ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
4.9.2019 | 18:53

Γονεις

Ειμαι 22.Οι γονεις στα 55.Εχω κουραστει να συζηταω για το τι θα γινει με τους γονεις μου.Σε 2-3 χρονια θα παω εξωτερικο.Οι γονεις μου λενε οτι δεν χρειαζονται να ειναι κοντα και στους 3 μας(ειμαστε 3 παδια) μιας και μπορει να μην ειμαστε και οι 3 στο ιδιο μερος ουτε καν στην ιδια χωρα αλλα θελουν να ειναι κοντα σε 1 απο τους 3 για να μην ειναι μονοι.Ειναι λογικο και επομενο οτι αν οι γονεις μου εχουν θεματα υγειας θα τους προσεχω οποτε μιλαω για την περιπτωση που δεν εχουν προβληματα.Εχουν συνηθισει απο συγγενεις που κανουν παιδια και παιρνουν στο σπιτι και τους γονεις και ζουνε ολοι μαζι,ή εχουν διπλανα σπιτια ειναι καθε μερα μαζι.Θελω να πω οτι κανενας απο τους γονεις μου δεν φροντισε για τους δικους του γονεις,τους ''φορτωσαν'' σε αλλα αδερφια και εστελναν που και που λεφτα.Λεγανε οτι δεν τους επεφτε η σειρα γιατι δεν ηταν τα μικροτερα παιδια!!!Αλλα περιμενουν απο εναν απο εμας(περισσοτερο απο εμενα επειδη ειμαι κοπελα αν και δεν ειμαι η μικροτερη) και τους απανταω και γιατι να ζησουμε ολοι μαζι με εσας και να μην ζησω με τους γονεις του αντρα μου?Ή ακομα καλυτερα να ειμαστε ολοι μαζι και εσεις και εκεινοι?Δεν τους αρεσει αυτη η ιδεα.Εγω το μονο που λεω ειναι οτι ο μελλων συζυγος μου μπορει να μην ξετρελενεται με την ιδεα να εχει τα πεθερικα του συνεχεια μες στα ποδια του και πολυ πιθανον και εγω να μην θελω το ιδιο για τους δικους του γονεις.Οι γονεις μου ομως δεν φροντισαν ποτε να εχουν μια παρεα ξερω γω ή και να ερθουν μαζι μας παλι δεν θα ασχοληθουν θα ειναι μονο με εμας.Δεν κανουν ποτε τιποτα για τον εαυτο τους,δεν βγαινουν εξω απλα δουλεια σπιτι υπολογιστης τηλεοραση.Ολη αυτη η κουβεντα γινεται γιατι ειμαι πεπεισμενη οτι δεν τους αρκει απλα να μενουν κοντα μας αλλα θελουν συνεχεια να ξερουν τα παντα.Και τωρα που ειμαι πανεπιστημιο παιρνουν τηλεφωνο συνεχεια και απαιτουν να τα ξερουν ολα.Εχει κολλησει το μυαλο τους στη παλια σκληροπυρηνικη οικογενεεια που ζουνε 2 και 3 γενιες στο ιδιο σπιτι.Και μου τα λενε ολα αυτα με ενα παραπονο,παραπονο του στυλ θα μας πεταξετε στο γηροκομειο,κανε παιδια να δεις καλο.
4
 
 
 
 
σχόλια
Ναι πες τους σε ό,τι κι αν λένε. Γιατί να μαλώνεις και σπας τα νεύρα σου; Ασε να έχουν το μυαλό τους κολλημένο όπου τους αρέσει, εσύ ασχολήσου με το δικό σου και να προσέχεις. Δεν χρειάζεται να τους τα λες όλα τι κάνεις, πες τους έχω διάβασμα μου κλέβετε τον χρόνο μου. Και νομίζω γενικότερα καλό είναι να αρχίσεις να κρατάς αποστάσεις, δεν κάνουμε παιδιά για να τους βγάζουμε χαράμι την ώρα που γεννήθηκαν.
Οι γονείς δεν είναι στατικοί οργανισμοί. Μεγαλώνουν,παρατηρούν,μαθαίνουν, αλλάζουν.Συμβαίνουνστο μεταξύ και γεγονότα.Όσο σταθεροί κι αν παρουσιάζονται σε εσένα (Επειδή έχουν το επιχείρημα της ηλικίας), τόσο ασταθείς κι ευμετάβλητοι νιώθουν. Αν σου πω τι και πόσα έλεγε η μανα μου στα 22 μου...και τώρα, λίγα χρόνια μετά, το μόνο που λέει είναι να είμαστε καλά στην υγεία μας.Βέβαια υπάρχουν και οι τοξικές περιπτώσεις. αλλά θα τα δεις όλα αυτά συνολικά όταν θα είσαι έτοιμη για τα μεγάλα βήματα. Τότε, αν υπάρχει πραγματικά πρόβλημα, θα πάρεις το θάρρος και θα το αντιμετωπίσεις.Τώρα δεν χρειάζεται να σκας γι αυτά.
Δεν υπάρχει λόγος να σκέφτεσαι τέτοια πράγματα στα 22 σου. Η ζωή είναι βλέποντας και κάνοντας. Δεν μπορείς να προδικαζεις το μέλλον. Είστε τρία αδέρφια, τα σενάρια μπορούν να είναι πολλά. Μπορεί να επιστρέψεις στην Ελλάδα και να ζεις σε κοντινή περιοχή με τους δικούς σου. Πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω τι σόι φοβίες έχουν οι δικοί σου από τα 55 τους. Αν φρικαρουν από τώρα , όταν γεράσουν τι θα κάνουν; Εδώ άλλοι μεγαλύτεροι σε ηλικία γονείς και δεν φοβούνται τόσο.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Scroll to top icon