ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
7.9.2019 | 15:59

μια ερωτιση για το αν είναι ηθικό η οχι να μιλάς με παντρεμένο σε επίπεδο και μόνο φιλικό ???

εγώ κατά καιρούς έχω μιλήσει με πολλά άτομα . η διαφορά είναι ότι με όσους έχω μιλήσει είναι πάντα σε ύφος φιλικό. όταν δω ότι το παν πονηρά τους διώχνω οποίος και να είναι γιατί ζητάω γενικά άτομα για κουβεντα σε επίπεδο φιλικό. με ελεύθερα άτομα η παντρεμένα έχω μιλήσει ομως εδώ είναι το ζήτημα ??? μπαίνω στην θέση της γυναικάς η της κοπέλας του ανθρώπου όπου μιλάω και λέω βλακείες αστεία διάφορα πράγματα άσχετα ?να δει η γυναικά η η κοπέλα αυτού που μιλά μαζί μου την επικοινωνία μας ??πως θα νιώσει ? ??θα βρει κι αυτός το μπελά του κι ας μην έχει κάνει τίποτε κακό.εγώ αν ημουν στην θέση της δε θα μαρεσε και θα κυνηγούσα κι αυτόν κι αυτήν που το κάνει αυτό θα πληγωνόμουν .με αφορμή κι μια εξομολόγηση πιο παλιότερα μιας κοπέλας που έλεγε ότι το αγόρι της μιλάει με μια τυπισα κι λεν ότι θα λέγαν οι κολλητοι κάτι που με εκείνην δε το έκανε κι ένιωσε παραγκονισμενη. την ένιωσα την κατάλαβα και λέω εγώ που μιλούσα με έναν άνθρωπο εξαιρετικο μα παντρεμένο έκανα σωστά ??? κι ας μιλούσα μαζί του όπως ακριβος θα μιλούσα στον ξάδερφο μου στον κολλητο από το σχολείο μου . λόγο μοναξιάς ψάχνω κόσμο να μιλάω να περνάει η ώρα μου .αυτός άψογος ούτε μια φορά δε είπε κάτι αναξιοπρεπές ούτε μια φορά δε είπε κάτι πονηρό ότι δήποτε . αντιθέτως είναι ένα άτομο σοβαρό σωστό αξιολογότατο. γιαυτό και εγώ συνεχισα να μιλάω μαζί του κι ας ήταν παντρεμένο .γιατί ήταν αξιοπρεπεστατος ανθρωπος ούτε μια αφορμή να με κάνει να σκεφτώ άσχημα γιαυτόν .μου έβγαλε εκτίμηση και αίσθημα ότι αξίζει ως άτομο να τον σέβεσαι . μετά από σκέψη πολύ ώριμη και λογική δική μου και με συνειδηση καθαρή πάντα κατέληξα πως σωστό είναι να φύγω. του το είπα ότι επιθυμώ να μην τα λέμε ποια γιατί δε θέλω να σε βάζω και σένα σε δύσκολη θέση . γιατί όσο αθώα κι να τα λέγαμε αν αυτή η συνομιλία έπεφτε στα χερια της γυναικάς του θα στεναχοριοταν κι μπορεί να γινόταν αίτιο για άσχημα πράγματα. το θεώρησα πιο τίμιο και σωστό να απομακρυνθώ γιατί ένιωσα κι ολας ότι κάπου το είχα κουράσει το θεματακι. τον έπρηζα με τα υπαρξιακά μου με τα θέματα μου με την γκρίνια μου για τους ανθρώπους κι όλα αυτά. τον είχα κουράσει τον άνθρωπο επειδη εγώ έχω ανάγκη από κουβεντα δε σημαίνει ότι μπορώ να μονοπωλώ τον κόσμο κι να ζητώ την προσοχή των άλλων . οι άλλοι έχουν τις δουλειές τους την ζωή τους την οικογένεια τους .είναι εγωιστικό από την μεριά μου πιστευω κι ολας να γίνομε φόρτωμα σε έναν άνθρωπο.
22
 
 
 
