ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
26.8.2019 | 15:18

μεταπτυχιακά, ζωή και ένα ΔΕ ΘΕΛΩΩΩΩ

Ξέρω ότι θέλω να χρησιμοποιήσω το μεταπτυχιακό σαν ένα μαξιλάρι 2 χρόνων ώστε να λύσω όσο μπορώ τα θέματα μου και να βρω τον εαυτό μου αλλά είναι σωστό κατι τέτοιο? αν είχα βρει μια δουλειά να έχω έστω αυτό να μου γεμίζει το χρόνο (και την τσέπη) θα είχα βρει μια άκρη, κάτι να πιαστώ. Τώρα κάθομαι μόνη μου με κόμπο στο στομάχι και απορώ τι σκατά θα κάνω με τη ζωή μου. Η σχολή μου μου αρέσει σε μέτριο βαθμό αλλά υπάρχουν παρακλάδια που αγγίζουν το πολύ και θα ήθελα να ασχοληθώ με αυτά. Και πάλι όμως, δεν ξέρω αν μου ταιριάζει όλο αυτό.Να μείνω στην πόλη μου που ξέρω πάνω κάτω πως θα τραβήξει το μεταπτυχιακό και να γλιτώσω και ένα κάρο λεφτά? Να πάω Αθήνα που έχει επιλογές πιο κοντά στα θέλω μου αλλά πρέπει να πληρώσουμε συνολικά πολλά λεφτά και να αξιοποιήσω την ευκαιρία για να ζήσω μόνη μου?Και αν δεν με πάρουν πουθενά με τους γονείς που με έχουν μάθει καλή μαθήτρια από πάντα τι γίνεται? Οι προθεσμίες λήγουν, εγώ πρέπει να κινηθώ και αντί να έχω μια γλυκιά προσμονή για το μέλλον θέλω να μην κάνω τίποτα.
3
 
 
 
 
σχόλια
Να πας Αθήνα που είναι πιο κοντά στα θέλω σου και να επιβαρύνεις τους γονείς του οικονομικά.Θα είναι μια πολύ σωστή κίνηση που τις συνέπειές της θα πληρώνεις για καιρό.Πήγαινε πήγαινε.
Τι θα λέγατε για μια μέση λύση; Επειδή καταλαβαίνω πως είστε σε μία φάση που θέλετε λίγο να κάνετε ένα βήμα πίσω και να σκεφτείτε, καθώς και να βρείτε τον εαυτό σας, φοβάμαι πως δεν θα αφοσιωθείτε πλήρως στο μεταπτυχιακό, οπότε και χρόνος θα χαθεί και υπάρχει το ρίσκο να μην έχει αξία το πτυχίο στο τέλος. Τι θα λέγατε αν μένατε εκεί που είστε και προσπαθούσατε να βρείτε κάτι εκεί για εργασία; Κάτι που να σας κρατά μεν απασχολημένη και μη-στάσιμη, μα να μην σας δεσμεύει απόλυτα. Διαφορετικά, θα "ψήφιζα" υπέρ της μετακόμισής σας στην Αθήνα. Ίσως έχετε την ανάγκη να ξεφύγετε από τη μελέτη και να βγείτε στη ζωή εκεί έξω πριν πάρετε νέες δυνάμεις και αποφάσεις για τυχόν περαιτέρω σπουδές (ή και τη γενικότερη πορεία στη ζωή σας). Όσο για το ότι ήσαστε πάντα καλή μαθήτρια, πιστεύω πως οι γονείς σας καταλαβαίνουν πολύ καλά πως ακόμα και οι κατά τ' άλλα αριστούχοι όπως και τα μεγάλα ταλέντα χαραμίζονται ή παραγκωνίζονται στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα στην Ελλάδα, οπότε δεν θα έπρεπε να σας καταλογίσουν ποτέ τυχόν ατυχία σας σε περίπτωση που δεν βρείτε δουλειά στα μέτρα σας. Θα πρόκειται για ατυχία και όχι αποτυχία· δύο εντελώς διαφορετικές έννοιες.Εγώ, πάντως, σας εύχομαι καλή τύχη πρώτα, και την επιτυχία θα τη σημειώσετε με την κατάλληλη ευκαιρία!
Scroll to top icon