ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
5.7.2019 | 17:10

Θέλω να κάθομαι παραπάνω στη δουλειά

Η αλήθεια είναι ότι σιχαίνομαι τη δουλειά μου.Μου προκαλεί άγχος και δυσφορία.Έβλεπα πριν πολλά χρόνια τους συναδέλφους,παντρεμένους κυρίως,να καθυστερούνε τόσο πολύ να γυρίσουνε στα σπίτια τους,που μου δημιουργούσε απορία.Εγώ απλά τελείωνα όπως όπως και έφευγα με χαρά και δίχως καθυστέρηση.Αλλά σήμερα κατάλαβα.Κατάλαβα τα πάντα σχετικά με τη στάση τους.Κάθισα και σκέφτηκα γιατί τα τελευταία χρόνια νιώθω κι εγώ έτσι.Μερικές φορές κάθομαι όλη μέρα στη δουλειά και πραγματικά όταν σχολάω νιώθω χειρότερα από όταν πηγαίνω το πρωί.Και τώρα πια ξέρω γιατί.Γιατί συγκατοικώ με γυναίκα και είμαστε σχεδόν σαν παντρεμένοι.Και για να σας πω την αλήθεια ούτε τα ξινισμένα μούτρα της θέλω να βλέπω όταν γυρνάω κουρασμένος,ούτε να πρέπει να απολογηθώ γιατί άργησα και σήμερα,ούτε να βοηθάω στις δουλειές του σπιτιού,ούτε να πάω σούπερ μάρκετ,ούτε να πάω βόλτες μέσα στην κίνηση με το αυτοκίνητο,ούτε να κλείνω το air condition επειδή κρυώνει,ούτε τα ρούχα μου να γεμίζουν με τις τρίχες της γάτας,ούτε να μου βάζει χέρι αν αργώ όταν βγαίνω με φίλους,ούτε να μου τη λέει αν βλέπω ταινίες που δεν αρέσουν σε αυτή,ούτε καν το σεξ δε μου αρέσει.Δεν ξέρω αν φταίει η συγκεκριμένη γυναίκα,αλλά πραγματικά δεν το νομίζω.Δεν θέλω κανέναν πάνω από το κεφάλι μου και δεν ξέρω πως και γιατί πάνε όλοι και σπάνε τα μούτρα τους στο γάμο.Τον ίδιο μου τον πατέρα άκουσα να λέει μια φορά σε ένα φίλο του στο τηλέφωνο:αν ήμουν πάλι 25 σιγά να μην παντρευόμουν.Εγώ λοιπόν γιατί;
15
 
 
 
