ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
2.9.2019 | 04:04

Go with the flow

Είμαι 21,στα 18 μου δεν έδωσα πανελλήνιες γιατί με είχε κερδίσει το να πίνω μαύρο σαν μαλάκας ακούγοντάς high tech και φορώντας αντιανεμικό.Μετά το στρατιωτικό η καθημερινότητα μου είναι βαρετή αλλά η κοινωνική μου ανασφάλεια και ο φόβος για το άγνωστο με κρατάν πίσω από οτιδήποτε.Αυτήν την βδομάδα περιμένω τηλέφωνο για μία πολύ καλή δουλειά στην Θεσσαλονίκη,σε περίπτωση που δεν κάτσει όμως,έχω συμφωνήσει με τους γονείς μου να πάω σε ένα ΙΕΚ στην Θεσσαλονίκη ώστε να πάρω κάποιο πτυχίο.Εμένα όμως με πιέζει το να μετακομίσω έτσι και αλλιώς και το μόνο που με παρακινεί είναι ο παράγοντας λεφτά δηλαδή ταξίδια,οπότε δεν με τρελαίνει η ιδέα του να σπουδάσω σε ΙΕΚ γιατί πρώτον επιβαρύνω τους γονείς μου έτσι οικονομικά και δεύτερον το θεωρώ ηλίθιο γιατί μέχρι να πάρεις την πιστοποίηση θα δουλεύεις σερβιτόρος για να συντηρείς τον εαυτό σου,πράγμα που δεν μπορώ να κάνω λόγω της κοινωνικής ανασφάλειας που με διακατέχει.Τώρα στο θέμα δουλειάς,αν με πάρουν θα πρέπει να αρχίσω να ντύνομαι καλύτερα και να δεν θα μπορώ να ξαναανοίξω τα stretch μου και δεν θα μπορώ να κάνω full body tattoo αλλά θα μπορώ να κάνω ταξίδια.Έχω αλλάξει άπειρες απόψεις πάνω στο επάγγελμα που θέλω να ακολουθήσω και με πνίγει το ότι αν δεν κάτσει η δουλειά και πω ότι δεν θέλω να φύγω Θεσσαλονίκη για ΙΕΚ θα πρέπει αμέσως να βρω κάτι να κάνω εδώ που μένω,ώστε να μην ακούω μουρμούρα και το θεωρώ βουνό.Θα ήθελα να πάω ένα τρίμηνο στο μοναστήρι Σαολίν στην Κίνα για διαλογισμό και κούνγκ φου,άσχετο με τα προηγούμενα απλώς ήθελα να το αναφέρω.Εκεί που θέλω να καταλήξω είναι στο ότι έχω αποφασίσει να μην δίνω εξηγήσεις σε κανέναν και απλά να πάω με την ροή των πραγμάτων ώστε να μην πνιγομαι από ξαφνικές αποφάσεις που θα πρέπει να λάβω.
8
 
 
 
