ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
3.9.2019 | 17:35

..

Όταν με ρωτάνε το όνομα μου και τους το λέω βγαίνει κατευθείαν στο πρόσωπο τους αυτή η περιέργεια,από που είσαι σημαίνει κάτι το όνομα σου;Ξενη ειμαι αλλά ζω χρόνια στην Ελλάδα,από μικρό παιδί.Και σκέφτομαι πόσοι να με έχουν ψάξει στο fb είτε συμφοιτητές είτε γνωστοί και είδαν ότι είμαι ξένη και την έκαναν με ελαφρά.Στο θέμα φιλίας δεν μπορώ να πω ότι είχα θέμα αν και λίγες φίλες λίγες και καλές.Αλλα από ερωτικά δεν έχω εμπειρία καθόλου.Εχω πιάσει τον εαυτό μου να σκέφτεται τα 2-3 άτομα που έχω ρίξει χυλοπιτα(στο περίπου δηλαδή μιας και δεν ήταν ευθύς κανείς δε με ζήτησε να βγούμε έξω ούτε τον αριθμό μου).Όταν μου άρεσε ένας συμφοιτητης μου τον βρήκα απευθείας στο fb παρόλο που δεν ήξερα όνομα και σκέφτομαι ότι δεν μπορεί και αυτός με είχε βρει το είχα καταλάβει ότι του άρεσα.Και αν είδε το όνομα μου και είπε Α δεν είναι Ελληνίδα;Δεν ξέρω βρε παιδιά γιατί με έχει πιάσει όλο αυτό τελευταία αλλά ακόμα και οι επιστήμονες το λένε ότι αν προτιμάς κάποιον για σχέση από τη δική σου χώρα(λόγω κουλτούρας,γλώσσας κτλπ) και δεν θελεις(για σχέση μιλάμε πάντα και όχι για φιλία) έναν ξένο δεν θεωρείται ρατσιστικό.Ετσι κι αλλιώς μην γελιομαστε μεταξύ μας πόσοι από εμάς θα τα έφτιαχναν με μαύρο ή Ασιάτη.Ε το ίδιο είναι και αν δεν είναι από έξω διαφορετικά ο άλλος αλλά διαφέρει στο τρόπο ανατροφής, κουλτούρας,θρησκείας.Δεν θέλω να κατηγορήσω κανέναν για ρατσισμό θεωρώ ότι ήμουν πολύ τυχερή γενικά και δεν τον έχω βιώσει ιδιαίτερα αλλά και πάλι κάποιες προκαταλήψεις κάποιος τις έχει, προκαταλήψεις που τον εμποδίζουν να γνωρίσει το άλλο άτομο.
6
 
 
 
