του προηγμένου αεροσκάφους F-35 και να μην της παραδοθούν τα μαχητικά του τύπου που έχει παραγγείλει.

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ανήλικος Παλαιστίνιος πέθανε από την πείνα σε ισραηλινή φυλακή - Δεν του είχαν απαγγελθεί κατηγορίες

Διεθνή / Ανήλικος Παλαιστίνιος πέθανε σε ισραηλινή φυλακή - Υποσιτισμό και κακουχίες, έδειξε η νεκροψία

Ο 17χρονος είχε συλληφθεί τον περασμένο Σεπτέμβριο γιατί έριξε πέτρες σε Ισραηλινούς στρατιώτες, κρατούνταν για πάνω από έξι μήνες χωρίς να του έχει απαγγελθεί καν κατηγορία
LIFO NEWSROOM
Απολύθηκαν εν μέσω κρίσης: Εργαζόμενοι της USAID απομακρύνθηκαν ενώ προσέφεραν βοήθεια στη σεισμόπληκτη Μιανμάρ

Διεθνή / USAID: Στελέχη πρώτης γραμμής απολύθηκαν ενώ βρίσκονταν στο πεδίο, στη σεισμόπληκτη Μιανμάρ

Ο Αμερικανός ΥΠΕΞ δήλωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν θα συνεχίσουν να είναι ο κύριος πάροχος ανθρωπιστικής βοήθειας παγκοσμίως, ζητώντας από άλλα κράτη να εντείνουν τις προσπάθειές τους
LIFO NEWSROOM
Κινδυνεύει να κλείσει την επιχείρησή της η ζωγράφος του «χειρότερου πορτρέτου του Τραμπ»

Διεθνή / Κινδυνεύει να κλείσει την επιχείρησή της η ζωγράφος του «χειρότερου πορτρέτου του Τραμπ»

Η Σάρα Μπόρντμαν, η καλλιτέχνιδα πίσω από το επίσημο πορτρέτο του Ντόναλντ Τραμπ το οποίο ο πρόεδρος χαρακτήρισε ως «πραγματικά το χειρότερο», λέει ότι οι έντονες αρνητικές αντιδράσεις που έγιναν viral έθεσαν σε κίνδυνο την 41χρονη επιχείρησή της
LIFO NEWSROOM
Δασμοί Τραμπ: Πώς οι ΗΠΑ πυροβολούν τα πόδια τους

Διεθνή / Δασμοί Τραμπ: Πώς οι ΗΠΑ πυροβολούν τα πόδια τους

Σύμφωνα με τις αγορές όλες οι οικονομίες θα πληγούν σε έναν ορατό χρονικό ορίζοντα από τους δασμούς Τραμπ, αλλά μεγαλύτερο θύμα θα είναι η ίδια η αμερικανική οικονομία, η οποία κινδυνεύει με ύφεση από έναν παγκόσμιο εμπορικό πόλεμο
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Χαχα φοβερή φωτoγραφία.Μόνο χαι φάιβ που δεν τον έβαλε να κάνει τον ταγιπακο.Απόρώ όμως γιατί δεν φαίνεται στη φωτογραφία ο τσιπράκος.Ααα ναι ξέχασα, είναι από αυτούς που δεν θέλουν την χώρα τους δυνατή στους G20.Γουστάρουν μόνο το λουράκι: γουφ-γουφ