ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
19.9.2019 | 15:37

Μπερδεμενη.

Γνωρισα ενα παιδι πριν μερικους μηνες σε μια κοινη δραστηριοτητα. Ετυχε και καθησαμε μαζι. Απο την πρωτη στιγμη μου εβγαλε μια ζεστασια, προθυμος να βοηθησει, να με κανει να νιωσω ανετα και τον συμπαθησα αμεσως. Κατα τα αλλα ειναι σιωπηλος και με μελαγχολικο αν οχι στεναχωρημενο βλεμμα. Ποτε δεν μου εχει ανοιχτει και δεν ξερω τιποτα για την προσωπικη του ζωη, στα σοσιαλ δεν περναει τιποτα. Δεν εχουμε ιδιαιτερες σχεσεις εκτος της δραστηριοτητας και δεν υπαρχει καποιο φλερτ μεταξυ μας. Το μονο πραγμα που ξερω για αυτον ειναι οτι το χομπυ του ειναι το διαβασμα καθε φορα που τον βλεπω διαβαζει κατι διαφορετικο.Βγηκα χθες με μια φιλη μου απο τη σχολη που ειχαμε ξεκοψει καποια χρονια. Ειπαμε τα νεα μας και η συζητηση πηγε στα γκομενικα. Μου ειπε οτι χωρισε εναν τοξικο ανθρωπο που τηςφεροταν απαισια. Ζητησα να δω φωτο απο περιεργεια και ηταν το παιδι απο τη δραστηριοτητα....Επαθα ενα σοκ αλλα δεν ειπα τιποτα, προς το παρον. Ειμαι παρα πολυ μπερδεμενη γιατι απο τη μια καποια πραγματα που μου ειπε η φιλη μου και εχω δει απο τον ιδιο δεν στεκουν, απο την αλλη ομως δεν τον ξερω καλα και δεν εχω λογο να μην εμπιστευτω την κοπελα. Γιατι τα γραφω ολα αυτα; Γιατι ειχε αρχισει να μου αρεσει ο συγκεκριμενος,μετα απο καιρο καποιος μου κεντρισε το ενδιαφερον και εγινε ολο αυτο το σκηνικο...
5
 
 
 
 
σχόλια
Ευκολα χαρακτηρίζουμε εναν ανθρωπο "τοξικό" απο τη στιγμη που μάθαμε τον χαρακτηρισμό αυτο. Στους 10 χαρακτηρισμούς για τοξικό ανθρωπο που θα ακουσεις οι 2-3 ισχύουν. Οι αλλες περιπτωσεις εχουν απλα να κανουν με ανθρώπους με αρνητικά στοιχεια αλλα οχι τοξικους. Εγω τουλάχιστον αυτο εχω καταλαβει. Στην περιπτωση σου τωρα πολλα μετράνε. Ποσο φιλη σου ειναι (μαλλον οχι πολυ κοντινή αλλιως θα ηξερες για τη σχεση της ενω την ειχε κ οχι μετα τη λήξη της)? Ποσο εμπιστεύεσαι την κριση της? Τι ανθρωπος ειναι αυτη? Απο την αλλη πλευρα τωρα. Ακομα κ τοξικός ανθρωπος να ειναι ο τυπος, αυτο δε θα το καταλαβεις απο λιγες φορες που τα είπατε στην δραστηριότητα. Ουτε καν στην αρχη της σχέσης σας, αν τελικα κανετε. Στη θέση σου θα προσπαθούσα να παρω παραπάνω πληροφοριες απο την φιλη. Συγκεκριμενα πραγματα, οχι φλου. Κ φυσικα θα προσπαθούσα να γνωρίσω καλύτερα τον τυπο κ να κρίνω, οσο γινεται, μονη μου.
Γενικά συμβαίνει όταν άνθρωποι χωρίζουν να κατηγορούν τον/την πρώην σε τρίτους. Πράγμα που δεν το καταλαβαίνω καθώς αν ρίχνεις λάσπη σε έναν άνθρωπο που ήσασταν μαζί τι σημαίνει αυτό για εσένα ως προσωπικότητα (αφού κατηγορείς κάποιον πίσω απο την πλάτη του) άλλα και ως άνθρωπο καθώς αν δεχτούμε οτι ισχύουν όλα αυτά που λες, εσύ είχες διαλέξει αυτόν τον άνθρωπο για ταίρι σου, άρα είσαι κι εσύ ίδιος. (αν δεν ταιριάζετε δεν θα συμπεθεριάζεται).'Όταν η κουβέντα πάει στα γκομενικά και μιλάς για πρώην πες αγαπηθήκαμε αλλά για τον Α ή Β λόγο χωρίσαμε.- Αυτή είναι μια νορμάλ απάντηση. εκτός αν έχει γίνει κάτι εξωφρενικά χοντρό, πχ κέρατο όπου λες πχ με απάτησε, ή την απάτησα.Που θέλω να καταλήξω, μην παίρνεις πολύ της μετρητής αυτά που λέει η φίλη σου, αν και ομολογουμένος ψιλό ξενέρα η συγκυρία. ps. παίζει λόγο χωρισμού να είναι μελαγχολικός αυτός.
Κατ' αρχάς, το οτι εκείνη τον θεωρεί τοξικό, δε σημαίνει πως είναι κιόλας. Ακόμη κι αν δεχόμασταν τον ισχυρισμό της ωστόσο, κι ακόμη κι αν της φερόταν "απαίσια", δεν αποτελεί αυτό επαρκές δείγμα για το ποιόν του. Νομίζω πως δεν υπάρχουν άνθρωποι που είναι μόνο καλοί ή μόνο κακοί. Ειδικά δε αυτοί που διακρίνονται από μια κάποια πνευματική οξύτητα κι ανησυχία, συχνά τείνουν να πυρπολούνται απ' τα πάθη τους και να κυριεύονται από αντιφάσεις (ή και να γίνονται έρμαια αυτών). Για να μη μακρηγορούμε: δεν μπορείς να ξέρεις, αν δεν σκαλίσεις τα ενδότερα. Εφόσον σε τραβάει, δε βλέπω το λόγο γιατί να μην προσπαθήσεις να το κάνεις.
Scroll to top icon