 
σχόλια
Εγω θα πω το πιο απλο. Αφου ειναι ολα τοσο αθωα, τοτε γτ να μην γνωριζει η γυναικα του για τις συνομιλιες σας? Επισης, εσενα θα σε πειραζει να μιλουσε ο αντρας σου με μια πιτσιρίκα (στο φιλικό, καμια αντιρρηση) κ συ να μη γνωρίζεις τπτ? Θα εκτιμούσα μια απαντηση. Με ενδιαφερει παρα πολυ η γνωμη σου.
η τυπισα το λεει καλέ .........λεει κάπου οτι ερχεται στην θέση της δικιάς του του ......... θέλω να σταματήσω λεει γιατί δε θέλω να δημιουργήσω πρόβλημα στο ζευγάρι ........... κι ας μιλάν φιλικά και χωρίς κάτι πονηρό :P:P:P:P
Μπαινει στη θεση της πολύ επιφανειακά. Αν στ αλήθεια την ενδιέφερε θα μπορουσε να του πει οτι θα συνεχίσουν τις συνομιλίες τους μονο αν γνωριζει για την υπαρξη αυτων κ η συζυγος του. Οσο για το "δε θελω να δημιουργήσω προβλημα στο ζευγάρι", σορι, αλλα αυτα τα σκεφτόμαστε στην αρχη. Στη μεση, προσωπικα τ ακουω βερεσέ.
Στηρίζω serendi-pity στη μάχη με τον παραλογισμό που επιμένει να δίνει η οποία αφορά την συναίσθηση για τον συνάνθρωπο σε πολύ απλά πράγματα χωρίς να χρειαστεί να βρεθούμε στην θέση του. Έχει υπομονή το κορίτσι. :)
Serendipity σε νιώθω, κάπου μέσα σου ελπίζεις στους άνθρωπος κι έχω μια αδυναμία στους ιδεαλιστές. :) :) :) απλά αυτή την μάχη δεν θα την έδινα σε κανένα ουράνιο και κανένα τόξο,αλλα εσύ βαστάς και σε θαυμάζω γι αυτό. :)
δεν καταλαβαίνω το γιατί πρέπει ο άλλος να γνωρίζει με ποιον μιλάω αν μιλάνε σε φιλικό επίπεδο πάντα ετσι...πρεπει με το που μιλήσω με κάποιον και έχω μια συζήτηση να τρέξω στον δικό μου και να του πω ΄΄ναααα κοίτα μιλάω με κάποιον φιλικά΄΄δεν το καταλαβαίνω....Ώμος αν το έφερνε κάπως η κουβέντα και τον ρώταγα αν μιλάει με άλλες και μου το έκρυβε έστω και αν μίλαγαν φιλικά εκεί αλλάζει πολύ το πράμα....
Ενταξει beauty, αν ο δικος σου μιλάει λοιπον με αλλη κ πχ εσύ τον ρωτήσεις μετα απο κανα 6μηνο "αγαπουλα ποιοι ειναι οι διαδυκτιακοι σου φιλοι?" κ σου πει "να ειναι κ η Αφροξυλανθη μωρε, μιλαμε τα βραδια" φανταζομαι δε θα σε πειραξει. Κ λογικα θα σαινκ άνετη πχ να τον βλεπεις στο pc τα ωραδυα κ να ξερεις οτι της μιλαει, κατα πάσα πιθανότητα.
Ελπιδακι μου, 1ον, δεν μπορει να αποτελει "καταρα" κατι τον οποίο δεν βρισκεις κακο αλλα φυσιολογικό. Για ποια "καταρα" μιλας λοιπον? 2ον, το παραδειγμα σου για την παιδικη φιλη του αντρα σου πχ ειναι τερμα ατυχές. Ελα τωρα σε παρακαλω.... Σαφώς κ δε μιλαμε για μια τετοια περιπτωση απο χθες κ το γνωρίζεις.... Σαφώς κ θα γνωρίζες για την παιδικη φιλη του αντρα σου που μενει μακρια κ μιλανε στο ιντερνετ. Μιλαμε για καινούρια γνωριμία που δεν γνωρίζεις την υπαρξη της εσύ ως γυναικα του. Το ξερεις. Ελα σε παρακαλω, μην τα διστρευλωνεις.
Εξαρτάται τι δικαιώματα σου δίνει, εννοώ αν είναι υπερβολικά άνετος σε σημειο παρεξήγησης η κρατάει κάποια απόσταση στα λεγομενα-γραφομενα ώστε να μην υπάρξει παρεξήγηση...Επίσης μπορεί και να γνωρίζει για εσένα η γυναίκα του και να είναι οκ, η θα το κρύβει κι αυτός για να μην παρεξηγηθεί μαζί της (που βέβαια εδώ υπάρχει πρόβλημα). Πάντως αν υπάρχει πρόβλημα είναι από τη μεριά του. Να θυμάσαι μόνο ο τρόπος που μιλάει κάποιος ( η δεν μιλάει) δείχνει τις προθεσεις του...
Κοίτα, και οι παντρεμένοι άνθρωποι είναι και έχουν και αυτοί κοινωνική ζωή. Δεν είναι ωραίο ένας άνθρωπος όταν κάνει οικογένεια να ξεκοβει από τον περίγυρο του. Ίσα ίσα πιστεύω ότι αυτό είναι ένας από τους λόγους που βαλτώνουν τα ζευγάρια. Αυτό μας έλειπε να είναι λάθος ένας παντρεμένος να έχει γυναίκες με τις οποίες κάνει παρέα.Απλώς για εμένα είναι διαφορετικό να μιλάς φιλικά με κάποιον παντρεμένο που είναι φίλος σου , συνάδελφος, γνωστός, κάτι τέλος πάντων και άλλο να μιλάς με παντρεμένο που πχ σου άνοιξε συνομιλία σε κάποιο τσατ ή τον γνώρισες ένα βράδυ που βγήκες, έστω και αν η κουβέντα μένει μόνο στο φιλικό. Εγώ πχ έστω ότι σε 10 χρόνια παντρεύομαι, εννοείται ότι δεν θα έχω πρόβλημα ο άνδρας μου να μιλάει με τις γυναίκες φίλες και γνωστές του. Αν όμως ανοίξει συνομιλία σε άγνωστη , πχ στο messenger, ή απαντήσει σε μήνυμα που του στείλει άλλη, ακόμα και αν μιλάνε μόνο φιλικά, θα έπεφτε παντόφλα!
Scroll to top icon