ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
12.8.2019 | 16:42

Διακοπες

Πήγα φέτος για πρώτη φορά διακοπές.Πηγαμε οικογενειακώς στην Κωνσταντινούπολη.Ηθελα να δω πόση διαφορα είχε από τα τουρκικά που βλέπω.Οι γυναίκες ήταν όλες στην τρίχα και οι άντρες πολύ βαρβατοι.Επιδη ειμασταν με τα αδέρφια μου(άντρες) και τους γονείς μου όλοι απηύθυναν τον λόγο στους άντρες εμείς οι γυναίκες λες και δεν υπήρχαμε.Σε κάποια φάση λέγανε κάτι στον πατέρα μου στα τουρκικά(ελάχιστοι μιλούσαν Αγγλικά) και δεν καταλάβαινε εγώ όμως κατάλαβα τι έλεγε αλλά δεν τον βοήθησα.Ο πατέρας μου μετά με ρώτησε γιατί δεν βοήθησα και του εξήγησα ότι εδώ δεν λειτουργούν όπως στην Ελλάδα αν χώνομουν εγώ θα με κοιτούσαν με μισό μάτι.Κατι άλλο που παρατήρησα ήταν ότι εγώ σαν κοπελα(τζινακι,μπλουζάκι,αβαφτη) δεν έπιανα μια στα μάτια των Τούρκων,ακόμα και όσες ήταν με μπούρκες ήταν τίγκα στο μακιγιάζ.
12
 
 
 
 
σχόλια
Δεν φοράνε μπουρκες, ούτε τσαντορ , μαντήλες φοράνε και όχι όλες οι Τουρκαλες, ειδικά στην ευρωπαϊκή πλευράψτης Κωνσταντινούπολης (αν και σε μεγαλύτερα ποσοστά σε σχέση με προηγούμενα χρόνια). Αυτό που αποκαλείς μπουρκα είναι μάλλον αυτά που φοράνε γυναίκες από αραβικες χώρες πχ Σαουδική Αραβία. Γενικά στην Κωνσταντινούπολη είδα σε μικρότερα ποσοστά επί του γυναίκειου πληθυσμού βαμμένες γυναίκες , σίγουρα όχι τις "περισσότερες τίγκα στο μακιγιάζ". Δεν ξέρω πώς το εννοείς ότι όλοι οι άντρες ήταν "βάρβατοι". Ισχύει ότι πολλοί θα απευθυνθούν στον άνδρα και όχι στη γυναίκα (όταν πρόκειται για μια οικογένεια) , αν και είναι γενίκευση ότι θα σε κοίταζαν με μισό μάτι αν μιλούσες (ειδικά στα τουριστικά μέρη). Στο μέρος που εμένα δεν είχα ποτέ προβλημα να ζητήσω οδηγίες στο δρόμο. Γενικά είτε δεν πήγες Κωνσταντινούπολη είτε έμεινες πολύ λίγο εκεί. .
Κόλλησες να μιλήσεις μπροστά στον Τούρκο για να μην σε δει με μισό μάτι ο Τούρκος..Μάλιστα. Μπήκες γρήγορα στο κλίμα. Ευτυχώς που δεν φορέσεις και συ "μπούρκα" στο τέλος.
"ακόμα και όσες ήταν με μπούρκες ήταν τίγκα στο μακιγιάζ."Burqa: a veil that covers the entire body and face, with a mesh window or grille across the eyes for a woman to see out of. (https://www.abc.net.au/news/2014-10-02/what-are-the-differences-between-the-burka,-niqab-and-hijab/5785816)Πώς έβλεπες το μακιγιάζ μέσα από τη μπούρκα, με βιονικό μάτι; Ο_Ο
Scroll to top icon