ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
13.8.2019 | 02:35

Συμβιβασμός ή κατάντια;

Μερικοί άνθρωποι λένε ότι πρέπει να συμβιβαστούν για να μη μείνουνε μόνοι, θέλουν όμως να πούνε ότι θα αποφασίσουν να είναι με κάποιον που δεν εκτιμούν και δεν θέλουν. Σε όλες μας τις σχέσεις συμβιβαζόμαστε, χρησιμοποιούν λάθος τον όρο για να μη παραδεχτούνε τι πάνε να κάνουν. Ρωτήστε τους αν κάνανε ποτέ σχέση χωρίς να κάνουν κάποιους συμβιβασμούς, θα πούνε όχι αν είναι ειλικρινείς.Περνώντας όμως τα χρόνια αποφασίζουν να "θυσιαστούν" για κάποιον που ούτε θα φτύνανε παλιότερα όταν πιστεύανε ότι έχουν ακόμη χρόνο. Υπάρχουν άνθρωποι που δεν το κάνουν και ας ρισκάρουν να μείνουν μόνοι για πάντα, όμως άλλοι χάνουν κάθε ενδοιασμό με τα χρόνια. Δυο γυναίκες που ξέρω παντρεύτηκαν άντρες που γνωρίζανε πολύ καιρό αλλά δεν φανταζόταν ποτέ ότι θα καταλήξουν μαζί τους δεν τους δίνανε ποτέ σημασία και λέγανε άσχημα λόγια για εκείνους. Δεν κρίνω αν είχαν δίκιο ή όχι, όμως τώρα κάνουν έρωτα με αυτούς τους άντρες και η μια έκανε γρήγορα και ένα παιδάκι να προλάβει λόγω ηλικίας.Και ένας γνωστός το ίδιο έκανε, παντρεύτηκε κάποια που ούτε να βλέπει δεν ήθελε παλιά. Όταν μεγαλώνει ένας άνθρωπος και λέει ότι θα πρέπει να συμβιβαστεί, εννοεί ότι δεν φτάνουν πλέον οι συμβιβασμοί που έκανε μέχρι τώρα στις σχέσεις του.Κάθε άνθρωπος αποφασίζει τι θα κάνει και αναλαμβάνει τις ευθύνες του, ίσως να ισχύει πως στο τέλος παίρνει ο καθένας αυτό που του αξίζει. Προτιμώ να ζω έχοντας τα λόγια του ποιητή στο μυαλό μου: "Κι αν δεν μπορείς να κάμεις την ζωή σου όπως την θέλεις, τούτο προσπάθησε τουλάχιστον όσο μπορείς: μην την εξευτελίζεις".
7
 
 
 