 
σχόλια
Αρνείσαι να μεγαλώσεις και να αναλαβεις την ευθύνη του εαυτού σου με πρώτο αυτό : Η αλήθεια είναι ότι σιχαίνομαι τη δουλειά μου.Μου προκαλεί άγχος και δυσφορία Πηγή: www.lifo.gr.Οτι είναι εξίσου ανώριμοι οι συνάδελφοι σου σε βοηθάει να κρυφτείς μέσα στη παθητική μάζα αλλά και να δημιουργησεις κανόνα που σε αδρανοποιεί.Είναι ο φόβος της μοναξιάς που λέει και ο Meremeti.Απελευθερωσου απο τα εξωτερικά πρέπει και ανάλαβε την ευθύνη των δικών σου θέλω αν θέλεις να είσαι πραγματικά λειτουργικός.
Μπορείς να χωρίσεις από τη σχέση αυτή που σε κάνει δυστυχισμένο, και να σχολάς στην ώρα σου, να γυρίζεις στο σπιτάκι σου και πάλι. Εύκολα και όμορφα.
Αν δεν υπήρχε η γάτα, είχατε ανάγκη ίδιες θερμοκρασίες και ίδιο γούστο στις ταινίες ο κόσμος θα σου φαινόταν κιόλας πολύ διαφορετικός.Κατά τα άλλα ποτέ κανείς δεν ισχυρίστηκε ότι η συνταγή είναι "παίρνουμε μια γυναίκα και έναν άντρα, τους βάζουμε σε ένα σπίτι και ζούνε αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα".Σοβαρά τώρα; Θα έμενα σε μια σχέση που θα με έκανε να καθυστερώ την επιστροφή μου στο σπίτι;; Πόση μιζέρια πια σε αυτόν τον κόσμο.
Ίσως να μην είναι για σένα η συμβίωση και ο γάμος. Δεν είναι κακό, απλά έσω ειλικρινής με τη γυναίκα δίπλα σου για να βρει κι εκείνη το δρόμο της. Χωρίς κατηγόριες, πες της ότι κατάλαβες πως δεν σου ταιριάζει η ζωή μαζί της. Προσοχή μόνο σε μια τέτοια περίπτωση, μην αποκτήσεις συναισθηματική εξάρτηση από τη δουλειά σου στην προσπάθειά σου να ξεφύγεις από τα προβλήματα. Ρισκάρεις ένα burn-out και την αίσθηση κενού μέσα σου.
Να χωρισεις αλλα να ξερεις οτι ολες τις δουλειες του σπιτιου θα τις αναλλαβεις μονος σου. Τη γυναικα δεν την παιρνουμε για να μας κανει τη δουλα. Δεν ψαχνουμε να βρουμε μαα με το γαμο. Καλη η μοναξια αλλα να ξερεις οτι κουραζει απο ενα σημειο και μετα.
Εκνευρίστηκα αρκετά με αυτό που διάβασα. Είσαι σε αυτή τη σχέση για ποιον λόγο; Για το βόλεμα; Αφού λες τίποτα δεν σου αρέσει, ούτε καν το σεξ. Και όχι μόνο αυτό, προσπαθείς να δικαιολογήσεις και δικά σου λάθη, φορτώνοντας τα οπουδήποτε αλλού.
Μην τον κατηγορείτε τόσο πολύ κι εσύ κο οι υπόλοιποι, δεν βγαίνει κάτι. Κανένας δεν μας διδάσκει ότι οι σχέσεις είναι συνειδητή επιλογή κι όχι μονόδρομος, κι ότι κάθε επιλογή έχει τις δικές της παραμέτρους. Ας δει τι θα κάνει από δω και πέρα.Η αποκλειστική σχέση με ένα άτομο σε πλαίσιο συγκατοίκισης/γάμου δεν κάνει για όλους. Ο εξ. είναι προφανώς ένας εξ αυτών, βοηθούντος και του οικογενειακού υπόβαθρου με τους ματαιωμένους συντρόφους-γονείς.
Δεν μου αρέσει καθόλου που γενικολογει λέγοντας ότι δεν ξέρει πως και γιατί πάνε όλοι και σπάνε τα μούτρα τους στο γάμο. Επίσης, προσπαθεί πλαγιως να περάσει ότι εκείνος λίγο φταίει και κάνει χαρακτηρισμούς για τη γυναίκα του που εμένα προσωπικά μου κακοφάνηκαν. Κατά τα άλλα, δεν είμαι κριτής κανενός, έγραψα μόνο τη γνώμη μου.
Εξυπακούεται ότι με σένα συμφωνώ, οχι με κείνον. Δεν το έχει δουλέψει μέσα του ότι έχει κάνει κακές επιλογές σε σχέση με τα θέλω του, θα το καταλάβει πιο μετά. Προς το παρόν προέχει να κατανοήσει ότι όλο αυτό είναι επιλογή, κι όπως είπε ναι στη συγκατοίκηση μπορεί να πει όχι πια. Πολλές φορές νομίζουμε ότι άπαξ και πήραμε έναν δρόμο, ένα μονοπάτι συναισθηματικό, επαγγελματικό κλπ πρέπει και να τον συνεχίσουμε εσαεί με μόνη διαφυγή να χαζεύουμε τα πουλάκια στα κλαδιά και να δένουμε φιόγκο τα χέρια μας, αλλά όχι. Μπορούμε να αλλάξουμε δρόμο.Πρέπει να απαλλαγεί από τον θυμό του απέναντι στη σύντροφο (που δε φταίει), τον ίδιο και την κοινωνία γενικότερα (που δεν τον προειδοποίησε) για να προχωρήσει. Άρα πρέπει να βγει από τη θέση άμυνας. Γι'αυτό δεν πρέπει να του επιτιθέμεθα και μόνον. Αυτά.
Καραβάν', και να βγει να μας πει ο ίδιος ότι δεν ξέρει πως έχει την δυνατότητα να χωρίσει, εγώ προσωπικά δεν θα τον πιστέψω. Μου είναι αδύνατον να σκεφτώ ότι δεν έχει δει ανθρώπους να χωρίζουν ή να αλλάζουν δουλειές ή χώρες. Η κοινωνία μας "προειδοποιεί" κάθε μέρα με όσα βλέπουμε και ακούμε. Πως αλλιώς να μας προειδοποιήσει; Επίσης αν ήταν να κάνουμε ό,τι και οι γονείς μας, δεν θα υπήρχε κανένας χωρισμένος της γενιάς μας ενώ μου φαίνεται έχουμε σπάσει όλα τα ρεκόρ.Αν τυχόν όντως δεν του περνάει από το μυαλό ότι μπορεί να αλλάξει δρόμο, ε δεν έχει σωτηρία και δεν θα το πιστέψει ποτέ.
Ο Εξ δεν μπορεί να ξέρει αν του κάνει μια σχέση σαν αυτή που ζει, γιατί αυτή η γυναίκα δεν είναι η κατάλληλη για εκείνον ώστε να το διαπιστώσει. Κανείς μας δεν κάνει για συγκατοίκηση ή γάμο με κάποιον με τον οποίο δεν ταιριάζει και δεν περνάει καλά.
Scroll to top icon