ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
6.9.2019 | 14:22

Το ξύλο βγήκε από τον παράδεισο;;;

Μου έλεγε σήμερα η μάνα μου τι χαστούκια και κοπανημα από βέργες έριχναν οι δάσκαλοι στο δημοτικό ...έφριξα...Άντε να το κάνει τώρα δάσκαλος αυτό....
23
 
 
 
 
σχόλια
Τραγικό πράγματι. Ευτυχώς οι συνθήκες στα σχολεία έχουν αλλάξει κατά πολύ, αν και δεν λείπουν μεμονομένες περιπτώσεις. Όμως στη σημερινή εποχή έχω δει γονείς στο πάρκο να το εφαρμόζουν ακόμα ως μέθοδο διαπαιδαγώγησης των παιδιών τους και πραγματικά με σόκαρε.
Να ας πούμε η Αριάδνη αν είχε διαπαιδαγωγηθεί με τον σωστό τρόπο απο μικρή δεν θα ήταν μια πιο νορμάλ-'ολοκληρωμένη προσωπικότητα; Εξ'άλλου Το λέει και η βίβλος (επίκληση στην αυθεντία) Παροιμίες 22:15 "Η ανοησία είναι συνδεδεμένη με την καρδιά τού παιδιού· η ράβδος τής παιδείας θα την αποχωρίσει απ' αυτό."όταν ένα παιδί δεν είναι ώριμο για να λογικευτεί πχ για το οτι αν πιάσει το αναμενο μάτι της κουζίνας θα καεί, θα πάθει ζημιά τότε ο μπαμπάς η η μαμά μπορεί να του ρίξει μια ελαφριά στο πισινό για να μην το κάνει. Σε πολύ ακραίες περιπτώσεις ισχύει το ίδιο και με ενήλικα άτομα, παράδειγμα απο τη ζωή βγαλμένο πληρώνω τοπογραφικό 2500€ για να οριοθετήσει ο τοπογράφος τα σύνορα του οικοπέδου ώστε να γίνουν οι μάντρες, ερχετε ο γείτονας και βγάζει τα πασαλάκια του τοπογραφου, τον πιανεις με το καλο του εξηγεις πρεπει να καν τις μάντρες γιατί τα έβγαλες τα πασαλακια τα έβαλε ο τοπογράφος έχει κόστος αυτό ετσι κι αλλιώς την μάντρα στην μεριά μου θα την κάνω όχι μισή μισή δεν θα σου ζητήσω και τπτ. οκ; οκ.Ξανά φωνάζεις τοπογράφο άλλα 2500€ για τα όρια.. έρχεται τα ξαναβγάζει.. ε εκεί, του σπας τα μούτρα και ησυχάζεις.. τώρα όποτε με βλέπει μου κάνει και υπόκλιση..
TheSaintSir, 1ον, μια χαρά νορμάλ και ολοκληρωμένη προσωπικότητα θεωρώ τον εαυτό μου. Εσύ φυσικά μπορείς με τη σειρά σου να πιστεύεις ότι θέλεις. Η άποψη είναι σαν τη μύτη, όλοι έχουν από μια! 2ον, το να χτυπήσεις ένα παιδί που έβαλε το χέρι του στο μάτι και κινδυνεύει αν το ξαναβάλει να πάθει έγκαυμα διαφέρει πολύ από το να το χτυπήσεις γιατί έκανε ένα ορθογραφικό λάθος, όπως έκαναν οι δάσκαλοι παλιά! Δεν μπορείς να τα τσουβαλιαζεις όλα και να θεωρείς κάθε μορφή βίας επιτρεπτή 3ον, ο γείτονας θα μπορούσε επίσης να σε καταγγείλει και να έβρισκες το μπελά σου! (Ο σωστός τρόπος να τον οποίο δεν διαπαιδαγωγηθηκα δηλαδή, σύμφωνα με τα λεγόμενα σου, ήταν το ξύλο; Καλό θα ήταν τέτοιες εκφράσεις, όταν τις χρησιμοποιείς για ανθρώπους που δεν γνωρίζεις πως μεγάλωσαν, να τις αποφεύγεις. Καλή και η πλάκα και η κόντρα, δεν ξέρεις όμως τι καλλο μπορεί να πατήσεις!) https://m.lifo.gr/confessions/view/386554?comment=2206677#2206677
