ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
4.7.2019 | 21:17

...

Είναι τρομερά άσχημο να είσαι ολομόναχος.Να μην έχεις φίλους ή κοπέλα...Είμαι 26 και ειλικρινά όλη αυτή η κατάσταση με έχει εξαντλήσει...Πήγα μια κάτι ψώνια σήμερα στο κέντρο.Κόσμος, ζευγάρια, παρέες, κοπέλες...Ζήλεψα που δεν είχα και εγώ ένα φίλο να κάτσουμε κάπου να πιούμε ένα καφέ ή μια κοπέλα να την κρατήσω απ'το χέρι και να περπατήσουμε μαζί...Ένιωσα απίστευτα μόνος.Κάποια στιγμή κόντεψα να βάλω τα κλάματα (ναι, είμαι αδύναμος, το παραδέχομαι)Αλλά κρατήθηκα, γιατί δεν ήταν το μετρό το κατάλληλο μέρος...Σκέφτηκα να γυρίσω πίσω αλλά είπα αφού κατέβηκα να κάνω τη δουλειά που ήθελα..Αλλά με μαύρη καρδιά...Ναι ακούγεται υπερβολικό αλλά έτσι ένιωθα...Πολύ άσχημη κατάσταση...Και δε ξέρω τι να κάνω για να αλλάξει, γιατί ειλικρινά δε παλεύεται..Και τώρα το καλοκαίρι η μοναξιά είναι ακόμα πιο απάλευτη.Έχουμε ακόμα δύο μήνες καλοκαίρι και δε ξέρω πώς θα το βγάλω...Απλά κουράστηκα...Είναι άδικο όλο αυτό που συμβαίνει. Πάνε χρόνια που έχω να βγω με φίλους. Και απο σχέσεις τίποτα...Και εγώ δεν έχω ανάγκη για λίγη παρέα, για λίγη συντροφικότητα, για να ζήσω λίγες όμορφες στιγμές;Τα βαρέθηκα όλα.Και το να περνώ ώρες ολόκληρες στον υπολογιστή, και την τηλεόραση, και τις ταινίες και όλα... Τα έκανα όλα αυτά για χρόνια, και έφτασα εδώ που έφτασα...Μεγαλώνοντας κατάλαβα οτι η ζωή είναι εκεί έξω. Αλλά δυστυχώς τα χρόνια πέρασαν... Φιλίες είναι δύσκολο να δημιουργηθούν σε αυτή την ηλικία, αν είσαι άπειρος στις σχέσεις βρίσκεσαι σε μειονεκτική σχέση συγκριτικά με τους υπόλοιπους και φυσικά τα χρόνια που πέρασαν δε γυρίζουν πίσω.Και τώρα δε ξέρω τι να κάνω.Θέλω να το αλλάξω όλο αυτό, να βρω παρέες, κάποια κοπέλα που να με νοιάζεται και να τη νοιάζομαι, να περνάω χρόνο μαζί τους, να κοινωνικοποιούμαι και γενικά να ζω.Αλλά δε ξέρω πώς να το αλλάξω όλο αυτό.Ειλικρινά δεν αντέχω άλλο...Σας γράφω με δάκρυα αυτή τη στιγμή...Υ.Γ. Ξέρω οτι το θέμα είναι πολυσυζητημένο, αλλά συγχωρέστε με, δεν έχω που αλλού να τα πω...
8
 
 
 
