ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
3.7.2019 | 16:14

Σχολή και πιεση

Αν φέτος δεν περάσω ιατρική η οδοντιατρικη θέλω να πάω στην αρχική Σχολή που πέρασα πέρυσι τη φαρμακευτική. Όχι γιατί είναι το όνειρο μου (προφανώς και είναι η ιατρική αφού ξαναεδωσα) αλλα γιατι βρισκω κάποιο αρκετό ενδιαφέρον.Οι γονείς μου αντιδρούν ποτέ δεν τους άρεσε αυτή η Σχολή μου λένε για εργοθεραπειες για διαιτολόγος ακόμα και χημικό ενώ Δ θέλω να πάω σε αυτές τις σχολές Δ θέλω .Μου λένε ότι θα καταστρέψω το μέλλον μου ότι η μείνω ανεργηοτι θα χαλάσουν τόσα λεφτά και ότι θα κάνω μια τρύπα στο νερό.Φοβάμαι να δηλώσω όποια άλλη Σχολή κάτω από την οδοντιατρική γιατι φοβαμαι οτι θα με εξαναγκάσουν να πάω με την άποψη ότι εμείς φαρμακευτική δε σε Σ πουδαζουμε δεν πληρώνουμε.Οτιδήποτε άλλοκαι αυτό όχι.Οι απόψεις τους για την "αχρηστη" φαρμακευτική είναι από έναν οικογενειακό γιατρο απο την φαρμακοποιό της γειτονιας και από γνωστούς που ξινιζουν τα μούτρα τους συο άκουσμα της φαρμακευτικής όπως μου λένε....Δεν ξέρω τι να κανω πραγματικά.
4
 
 
 
 
σχόλια
Μα τη παναγια θέλω να έρθω να σε βρω και να σου ρίξω χαστούκια. Πας να σπουδάσεις για σένα. Όχι για τη μάνα σου, όχι για το πατέρα σου. Για σένα. Αν σου αρέσει η φαρμακευτική πήγαινε. Μέσα στο πανεπιστήμιο σου ανοίγονται πάρα πολλές πόρτες. Μπορεί να ανακαλύψεις ένα άλλο πάθος. Να γνωρίσεις ανθρώπους που θα σου προτείνουν εναλλακτικές καριέρες. Πρέπει επιτέλους να καταλάβουμε ότι άνεργος δεν είναι αυτός που δεν έχει πτυχίο, η έχει πτυχίο σε κάποιο υποτιμημένο κλάδο. Άνεργος είναι ο τεμπέλης! Όποιος θέλει να βρει δουλειά βρίσκει. Ο άνθρωπος είναι φτιαγμένος για να επιζεί. Πρέπει να αποβαλλεις από μέσα σου όλες αυτές τις φοβίες και να κάνεις αυτό που πραγματικά θέλεις. Αν δουλέψεις σκληρά και το θέλεις πολύ θα τον βρεις τον δρόμο σου και πίστεψε με, δεν θα είσαι ποτέ άνεργη.Φιλικά.
αχρηστη η φαρμακευτικη? τι να πω... με ποια εννοια δλδ? Η φαρμακευτικη ειναι αφ ενος μια πολυ ενδιαφερουσα επιστημη με διαφορετικους κλαδους, που δυσκολα σε καποιον εξ αυτων να μη βρεις ενδιαφερον αν με ρωτας παρολο που η αποψη μου ειναι biased... Οσον αφορα την επαγγελματικη αποκατασταση εχεις δυνατοτητες και εδω αλλα κ εξωτερικο (κυπρο, γερμανια, αγγλια).
Είναι η ζωή σου και έχεις ξεκινήσει να κάνεις τις επιλογές σου για να χτίσεις μια ζωή ευτυχισμένη. Είναι πολύ σημαντικό να αγαπάς το αντικείμενο της εργασίας σου, πώς μπορείς να είσαι ευτυχισμένος όταν αφιερώνεις τόσο χρόνο μέσα στη μέρα σου, κάθε μέρα σε μία δουλειά που δεν σου αρέσει; Να σπουδάσεις αυτό που επιθυμείς, κι αν δεν σε στηρίξουν οι γονείς σου, ας είναι, είσαι ενήλικας και μπορείς πλέον να στηρίζεις εσύ τον εαυτό σου. Είναι ένα ισχυρό μάθημα αυτό στη ζωή, αλλά θα βγεις πολύ πολύ δυνατός!
Μην κανεις ποτε με το ζόρι κάτι που δεν σου αρέσει! Ίσως πάρε και το χρόνο σου. Μπορεί να μην καταφέρνεις κάτι που θες πραγματικά μια φορά, δυο, τρεις και την Τετάρτη μια χαρά! Οι άνθρωποι που άρχισαν κάτι με το ζόρι, το πλήρωσαν 10 χρόνια μετά κ άλλαξαν κ τα ξανάρχισαν όλα άλλου κ τελικά μόνο χρόνο έχασαν! Μην κανεις ποτε με το ζόρι κάτι που δεν θες επαγγελματικά εκτός αν ειναι μόνο για λεφτά κ τα χρειαζεσαι!
Scroll to top icon