ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
24.8.2019 | 16:50

Γυναίκα ψάχνει φίλους

Καλησπέρα, είμαι γυναίκα 36 ετών. Έχω ένα θέμα ως προς το να βρω άτομα για παρέα που να ταιριάζουμε. Για διάφορους λόγους έχω χαθεί με τις παλιές μου παρέες και εδώ και 2-3 χρόνια περίπου έχω συναναστραφεί αρκετά άτομα προκειμένου να βρω παρέα και φίλους. Απλά να βρω φίλους θέλω, όχι ερωτικό σύντροφο. Η φάση όμως πάντα στραβώνει και οι λόγοι είναι οι εξής. Τα περισσότερα άτομα της ηλικίας μου είναι παντρεμένα και έχουν παιδιά, οπότε δεν έχουν πολύ ελεύθερο χρόνο και δεύτερον δεν κολλάνε τα θέματα συζήτησης, αυτοί μιλάνε μόνο για τα μικρά τους και γενικά προτιμούν να κάνουν παρέα με άλλα ζευγάρια. Οπότε μένουν οι ανύπαντροι συνομήλικοι. Οι μεν γυναίκες που έτυχε να γνωρίσω, όταν βγαίναμε συνεχώς είχαν μια μίρλα και κλαίγονταν γιατί δεν είχαν ακόμα βρει άντρα. "Κι εμείς πότε θα βρούμε κάποιον;" ήταν το συνεχές θέμα συζήτησης, οπότε έπαψα να περνάω καλά μαζί τους από ένα σημείο και μετά. Και μένουν λοιπόν οι ανύπαντροι άντρες συνομήλικοι, που είναι αλήθεια ότι μου άρεσε να κάνω παρέα με όσους γνώρισα, δεν κλαίγονταν, γενικά περνούσαμε ωραία κάναμε πράγματα μαζί, αλλά πάντα μα πάντα σε κάποια φάση ξεχνούσαν τη φιλία και το γύριζαν στο ερωτικό. Και είτε αυτοί θα σπάζονταν όταν θα τους ξεκαθάριζα ότι δεν ενδιαφέρομαι και θα την έκαναν με ελαφρά πηδηματάκια, είτε θα συνεχίζαμε την παρέα (τάχα σαν φίλοι) με την προσδοκία όμως ότι θα αλλάξω γνώμη και τελικά σπαζόμουν εγώ και έφευγα. Απλά θέλω να βρω άτομα να περνάμε καλά, χωρίς να έχει κάποια προσδοκία ο ένας από τον άλλον.Οι ανύπαντρες κοπέλες της ηλικίας μου έχετε κι εσείς τέτοιο θέμα ή είμαι η μόνη;
14
 
 
 
 
σχόλια
Είμαι στην ηλικία σου και ανύπαντρη. Έχω παρόμοιο πρόβλημα. Για εμένα το θέμα δεν είναι ότι δεν βρίσκω κοινά ως φίλη με τις παντρεμένες, τις μητέρες ή τους άντρες. Το θέμα είναι ο χρόνος. Αυτή την περίοδο έχω ανάγκη να βγω και να δω κόσμο αλλά ο κόσμος είναι αλλού...Πάντως εμένα μου αρέσουν οι γνωριμίες που κάνω στα 30. Βασίζονται περισσότερο στην ειλικρίνεια και τους συναισθηματικούς δεσμούς παρά στα κοινά ενδιαφέροντα. Μακάρι να υπήρχε app τύπου Tinder για να κάνεις φίλους και μόνο.