Δεν θα μπορούσε να καταγγείλει τπτ πρώτον γιατί αυτός πήγε να σηκώσει χέρι πρώτος, δεύτερον δεν υπήρχαν μάρτυρες τρίτον θα μπορούσα να είχα κάνει εγώ καταγγελία και να πάμε δικαστικός πληρώνοντας άλλα τόσα σε δικηγόρους για να μην γίνει τπτ στο τέλος μετά από 10χρονια. Λες και δεν ξέρεις πως δουλεύει το σύστημα σε αυτό το τομέα..Επιπλέον έχει διαφορά ένας σοφρον γονέας να διαπεδαγωγει το παιδί του με έναν "τρελό" γονιό που το κακοποιεί σωματικά η λεκτικα. Άλλο διαπαιδαγώγηση άλλο κακοποίηση. Έχω διαβάσει αυτό που έγραψες σε λινκ και για αυτό και ήμουν πολύ ακριβής σε αυτό που έγραψα και είπα αν είχες διαπαιδαγωτηθει με το σωστό τρόπο.Τέλος καλή μου Αριάδνη δεν υπάρχει καμία κόντρα. Τουλ από μεριάς μου. Από δική σου δεν ξέρω.
1ον, που να ξέρω εγώ δηλαδή ότι εκείνος πρώτος άπλωσε χέρι; Από τη φράση του σπας τα μούτρα και ησυχάζεις άλλα φαντάστηκα. Όσο για την καταγγελία, μωρέ και πουθενά να μην έβγαινε μόνο το αυτόφωρο που μπορεί να περνούσες θα σε έκανε να χεστεις πάνω σου. Σαν τα ψάρια τρέμουν όταν παίρνουν τηλέφωνο τους δικηγόρους τους!! 2ον, στο πιο κάτω σχόλιο εμμέσως εξαιρεις την αποτελεσματικότητα του ξύλου, λέγοντας στην λασουσουρελα ότι εν τέλει έμαθε να τονίζει σωστά τις λέξεις, και τώρα μιλάς για διαπαιδαγωγηση και κακοποίηση; Το χτύπημα σε ένα παιδί επειδή έκανε λάθος τον τόνο είναι διαπαιδαγωγηση και όχι κακοποίηση δηλαδή; Γενικά, η λογική όπου δεν πίπτει λόγος, πίπτει ράβδος, λόγω της ευρύτητας της, δεν πιστεύεις ότι συνήθως καταλήγει σε κακοποίηση;3ον, πολύ ακριβης δεν ήσουν. Τουναντίον, πολύ γενικό ήταν αυτό που έγραψες. Το αν είχε διαπαιδαγωγηθει με το σωστό τρόπο μπορεί να σημαίνει 20 διαφορετικά πράγματα. 4ον,άρα αν κατάλαβα καλά τώρα που το διευκρινισες, δεν είμαι νορμάλ λόγω της κακοποίησης που έχω υποστεί! Ολίγον τι αγενές αυτό που είπες αλλά δεν πειράζει!
Προφανώς κάνω χιούμορ με τη λασουσουρελα.Για τα πρακτικά Δευτέρα Δημοτικού που ήμασταν Σπάρτη είχα ένα δάσκαλο ο οποίος αν έκανες λάθος στην ορθογραφία σου έριχνε 3 βιτσιες στο χέρι.Προφανώς δεν με ενδιαφέρει αν θα βάλω κόμμα η τελεία, σε μια απάντηση, σε ένα σιτε-φορουμ, για χαβαλε. Αν δεν τα έσβηνε ο mod θα έγραφα και greeklish μην σου πω. Δεν είναι ούτε δοκίμιο ούτε επίσημο έγγραφο. Άσε που μου φαίνεται και λίγο ηλίθια έως και κομπλεξικη αυτή η εμμονή με την ορθογραφία. Άλλοι γράφουν πολύ χειρότερα από εμένα σε αυτή τη σελίδα, δεν σε είδα να κάνεις παράπονα. Οπότε μην βλαχομακεδονοζεις σαν μια άλλη Αταλάντη, κουράζει.
