ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
1.7.2019 | 14:35

Γάμος στα 19;

Ειμαι 19 και το αγόρι μου που είμαστε 2 χρόνια μαζί μου πετάει υπονοούμενα για γάμο, ότι θα ήθελε να κάνει οικογένεια και παιδιά και πόσο του αρέσουν οι γάμοι και ότι τώρα το καλοκαίρι όλοι παντρεύονται και ότι οι γονείς του ,όπως και οι δικοί μου, παντρεύτηκαν στα 19 κλπ....... μα γάμος στα 19; λέτε να μου ζητήσει να παντρευτούμε; εγώ πάντα απαντάω πολύ γενικά και υπονοώ ότι είναι νωρίς και ότι θεκω να παντρευτώ μετά τα 21-22, όμως αυτός είναι παραδοσιακός. Αν μου ζητήσει να παντρευτούμε θα είναι περίεργο γιατί αν πω ναι θα φοβάμαι ότι είναι νωρίς αλλά αν πω όχι μπορεί να χαλάσει η σχέση μας και αυτό δε το θέλω, η αλήθεια είναι ότι θα ήθελα να κάνω οικογένεια με αυτόν τον άνθρωπο (και με την καρδιά και με την λογική) αλλά δεν είμαστε μικροί; (έχουμε ίδια ηλικία)
5
 
 
 
 
σχόλια
Αν καταπιεστείς να μπεις σε ένα γάμο που δεν θα τον θες,επειδή θα σε εκβιάσει το αγόρι σου να το κάνεις,πάλι με μαθηματική ακρίβεια στο τέλος θα φτάσετε με μπόλικη καταπίεση.Τέτοιες αποφάσεις πρέπει να παίρνονται με βάση τα θέλω,τις επιθυμίες και τα πρότυπα και των δύο,αφού πρώτα είναι έτοιμοι για κάτι τέτοιο.Ο διάλογος είναι η καλύτερη λύση.
Είστε πολύ μικροί, όχι απλά μικροί. Αν θες τη γνώμη μου εξήγησε του να καταλάβει. Ούτε ηλικιακά είσαστε έτοιμοι, ούτε και επαγγελματικά-οικονομικά, φαντάζομαι. Οι εποχή που οι δικοί μας παντρευόταν από τα 19 και δεν είχαν δεύτερο βρακί να βάλουν, έχει παρέλθει, εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων (βλ. Ρομά κλπ.). Ένας γαμος πάντως σε τέτοια ηλικία έχει πολλές πιθανότητες να διαλυθεί λίγα χρόνια μετά.
Scroll to top icon