 
σχόλια
Παλικάρι θεωρω οτι πρεπει να σκεφτείς τι θα ειναι καλο για σενα κ τι θα σε γεμίζει μακροπροθεσμα. Αν δεν κάτσει η δουλεια απο την οποια περιμενεις απαντηση, τοτε ( κ εφοσον απ οτι καταλαβα δεν εισαι καταρτισμενος πανω σε κτ) νομίζω πρεπει να τη σκεφτείς την προοπτική του ΙΕΚ. Οσον αφορα στο κομματι χρηματα κ δουλεια, δε νομιζω η μονη λυση να ειναι η δουλειά του σερβιτόρου κ γενικα οι δουλειες που εχουν να κανουν με κοσμο. Αναφερεις οτι μια δουλεια μπορεις να βρεις κ εκει που εισαι. Ισχυει, αλλα γτ να μην το συνδυασεις κ με σπουδες? Οσον αφορα στο κομματι της εμφάνισης που αναφέρεις, είναι γεγονος οτι δε μπορουμε να κανουμε ο, τι μας αρεσει πανω μας γτ θα απορριφθουμε απο καποιες δουλειες. Κ γω θα θελα να βαψω τα μαλλιά μου λιλα κ να κάνω piercing στα χείλια αλλα δεν το κανω λογω δουλειάς. Δικαιο ή οχι, το γεγονος ειναι πως προκειται για μια αναγκαστικη σύμβαση. Είναι κ θεμα προτεραιοτήτων. Σε ενδιαφέρει πιο πολυ να εχεις τατουαζ (οπως ανέφερες) ή περισσοτερες ευκαιριες για δουλεια? Αυτο εσύ θα το κρίνεις. Η πραγματικοτητα ομως κατα τη γνώμη μου είναι αυτη. Αποφάσισε με γνωμονα το μελλον σου. ΥΓ. Εκείνα βιαστικα κ επιφανειακά το χθεσινό σου ποστ. Συγνωμη γι αυτο.
Έχεις δίκαιο και προφανώς θα προχωρήσω σε συμβιβασμούς, τουλάχιστον εμφανισιακά.Κανένα θέμα με το χθεσινό,φιλοσοφική συζήτηση χωρίς κριτική η έστω δυνατό αντίλογο δεν είναι φιλοσοφική συζήτηση.Καλησπέρα!
Σας καταλαβαίνω που δεν θέλετε να πάτε για σερβιτόρος. Ξέρω περιπτώσεις ατόμων στην ηλικία σου που προτιμούσαν να δουλέψουν ως καθαριστές και καμαριέρες γιατί δεν είχαν άνεση με τον κόσμο και ένιωθαν πως οι πελάτες θα τους κοιτούσαν και θα τους κατέκριναν. Συν τοις άλλοις, πράγματι, έχεις στυλιστικό περιορισμό σε δουλειές με πελάτες.Ωστόσο, σκεφτείτε πόση περηφάνεια θα σας δώσει από μόνο του το γεγονός ότι θα είστε ικανός να βγάζετε χρήματα κάπου και να συνεισφέρετε στα οικονομικά του σπιτιού σας. Οι γονείς σας επένδυσαν στο να σας φτάσουν μέχρι την ενηλικίωση χωρίς να σας λείπει τίποτα. Η δική μου γνώμη είναι ότι ήρθε η ώρα να τους ξεπληρώσετε κάπως το χρέος, ειδικά αν οικονομικά δεν είναι τόσο εύποροι. Μπορείτε να βρείτε χειρωνακτικές εργασίες, όπου δεν έχει σημασία το τι εμφάνιση έχετε. Ο σκοπός είναι να δώσετε στους γονείς σας, πέρα από (έστω και απειροελάχιστη) οικονομική ελάφρυνση και μία ηθική ικανοποίηση ότι ο γιος τους, στον οποίον επένδυσαν τόσα χρόνια και φρόντιζαν να του δίνουν ό,τι μπορούν, τελικά προόδευσε και τους το ανταπέδωσε όπως μπορούσε. Αυτή είναι δική μου γνώμη, και δεν έχετε να απολογηθείτε εδώ δημοσίως σε περίπτωση που πιστεύετε ή κάνετε κάτι διαφορετικό.
Έχετε δίκαιο και ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο που χαλάσατε ώστε να γράψετε αυτό το σχόλιο.Η αλήθεια είναι ότι όλοι ξέρουμε το τι είναι το σωστό,το θέμα είναι κατά πόσο ταιριαστό θα είναι για εμάς,βέβαια αυτό που λέω σίγουρα πηγάζει από την κοινωνική ανασφάλεια.Απλώς δεν θεωρώ ότι δουλεύοντας στην Θεσσαλονίκη σε κάτι χωρίς πελάτες θα είναι κάτι που θα με ικανοποιεί εφόσον μπορώ να το κάνω και εδώ,ας ελπίσουμε να κάτσει η δουλειά που περιμένω ?. Βασίλης
Μακάρι να τον βρείτε το δρόμο σας, Βασίλη!Καταλαβαίνω ότι δεν ζούμε πια στις προηγούμενες γενιές όπου καθένας μπορούσε να έχει μια στρωμένη πορεία από τα 18 του με σπουδές, μια σίγουρη δουλειά, αποταμίευση για αγορά σπιτιού, αυτοκινήτου, έπειτα δημιουργία οικογένειας και στο τέλος μια ωραία σύνταξη. Πλέον έχουν αλλάξει οι προτεραιότητες, όπως και οι οικομικές δυνατότητες της γενιάς μας. Δεν ζούμε πλέον για να αποταμιεύουμε για ένα πρώτο οικογενειακό ταξίδι σε μία δεκαετία από τώρα και ένα καλό σπίτι κάπου στα 40 μας, και συχνά δεν γίνεται αυτό. Αντίθετα, αντιλαμβανόμαστε πως η ζωή είναι εδώ και τώρα με πάμπολλες επιλογές, ενώ με τα ταξίδια ανοίγουν οι ορίζοντες. Επίσης, με κάποιο ταξίδι δεν αποκλείεται να δημιουργηθούν και νέες προοπτικές, ειδικά εφόσον δεν μοιάζετε να ψάχνετε να δουλέψετε σε πολυεθνική σε γραφεία στο Μανχάταν, αλλά φαίνεστε ανοιχτός σε κάθε μη-συμβατικό ενδεχόμενο, π.χ. πωλητής σουβενίρ στα Νησιά Κουκ (και το λέω σοβαρά, υπάρχουν αυτοί που θα ονειρεύονταν μια τέτοια δουλειά και σε τέτοια μέρη). Καλά κάνετε και δεν συμβιβάζεστε με το ΙΕΚ, τουλάχιστον όχι ακόμα. Πιο ευτυχισμένος θα είστε αν αυτή την περίοδο θα κάνετε κάτι άλλο και μετά θα το σκεφτείτε αν θέλετε στ' αλήθεια τις σπουδές/τέχνες ή όχι.Καλή τύχη με τη δουλειά και αν τυχόν δεν συμβεί, τότε θα είναι να βγάλει σε άλλο καλό η ροή των πραγμάτων που αναφέρετε.
Scroll to top icon