Εεεεε όχι και κόμπλεξ να θέλει κανείς να διαβάζει σωστά ελληνικά! Ας ξεκινήσουμε από το εξής : η παρατήρηση μου αφορούσε τη χρήση των σημείων στίξης και εσύ απαντάς για ορθογραφικά λάθη. Το να μην χρησιμοποιήσεις τελεία ή κόμμα είναι συντακτικό λάθος(αλλιώς σολοικισμος) και όχι ορθογραφικό! Η γλώσσα μας είναι κομμάτι του πολιτισμού μας. Μια γλώσσα που κατάφερε να επιβιώσει από την αρχαιότητα μέχρι και σήμερα, που διδάσκεται στο εξωτερικό ακόμα και σε σχολές πληροφορικής (μιλώ για τα αρχαία που δεν απέχουν πολύ από τα νέα) κρίμα δεν ειναι να υφίσταται τέτοια κακοποίηση; Ποτέ δεν κατάλαβα γιατί οι άνθρωποι που ασχολούνται με τις θετικές επιστήμες (7 χρόνια φυσικό αν θυμάμαι καλά) δείχνουν συχνά τέτοια απαξίωση στη σωστή χρήση της γλώσσας!Έχω ξανά κάνει παρατήρηση για ορθογραφικά ή άλλα λάθη! Βαριέμαι να κάνω σε κάθε σχόλιο! Ποια είναι η Αταλάντη δεν ξέρω.Στο προτελευταίο σχόλιο μου δεν απάντησες βέβαια.
1ον, μεταξύ μας, αν η ελληνική γλώσσα ήταν άνθρωπος, κάθε φορά που γράφεις κάποιο σχόλιο ένα καταγματακι θα το πάθαινε.2ον, στο σχόλιο που προηγείται του σχολίου που σου κάνω την παρατήρηση για τα σημεία στίξης δεν απάντησες3ον, για τα κατεβατά δεν φταίω εγώ! Είμαι εκ φύσεως επικοινωνιακος άνθρωπος (μέχρι και το τεστ προσωπικότητας του ψυχολόγου το έδειξε) και μιλάω πολύ. Επίσης είμαι ψείρα και όταν απαντάω στο σχόλιο κάποιου σχολιάζω σχεδόν κάθε φράση του!
Για το ότι δεν είσαι νορμάλ; ( έχεις και 10 σχόλια από πάνω δεν καταλαβαίνω ποιο λες). Αν λες για αυτό, ναι πιστεύω η διαπαιδαγώγηση ενος παιδιού συμβάλει κατά πολύ στη διαμόρφωση της προσωπικότητας του. Καθώς και το ποσό αγάπη εισπράττει. Επίσης αν το παιδί βλέπει διαφορά περίεργα σπίτι του ενίοτε βγάζει μια αντίδραση όπως κι εσύ. Η οποία όμως διοχετεύεται σε λάθος τομείς και σίγουρα με.λαθος τρόπο. Πχ αυτό που τα βλέπεις όλα ότι είναι ενάντια στην ισότητα των φύλων το λες και εμμονή. Για να μην μιλήσω για εμπάθειες. (Δεν θα μιλήσω γτ κι εγώ είμαι εμπαθής).Τώρα δεν ξέρω για το επικοινωνιακός αλλά ώρες ώρες μπορείς να γίνεις φουλ σπαστικός άνθρωπος. Ιδιαίτερα όταν γράφεις 1ον 2ον 3ον. Λες και κάνεις διάλεξη..Τεσπά. Νομίζω αρκετά σπαμαρουμε σε κάθε εξ..
Και όχι μόνο. Υπήρχε και λεκτική βία, εξευτελισμοί (στην γωνία της τάξης ορθιος με πρόσωπο προς τον τοίχο) καθώς και παρακολούθηση εκτός σχολείου πχ. ο δάσκαλος σε κάρφωνε στους γονείς σου αν σε έβλεπε να κάνεις κατι κακό εκτός σχολείου.Ωραίες εποχές.......Τωρα πάντως νομίζω οτι υπάρχει πλήρης αδιαφορία των δασκάλων για τα παιδιά, το μάθημα και την παιδαγωγική γενικότερα. Αρκετοί δε μάλλον "μισούν" τα παιδιά
Scroll to top icon