ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
30.6.2019 | 18:40

Το ξέσπασμα της μητέρας μου

Η μητέρα μου είναι καθηγήτρια πανεπιστημίου, με έργο και αναγνώριση στον τομέα της. Διδάσκει ανθρωπιστικό μάθημα με έντονο κοινωνικό ενδιαφέρον. Της παρουσίασα προχτές τον φίλο μου ένα παιδί που δουλεύει σε ένα σούπερ μάρκετ. Η μητέρα μου τον καλοδέχτηκε και του μίλησε με τα καλύτερα λόγια. Το ίδιο και ο πατέρας μου. Όταν όμως έκλεισε η πόρτα μου πρότεινε να πάμε μια βόλτα με το αυτοκίνητό της για να συζητήσουμε. Εγώ χαρούμενη για την πρότασή της και με πήγε στον Υμηττό σε ένα ξέφωτο για να δούμε τη θέα. Εκεί άρχισε να φωνάζει με όλη τη δύναμη της ψυχής της πως αν δεν ξεκόψω αμέσως με αυτόν θα με εκδικηθεί με κάθε τρόπο και θα με αποκληρώσει. Μου είπε ότι χωρίς λεφτά δεν είσαι ευτυχισμένη και να την ακούσω γιατί είναι "ογκόλιθος της σκέψης και της διανόησης στην Ελλάδα". Δεν αμφισβητώ τη μόρφωσή της αλλά μου φαίνεται γελοία εντελώς. Της το είπα και μπήκε στο αμάξι και έφυγε για να μου δείξει ότι είναι αποφασισμένη. Αναγκάστηκα να καλέσω ταξί για να γυρίσω σπίτι. Νομίζω ότι η μητέρα μου έχει ανάγκη από ψυχίατρο.
8
 
 
 
 
σχόλια
Μπορεί. Δυστυχώς συμβαίνει πιο συχνά απ' ό, τι νομίζεις. Όταν δεν έχει άλλο τρόπο ο άνθρωπος για να γίνει το δικό του, χρησιμοποιεί ό, τι έχει, δυστυχώς. Λέει πολλά για τον άνθρωπο που το κάνει και όχι καλά.
Μπορεί αλλά όχι εντελώς, απλώς αν τον αποκληρωσει θα πάρει τα μισά από αυτά που θα έπαιρνε αν δεν τον αποκληρωνε, την περιβόητη νόμιμη μοίρα. Για να τον αποκληρωσει εντελώς και να μην πάρει τίποτα θα πρέπει να συντρέχουν ακραίες περιπτώσεις, πχ να την έχει χτυπήσει κλπ
η αποκλήρωση γίνεται με απόφαση δικαστηρίου, και για να αποφανθεί πρέπει το παιδί να έχει αποδεδειγμένα προβεί σε έκλυτο βίο, να κάνει καταχρήσεις πχ ναρκωτικά και το αποκληρώνουν για να μην εκποιήσει την περιούσια. (αποδεδειγμένα πχ να έχει νοσηλευτεί για απεξάρτηση κτλπ) Ή το παιδί να έχει κάνει εγκλήματα κυρίως κατά της ανθρωπότητας, τρομοκρατικά, serial killer :p κτλπ, αν και ακόμη και σε τέτοιες περιπτώσεις τα δικαστήρια πολλές φορές αποφαίνονται αρνητικά.
Scroll to top icon