ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
9.9.2019 | 14:51

Στεναχωριέμαι για σας

Για όσους θέλουν κάτι απαγορευμένο και κρίνονται αλλά πάνω από όλα κρίνουν τον εαυτό τους.Γράφετε εδώ με την ελπίδα της λύτρωσης ή της συμβουλής και πέφτει το κήρυγμα σύννεφο.Ναι κάποτε ήμουν κι εγώ έτσι, να κρίνω, να λέω αίσχος, να σκέφτομαι πως εγώ δεν θα το έκανα ποτέ αυτό. Να νιώθω καλύτερη ή και ανώτερη και να αηδιάζω με την ανθρώπινη υπόσταση και σκέψη.Μετά ένα ένα ήρθαν τα χαστούκια, ένα ένα σαν κρυφές κατάρες έσκασαν μύτη και βίωσα όσα δε θα ευχόμουν ούτε στον χειρότερο εχθρό μου. Κατάλαβα ότι αν δεν το ζήσεις ο ίδιος δε θα καταλάβεις ποτέ. Ευτυχισμένος οποίος δεν κατάλαβε. Ευτυχισμένος οποίος δεν χρειάστηκε να διαλέξει και να δώσει την καρδιά του θυσία στο βωμό.Κάθε φορά ένα κομμάτι της καρδιάς μου ράγιζε και δε ξέρω αν απέμεινε κάτι πλέον να αγαπήσω. Δεν απέμεινε κάτι.Μίσησα εμένα. Και πόνεσα στα κόκαλά μου από την προσπάθεια να είμαι σωστή, σκληρή και να σηκωθώ και πάλι. Έχασα μαλλιά, κιλά, ανάσες, την λάμψη στα μάτια μου και την όρεξη για ζωή.Για εσάς που κρίνετε λοιπόν, κάποιες φορές τα κατάφερα, κάποιες φορές όχι. Όμως τίποτα δεν με πόνεσε στον κόσμο περισσότερο.Δεν έχει νόημα να πείτε κάτι κακό στον άλλον, αν ο άλλος έχει συνείδηση είναι ο πρώτος κι ο χειρότερος κριτής του εαυτού του.Σήμερα έχω πονοκέφαλο από το κλάμα, νιώθω ότι θα σπάσει το κεφάλι μου και κάπου μέσα μου εύχομαι να σπάσει όντως. Αρκετή ταλαιπωρία έχει προκαλέσει.*Υ.Σ για εσένα που ερωτεύτηκες άλλη γυναίκα στεναχωρήθηκα λίγο παραπάνω να ξέρεις...Θα περάσεις δύσκολα και θα πονέσεις ό,τι και να κάνεις, είτε λάθος είτε σωστό. Εύχομαι να σβήσει μια μέρα στον ύπνο σου σα να μη συνέβη ποτέ, είναι ο μόνος τρόπος να σωθείς κι εσύ και αυτοί που αγαπάς. Είναι λυπηρό που σου συνέβη, αλήθεια δεν μπορώ να καταλάβω γιατί η ζωή μας παίζει τέτοια παιχνίδια. Είναι άδικο και μη διαχειρίσιμο. Καλή τύχη.
6
 
 
 
 
σχόλια
Συμφωνώ στο γενικό περίγραμμα μαζί σου, είναι εύκολο να κρίνεις και να κατακρίνεις κάποιον όταν δεν έχεις βρεθεί στη θέση του. Από εκεί και πέρα, σε κάτι είμαι απόλυτος βάσει εμπειρίας: όποτε γνώριζα μία γυναίκα παντρεμένη/ δεσμευμένη, πάντοτε γινόταν ένα αυτόματο μπλοκάρισμα στο μυαλό μου. Ποτέ δεν αφέθηκα, ποτέ δεν έπιασα τον εαυτό μου να λιγουρεύεται μία που βρισκόταν αλλού, ποτέ δεν ''ερωτεύθηκα'' ούτε ονειρεύτηκα να γίνω χαλίφης στη θέση του χαλίφη. Και δε στα λέω από πουριτανισμό ή ηθικολογία, καμία σχέση απολύτως. Δεν το παίζω άσπιλος, αμόλυντος και ''σωστός''. Απλά, πιστεύω ότι το μυαλό ενίοτε αφήνεται όταν και εμείς οι ίδιοι το αφήνουμε.
Κοπελα μου ανεξάρτητα απο τα βιώματα του καθενός, καποια πραγματα αντικειμενικά ειναι σωστα κ καποια αντικειμενικά λαθος. Το οτι εσύ ενιωσες κπ πράγματα τα οποια ισως κατεκρινες στο παρελθον, δεν καθιστά αυτόματα τα όσα κατεκρινες σωστα. Απλα εσύ τα βιωσες κ απο την αλλη πλευρα. Λυπαμαι για ο, τι ειναι αυτο που σου συμβαινει αλλα η κριτική δε μπορει να σταματησει. Ειτε ειναι ελαφριά, ειτε σκληρή. Αλλωστε μην ξεχνας οτι οποιος γραφει κ ζηταει γνώμες το κανει αυτοβουλα κανενας δεν τον πιέζει. Ελπιζω ο, τι περνας να ναι περαστικο. Φιλια!
Scroll to top icon