 
σχόλια
Γιατί να την κάνουν επειδή είσαι από άλλη χώρα; Μήπως αυτός είναι ένας δικός σου φόβος που δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα; Και στην τελική, δε σε νοιάζει. Όποιος σε γουστάρει ακριβώς όπως είσαι, καλώς, για τους υπόλοιπους δεν έχεις χώρο!
Οι άνθρωποι μπορεί να έχουν ένα σωρό προκαταληψεις και ενδοιασμούς που αφορούν από την καταγωγή μέχρι και το τι μουσική ακούει και αυτό δεν είναι της φαντασίας σου. Ομως, ειλικρινά, εσύ θα ήθελες να είσαι με κάποιον που θα απέρριπτε άτομα λόγω καταγωγής κι ας ήσασταν ομοεθνεις; Δεν το καταλαβαίνω και δεν το ασπάζομαι.Το μόνο άσχημο που μου έχει συμβεί, είναι ότι ο άλλος είχε πρόβλημα ΚΑΙ με την καταγωγή μου την οποία δεν έχω κανένα λόγο να αποκρύπτω ασφαλώς αποφάσισε να το θίξει αργότερα. Αλλά και πάλι αυτό έχει να κάνει με το άτομο. Τώρα αν άλλοι είχαν θέμα με αυτήν και με απέρριψαν ή με απέρριψαν για κάτι σοβαρό, ούτε το ξέρω, ούτε με νοιάζει. Οι οποιες διακρίσεις με νοιαζουν είναι ξεκάθαρα στον επαγγελματικό τομέα. Ήδη θεωρώ ότι με το ότι δεν υπάρχει καμία ιδιαίτερη γνώση και αντιμετώπιση από παιδιά που δεν είναι η μητρική τους γλώσσα τα ελληνικά, αδικούνται και αυτή η αδικία όλο και βαθαίνει.
+1.000έρχονται κοπέλες για συνέντευξη στην δουλειά και ρωτανε "σίγουρα δεν έχετε πρόβλημα που δεν ειμαι απο Ελλάδα?" φαντάζομαι τι έχουν αντιμετωπίσει αλλού.
Εμενα σε μια καφετέρια κάποτε μου κάνει ο εργοδότης για κοπέλες που είχε πιο πριν με την ίδια καταγωγή με εμένα ότι δεν ήταν συνεπείς αν θυμάμαι καλά, με λίγα λόγια έπρεπε να απολογηθώ εγώ γι' αυτές.Υ. Γ. Συνήθως δεν θα μάθεις άμεσα ότι δεν σε θέλουν λόγω καταγωγής. Θα βρουν άλλες δικαιολογίες, εξάλλου αν δεν έχεις ελληνική υποκοοτητα όπως ξέρεις λογικά είναι πιο χρονοβόρα η διαδικασία της πρόσληψης όσων αφορά τα χαρτιά οπότε πολλοί είχαν αυτό το πρόσχημα. Φυσικά τώρα ζούμε σε μια περίοδο που έτσι κι αλλιώς βρίσκεις δύσκολα δουλειά κι απλά υπάρχει ένα πλην.Υ. Γ. 1 Παραλίγο να ξεχάσω την σημαντική μερίδα αγγελιών που ζητούσαν Ελληνα-νιδα.
Είχα την εντύπωση ότι η διαδικασία πρόσληψης αλλοδαπών είναι πια πολύ απλή και ειδικά σε σχέση με ό,τι ήταν παλιότερα, είσαι σίγουρη ότι η δυσκολία που λες δεν είναι απλά και μόνο δικαιολογίες εργοδοτών; Δυστυχώς πάρα πολλοί Έλληνες είναι αρκετά ως πάρα πολύ ρατσιστές και το χειρότερο είναι ότι και το ελληνικό κράτος είναι από πολύ αφιλόξενο μέχρι ρατσιστικό. Εμένα με νοιάζει κυρίως το πώς αντιμετωπίζεται ο αλλοδαπός από το κράτος και είμαι αρκετά απαισιόδοξη ότι θα δούμε βελτίωση, πολύ φοβάμαι ότι η κατάσταση γίνεται και θα γίνεται χειρότερη.
Μαρία-Μαρία το αναφέρω ως πρόσχημα την δυσκολία πρόσληψης γιατί ναι μεν και πριν 3-4 χρόνια που είχα αυτό το θέμα, η δυσκολία ήταν μιας παραπάνω μέρας για τον εργοδότη και αν; Απλά μπορεί όταν στο λένε συχνά αναρωτιέσαι αν υπάρχει ψηγμα αλήθειας και δεδομένου ότι μπορεί να έχει ειπωθεί και σε άλλους...Αναφορικά με το κομμάτι που θεωρείς κατά βάση υπεύθυνο το κράτος που δείχνει κάποιες φορές όντως ρατσιστικό πρόσωπο συμφωνώ και διαφωνώ ταυτοχρόνως. Συμφωνώ γιατί το νομικό πλαίσιο έχει υπάρξει (κι ακόμη είναι) απαράδεκτο σε πολλά σημεία όπως και η όλη αντιμετώπιση που είναι λογικό να συντελεί να αναπτυχθεί εύκολα μια κόντρα με τους ντόπιους πληθυσμούς. Το να είσαι αισιόδοξος αυτή την περίοδο που διανύουμε με αυτό το ζήτημα που γενικά το κράτος καταλήγει αφιλόξενο με όσους τέλος πάντων δεν είναι από "τζάκι" ή τρόπον τινά ευνοημένος μπορεί να θεωρηθεί έως ανόητη στάση. Διαφωνώ όμως στο να ξεχωρίζουμε τόσο πολύ τα πλήθη ενός χώρου από τους εκπροσώπους τους όταν διαπιστώνω καθημερινά πως ακόμη και σε μη αμφιλεγόμενα θέματα (κυρίως ζητήματα που εφάπτονται στο φορολογικό σύστημα, την συλλογή των χρημάτων και πως αυτά εντέλει αξιοποιούνται ή μη) αλλά το βλέπεις και σε άλλα όπως για παράδειγμα την οδήγηση, ναι μεν η έλλειψη συνεπειών το ενισχύει αλλά δυστυχώς μεγάλο μέρος του πληθυσμού ποντάρει σε αυτό. Θέλει την ειδική μεταχείριση. Οπότε βλέπω κάποιοι πολίτες να έχουν πολλές ομοιότητες με αυτό το κράτος που μόνο αν νιώσουν να αδικούνται θυμούνται να κατηγορήσουν. Ούτε μπορεί να θες εκπροσώπους νταντάδες και μετά να γκρινιάζεις για την ανελευθερια σου όταν επιλέγεις να είσαι δίχρονο σε ωριμότητα και υπευθυνότητα.
Scroll to top icon