ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
20.7.2019 | 06:50

Απογοήτευση

Δεν έγραψα όσο καλά ήθελα. Δεν πιάνω τους στόχους μου. Το ξέρω ότι δεν ήμουν για τη νομική, δεν έχω τις δυνατότητες, αλλά έλπιζα να πιάσω Ψυχολογία. Όπως φαίνεται το όνειρο χάθηκε. Πιάνω μόνο φιλολογίες, σκέφτομαι να μη σπουδάσω καν, Με 30 τμήματα φιλολογίας πού θα δουλέψει κανείς μετά το πέρας των σπουδών του; Έπειτα η οικογένειά μου δεν είναι ευκατάστατη για να κάνω σπουδές life-style για την εμπιρία και τη φοιτητική ζωή απλώς....Μόνη διέξοδος να ξαναδώσω του χρόνου, αλλά που κουράγιο;
4
 
 
 
 
σχόλια
Αν ειναι να σκεφτομαστε "δεν θα βρω ποτε δουλεια" ζητω που καηκαμε. Ψαξε τι δυνατοτητες επαγγελματικες προσφερει η σχολη σου, γιατι δεν νομιζω να εχει μονο καθηγητης. Αν δεν την θες καθολου, να ξαναδωσεις.
Αρχικά δεν καταλαβαίνω γιατί μιλάμε ακόμη για Πανελλήνιες και σχολές , εφόσον τα μηχανογραφικά έχουν ήδη συμπληρωθεί. Η ερώτηση αυτή θα είχε νόημα πριν κάνεις το μηχανογραφικό σου, μπας και σου πει κανείς για κάποια σχολή που δεν έχεις σκεφτεί να δηλώσεις. Αλλά τέλος πάντων. Κοίτα, υπάρχουν άτομα που μπήκαν σε μια σχολή με όχι τόσο ενθουσιασμό και τελικά τους άρεσε, και άτομα που μπήκαν σε σχολές που, ενώ νόμιζαν ότι θα τους αρέσουν , τελικά απογοητεύτηκαν. Πήγαινε τον πρώτο χρόνο να δεις αν σου αρέσει η σχολή, αν όχι, ξαναδώσε. Αλλά αν δεν δοκιμάσεις, πώς θα ξέρεις; Αν θέλεις τη γνώμη μου, μην σκέφτεσαι την επαγγελματική αποκατάσταση τόσο. Όχι τόσο. Εδώ υπάρχει εξομολόγηση που παραπονιέται ο άλλος ότι οι Φιλόλογοι περνάνε στο διπλωματικό σώμα και αποκλείονται οι απόφοιτοι Πολιτικών Επιστημών. Αν ψάξεις όλες τις εναλλακτικές, θα βρεις σίγουρα κάτι που θα σε ενδιαφέρει να κάνεις. Είτε σχετικό είτε άσχετο με τη Φιλολογία , κάνοντας ένα μεταπτυχιακό αργότερα.
Είναι εντάξει, δεν τελείωσε η ζωή! Έδωσες εξετάσεις, δεν τα κατάφερες όπως ήθελες, μα κατάλαβες συνάμα και τα αδύναμά σου σημεία.Το κουράγιο για να ξαναδώσεις θα το βρεις, αν όχι σε ένα χρόνο, τότε μπορεί λίγο αργότερα. Δεν είναι ντροπή ακόμα και στα 23 σου να μπεις για σπουδές, έχοντας κιόλας βρει τι θα ήθελες να σπουδάσεις στ' αλήθεια (και όχι απλώς ποια σχολή "πιάνεις"), ενώ θα είναι και μια καλή περίοδος αυτή ν' αποκτήσεις επαφή με τον έξω κόσμο, ενδεχομένως να εργαστείς κάπου, να διαμορφώσεις την ταυτότητά σου και ν' αποκτήσεις περισσότερη άνεση στη διαπροσωπική επικοινωνία. Ίσως να σου ανατραπεί και η άποψη για τις σπουδές και να βρεις να κάνεις κάτι που δεν χρειάζεται καν πτυχίο.Με άλλα λόγια, είτε αξιοποιήσεις την περίοδο από Σεπτέμβρη για επανάληψη της ύλης είτε κάνεις κάτι άλλο, μόνο προς όφελός σου θα είναι!
Scroll to top icon