 
σχόλια
Αχ μωρέ θα με πεθάνετε εσείς έτσι που κάνετε. Πρέπει να κοιτάξεις να συνέρθεις. Το καταλαβαίνω σου είναι δύσκολο αλλά δεν γίνεται αλλιώς. Πολλοί άνθρωποι νιώθουν όπως εσύ, αυτό τους μπαίνει εμπόδιο να κάνουν γνωριμίες και δημιουργείται ένας φαύλος κύκλος! Πρέπει να μάθεις να περνάς καλά με τον εαυτό σου, και όλα τα άλλα θα έρθουν! Δεν είναι λόγια του αέρα, αυτή είναι η πραγματικότητα. Ξέχνα ότι είσαι μόνος σου, ξέχνα γενικά την ιστορία με φίλους και σχέσεις. Συγκεντρώσου σε σένα. Κάνε πράγματα που σου αρέσουν. Και να φτιάχνεις ωραίες εικόνες με το μυαλό σου, αισιόδοξες εικόνες. Σταμάτα να σκέφτεσαι αρνητικά. Δείξε εμπιστοσύνη στον εαυτό σου, στους ανθρώπους και στην ζωή. Το ξέρεις και μόνος σου πόσοι άνθρωποι ψάχνουν παρέα. Ξέρεις γιατί δεν βρίσκουν; Γιατί το θέλουν οπωσδήποτε, το θέλουν πάρα πολύ! Όμως αυτά τα πράγματα συμβαίνουν αβίαστα, σαν φυσική συνέχεια όταν δεν θα το σκέφτεσαι και θα έχεις βρει τον τρόπο να χαίρεσαι την κάθε μέρα χωρίς συγκεκριμένες προσδοκίες, να βρεις φίλους ή κοπέλα. Οι άνθρωποι θα βλέπουν κάποιον που νιώθει γεμάτος και καλά με τον εαυτό του και θα σε προσεγγίζουν χωρίς να κάνεις ιδιαίτερες προσπάθειες! Κάτσε πάρε μια βαθιά ανάσα και σκέψου τι μπορείς να κάνεις για σένα. Ίσως τι μπορείς να κάνεις και για άλλους ανθρώπους που έχουν την ανάγκη σου. Φύγε μακριά από τις σκέψεις που κάνεις αυτή την στιγμή, πες ότι δεν τις έκανες ποτέ. Οι στόχοι σου τώρα είναι άλλοι: να διασκεδάσεις τον εαυτό σου, να εξελιχτείς, και να δεις τι μπορείς να κάνεις εσύ για άλλους ανθρώπους. Μην αφήσεις να σε πάρει από κάτω, δείξε αποφασιστικότητα και θέληση, γίνε ο άνθρωπος που θα ήθελες να είχες για φίλο σου.
Αχ μωρέ καλό μου Pokemon, αυτά τα πράγματα είναι στο χέρι μας. Οι άνθρωποι γοητεύονται από ανθρώπους με πίστη, με θετική αύρα. Η αισιόδοξη στάση ζωής είναι ακαταμάχητη και ξεχειλίζει από όλο μας το είναι. Τα κίνητρα, την δύναμη πρέπει να τα αντλούμε από μέσα μας. Όταν νιώθουμε μόνοι και απελπισμένοι αυτόματα ζητάμε να τα αντλήσουμε από άλλους. Οι άλλοι κατεβάζουν ασυναίσθητα ρολά γιατί μας νιώθουν ως απειλή και ο κύκλος δεν σπάει ποτέ. Πρέπει να μάθουμε να χαιρόμαστε με μια βόλτα που θα κάνουμε, να μάθουμε να εντοπίζουμε το ωραίο γύρω μας στα μικρά καθημερινά πράγματα. Αν δεν το έχουμε μέσα μας, πρέπει να εξασκηθούμε. Και όλα θα γίνουν, όλα όπως τα θέλουμε.
Συμφωνώ ότι δύσκολα βρίσκεις φίλους ή σύντροφο σήμερα...αλλά μπορείς να το αλλάξεις. Δράσε εσύ πρώτος. Ξεκίνα από τα άτομα που συναναστρέφεσαι να κάνεις παρέες...Προσπάθησε να επανασυνδεθείς με παλιούς φίλους και γνωστούς που χαθήκατε. Κάνε μία νέα αρχή με όσο γίνεται περισσότερη θετική διάθεση και χωρίς υπερβολές και στεναχώριες.
Καλησπερα φιλε. Υπαρχουν καποιοι τροποι να γνωρισεις κοσμο. Αρχικα μπορεις να ξεκινησεις καποια κοινωνικη δραστηριοτητα οπως χορο, καποιο αθλημα, καποια ξενη γλωσσα (τσεκαρε το διδασκαλειο ξενων γλωσσων ειναι πολυ φθηνο), καποια θεατρικη ομαδα κτλ. Αν δεν υπαρχει οικονομικη δυνατοτητα μπορεις να πηγαινεις σε δωρεαν εκδηλωσεις(τσεκαρε το artandlife.gr)οπου μπορεις να γνωρισεις ανθρωπους με παρομοια ενδιαφεροντα.
Scroll to top icon