Σίγουρα δεν είσαι η μόνη. Προσωπικά κάνω παρέα με διάφορες ηλικίες μικρότερες, συνομήλικες, μεγαλύτερες.Δεν είναι τόσο θέμα ηλικίας. Περισσότερο είναι θέμα life style, υποχρεώσεων, προτεραιοτήτων, προγράμματος , αλλά και χαρακτήρα. Εγώ 35 είμαι και δεν μπορώ να πω ότι έχω φίλους άντρες, γνωστούς θα τους χαρακτήριζα περισσότερο. Είναι δύσκολο να υπάρχει πραγματική φιλία με άντρα ειδικά στο δικό μας target group. Με ένα παιδί μπορώ να πω ότι είμαστε φίλοι γιατί έχουμε πολύ καλή επικοινωνία αλλά το έχουμε ξεκαθαρίσει από την αρχή πως μεταξύ μας δεν πρόκειται να γίνει τίποτα, είναι αλλού και είναι καλά. Επίσης δεν τον έχω δει ποτέ ερωτικά, ούτε κι εκείνος. Είναι σπάνιο να συμβεί κάτι τέτοιο, θέλει συνειδητοποίηση και από τις δύο πλευρές. Δεν θα σου το συνιστούσα να βρεις κάποιον που να θέλει να είναι μόνο φίλος σου, δεν είναι ακατόρθωτο , αλλά είναι δύσκολο. Άσε που μπορεί να συμβεί και το αντίθετο να γουστάρεις εσύ και να μην θέλει ο άλλος κι αυτό ξενερωμα είναι. Θέλω να σου πω ότι όλα τα σενάρια παίζουν.Τώρα με γυναίκες είναι πιο εύκολο να υπάρξει φιλία αρκει να έχετε τα ίδια ζητούμενα. Γενικά δεν έχεις άτομα με τα ίδια ζητούμενα στη ζωή σου, αυτό κατάλαβα απ' όσα γράφεις. Το ιδανικό είναι οι συνειδητοποιημένοι, ακομπλεξαριστοι άνθρωποι που τους ενδιαφέρει πρώτα ο άνθρωπος και ο χαρακτήρας του. Χωρίς ζήλειες, χωρίς ανταγωνισμούς. Αν βρεθείς σε ένα χώρο που να υπάρχουν άτομα με κοινά ενδιαφέροντα θα κάνεις νέες γνωριμίες .Προσπάθησε να μην νοιώθεις απογοήτευση . Δεν είσαι η μόνη και δεν είσαι μόνη. Έχεις κι εμάς εδώ αν θες.
Κι εγώ 37 και κάνω κατά βάση παρέα με άτομα μικρότερα σε ηλικία για τους λόγους που ανέφερες. Εγώ επίσης σπάζομαι και με τις συνεχείς ευχές των παλιών μου φίλων "άντε,καιρός και για σένα σιγά σιγά" σαν να σε νουθετούν ή σαν να είναι αυτοί πιο μυαλωμένοι ενώ εσύ αιωνίως ανώριμη ή λες και είναι πάντα όλα στο χέρι μας. Α, και σχέση με μικρότερο έχω εδώ και κάποιους μήνες και τα βρίσκουμε μια χαρά. Στα πιο πολλά πράγματα, η ηλικία είναι μια ψευδαίσθηση αν το καλοσκεφτείς.
Δε βλέπω κανένα πρόβλημα σε όσα περιγράφεις. Το να μην ταιριάζεις με τους παντρεμένους, είναι απολύτως λογικό, το αντίθετο θα ήταν ένδειξη ''ανωμαλίας''. Επίσης, το να μη σε βλέπουν φιλικά οι άντρες που τους θέλεις για ''φίλους'', είναι ομοίως φυσιολογική ένδειξη: αν δεν είναι χρόνια φίλοι σου ή ομοφυλόφιλοι, δύσκολα θα σε έβλεπαν μόνο φιλικά. Εξάλλου, αν ήθελαν φίλο για να μιλάνε για ποδόσφαιρο ή να παίζουν τάβλι μαζί, υπάρχουν άπειροι άντρες, εσένα τι να σε κάνουν;Όσον αφορά στο ότι οι άλλες γυναίκες θέλουν ένα σύντροφο, δεν τις κάνει μιάσματα και εσένα ''καλύτερη''. Απλά δεν ταιριάζετε, καθεμία μπορεί να γουστάρει ο,τιδήποτε επιθυμεί. Αναζήτησε γυναίκες που θέλουν απλά να βγαίνουν με γυναίκα για παρέα και για την πλάκα σας.