 
σχόλια
αλο να κανεις μερικές υποχωρήσεις απο αγάπη σαυτον που αγαπας κι σε λογικα πλεσια φυσικα........... κι αλο να συμβιβάζεσαι με καποιον που δε αγαπάς οστε μην μεινεις μόνος η μην πουν παντρέψου κι εσυ μην μεινεις κουμπαρι ...................... κακο κι για τον αλλον πληγώνετε κι ας μην το λεει συχνά .............. δε καθονται ετσι σχεσεις σε χάλκινες βάσεις δε στηρίζετε γάμος ............
Διαφωνώ με τους προηγούμενους. Αν καταλήγεις να κάνεις παιδί με κάποιον που παλιότερα έβριζες και κοροϊδευες, τότε δεν είναι απλά συμβιβασμός είναι ξεφτίλα. Και το να δίνεις το κορμί σου και τον εαυτό σου σε κάποιον που δεν εκτιμάς μόνο και μόνο για να έχεις τη σφραγίδα του παντρεμένου είναι μια αηδία. Άσε πια όσες και όσους το κάνουν για την οικονομική ασφάλεια. Να κάνεις σεξ μέχρι να πεθάνεις με κάποιον που δεν γουστάρεις για να σε ζει. Πορνεία με την ευλογία του γάμου είναι. Την νιώθω την εξομολόγηση, δεν αναφέρεται σε απλούς συμβιβαβσμούς.
Δεν ξέρω τι εννοείς, ξέρω ότι σε κάθε συσχετισμό με κάποιον άνθρωπο οφείλεις να κάνεις κάποιους συμβιβασμούς. Το ποιοι έχουν νόημα και δεν σε πνίγουν είναι δικό σου ζήτημα. Όχι όμως η λογική του ας βολευτώ με αυτόν αφού δεν μας έκανε ο άλλος.Φυσικά παίζει πολύ και το σενάριο ότι αυτό που νομίζαμε ότι μας έκανε εν τέλει δεν μας ταίριαζε καθόλου και δεν είχε καμία σχέση με τη φαντασία μας. Γενικά, όταν πέφτει κάπως η ματαιοδοξία της πρώτης νιότης (καλή σου ώρα να μην είσαι τόσο απόλυτος και μονοπρισματικός... άνθρωπος) αρχίζεις να προσπαθείς να κρίνεις ορθοτερα και ξεφεύγεις κατά πολύ από την ανάγκη να επιλέγεις για το φαίνεσθαι. Εννοείται δεν το κάνουν όλοι, αλλά είναι μεγάλη μαγκιά να αναγνωρίζεις ότι αυτός που δεν θα κοίταζες είναι αυτό που σε κάνει γεμάτο. Δεν χρειάζεται να γεμίζει το δικό μας μάτι. Αλλά ναι, οι άνθρωποι αλλάζουν γνώμη. Κάποιοι άλλοι αλλάζουν όσο μπορούν και συμπεριφορές κι ίσως στο παρελθόν όντως να μην μπορουσαν να είναι μαζί ενω η νέα τους εκδοχή να είναι όπως πρέπει.Υ. Γ. Αν αναφέρεσαι σε μια μερίδα ατόμων που διαστρεβλωνει όσα λέει και όσα λένε οι άλλοι κι επιλέγει μια υποκριτική στάση. Μαζί σου. Αλλιώς ναι. Αλλάζουμε γνώμες και απόψεις οταν διαπιστώνουμε πόσο λάθος είχαμε ή πόσο ρηχοι ήμασταν. Κι εγώ κάποτε θεωρούσα ότι ας βρίσκω διασκεδαστικο τον άλλον και ας μην είναι καλός με τις αντίστοιχες επιλογές. Τώρα προτιμώ κάτι πολύ πιο ισορροπημένο γιατί είδα και το κόστος αλλά και γιατί όντως η καλοσύνη μου αρέσει πολύ, την βρίσκω πολύ απολαυστική και γοητευτική όταν την συναντώ. Αλίμονο αν δεν παραδεχομουν τις εσφαλμένες αντιλήψεις των 20 και ίσως κάτι ψιλά ή και την αλλαγή κάποιων αναγκών μου.
Βρισκω τουλαχιστον αστειο να θεωρεις ατομα που παντρετηκαν καποιους που πιθανοτερο δεν θα ηταν η πρωτη τους επιλογη παλιοτερα "ξεφτιλες".Μπορει να αλλαξαν οι ιδιοι ή μπορει να αλλαξαν αυτα που εψαχναν σε ενα συντροφο, αλλα δεν εκαναν απαραιτητα εκπτωσεις.Για παραδειγμα, καλος ο κουκλος με την κορμαρα, αλλα οταν εισαι ολη μερα με καποιον δεν αρκει μονο να τον κοιταζεις, πρεπει να μπορεις να περνας καλα μαζι του ή αν εχεις παιδια ειναι σημαντικα αλλα πραγματα (οπως το να βοηθαει στο σπιτι, να εχετε ενα κοινο οραμα ζωης, κτλ). Αυτα δεν τα σκεφτεσαι στα 20, που απλα θες να περνας καλα, αλλα σιγουρα στα 30 που τα θελω σου ισως εχουν αλλαξει.
Υπάρχουν κι αυτοί...Υπάρχουν κι οι άλλοι, που πίσω από ένα "δεν συμβιβάζομαι" κι ένα "τη ζωή μου δεν θα την ευτελισω", κρύβουν κοινωνικές αδεξιοτητες μεγέθους υπερωκεανιου. Δε βαριέσαι, όμορφη κοπελιά. Ή όμορφο παλικάρι. Ο,τι είσαι τέλος πάντων. Υγεία.
Η επίκληση του συμβιβασμού σε περιπτώσεις επιλογής ατόμων που "δε μας πολυκάνουν" είναι από τα μεγαλύτερα καραγκιοζιλίκια. Το να πω εγώ "Είχα απαιτήσεις για μοντέλο, διδάκτορα πανεπιστημίου και κόρη καραβοκύρη, αλλά τελικά συμβιβάστηκαν με τη Σούλα την περιπτέρου" δε σημαίνει ότι "συμβιβάστηκα", αλλά ότι τελικά πήρα αυτό που πραγματικά άξιζα εξαρχής και άλλα είχαν φουσκώσει τα μυαλά μου πιστεύοντας ότι είμαι Θεός.
Εδώ δεν γράφεις για συμβιβασμό ,για εκπτώσεις γράφεις. Μα ουδεμία εκτίμηση; Μόνο κίνηση βάσει σχεδίου; Είπαμε είναι η μοναξιά βαρύ φορτίο, αλλά όχι κι έτσι. Πίκρα θα το χαρακτήριζα. Έχει να πέσει κέρατοε με τόση έλλειψη επιθυμίας. Σιγουρακι μη σου πω.
Scroll to top icon