Η παλία μου παρέα δεν υφίστανται πλέον,άλλοι παντρεμένοι/παντρεμένες και πάνω κάτω ότι ανέφερες ,άλλοι πάλι στο εξωτερικό,χρόνια τώρα,τι έκανα;βρήκα καινούργιες παρέες,πολύ μικρότερης ηλικίας απο μένα,αλλα είναι καλά παιδιά και με χαβαλέ και περνάμε γενικά καλά,ρίξε και μια ματιά για πιο μικρές ηλικίες,κοντά όμως στην ηλικία σου,όχι νιάνιαρα(χεχε) .Δοκίμασε,δεν χάνεις τίποτα.
Θα μπορούσες να κάνεις παρέα και με άτομα που δεν είναι συνομήλικα σου. Μπορεί να πιστεύεις ότι θα είναι δύσκολο να ταιριάξεις λόγω διαφοράς ηλικίας αλλά πίστεψέ με δεν είναι καθόλου έτσι! Σε λίγο γίνομαι 23 αλλά κάνω παρέα και με 35αρες και το απολαμβάνω και πολύ!
ταυτιζομε φιλαρακι μοναξιά η μονη μας παρεα ............. δε μας θέλουν κι ολας προτιμουν πιτσιρίκες ομορφες μοντελακια έμενα με βλέπουν σεβάσμια κυριούλα κι με σέβονται ακομα κι 50 ριδες ............. ειμαι 36 κι εγω ........ στιλ σπορ φιλικη πρόσχαρη μα δε ξερω πως την εχουν δει οι αλλοι κι με σέβονται τοσο πολυ .......
Είμαι 3 χρόνια μικρότερή σου και έχω ακριβώς το ίδιο θέμα. Χαθήκαμε με τις παλιές παρέες όταν αυτές βρήκαν άντρα, παντρεύτηκαν, έκαναν παιδιά κλπ και πλέον το μόνο θέμα ενδιαφέροντός τους ήταν ο άντρας και τα παιδιά. Φυσικά και εγώ δεν ενδιαφέρομαι να ακούω για πάνες, τάισμα μωρών και άλλα πολλά και αναρωτιέμαι γιατί όσες δεν επιλέξαμε αυτόν τον δρόμο είμαστε σαν τα μαύρα πρόβατα; Επίσης συμπάσχω και σε αυτό που ανέφερες με τις ελεύθερες φίλες όπου βγαίνουν μόνο προς αναζήτηση άντρα και όχι για να περνάνε καλά, να ξεσκάσουν. Είναι πολύ κρίμα να μην μπορούμε να κάνουμε φίλους επειδή δεν κάνουμε ό,τι και οι άλλοι :(
Εύχομαι να βρίσκαμε παραδείγματα γυναικείας παρέας και φιλίας όπως το θρυλικό κουαρτέτο της σειράς Sex And The City. Τέσσερις γυναίκες διαφορετικές, με διαφορετικούς στόχους στη ζωή η καθεμιά, μα δεν προσπαθούσαν ν' αλλάξουν η μία την άλλη. Αντιθέτως, έβλεπες να προσφέρει η μία στην άλλη μια δική της, ενδιαφέρουσα οπτική των πραγμάτων χωρίς επιβολή. Και ήξεραν να περνούν καλά είτε όταν ήταν σε σχέση είτε όταν χώριζαν είτε για να γιορτάσουν τον επερχόμενο γάμο της μίας από εκείνες. Σίγουρα υπάρχουν τέτοιες φιλίες και σίγουρα μπορούν να προκύψουν και σε μεγαλύτερες ηλικίες μεταξύ πιο παγιωμένων χαρακτήρων· δηλαδή, δεν είναι απαραίτητο να είναι φιλίες από τα σχολικά ή φοιτητικά χρόνια. Εξαρτάται καθαρά από το χαρακτήρα της έκαστης γυναίκας, καθώς και τα ενδιαφέροντά της. Αν εκείνη που παντρεύτηκε και έκανε παιδιά επέλεξε να μη διευρύνει τους ορίζοντές της, με αποτέλεσμα να έχει να συζητήσει μόνο για πάνες και μαγείρεμα μαζί σας, σαφώς και το πρόβλημα είναι δικό της. Κάθε στυλ ζωής, όπως η μητρότητα, έχει τα δικά του άγχη (που θα θέλαμε να μοιραστούμε), μα αλίμονο αν παγιδευόμαστε σε αυτά και γινόμαστε μονοθεματικοί για τους άλλους.
Scroll to top icon