ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
25.9.2019 | 13:50

Δεν ξέρω τι να κάνω

Με το αγόρι μου, είμαστε μαζί περίπου ένα χρόνο, και η χημεία μεταξύ μας είναι τέλεια!Από την αρχή μου είχε ξεκαθαρίσει ότι έχει κάποιου είδους στυτική δυσλειτουργία, η οποία οφείλεται καθαρά σε ψυχολογικά αίτια...Αυτό το πράγμα, δεν επηρέασε ποτέ την σεξουαλική μας δραστηριότητα, ποτέ μέχρι πριν από ένα μήνα...οπότε και η κατάσταση ξεκίνησε να είναι λίγο "περίεργη" γιατί εγώ θέλω σαν τρελή και αυτός το ίδιο, αλλά το σώμα του δεν ακολουθεί...Να σημειωθεί ότι από τη αρχή ξεκαθάρισα ότι δεν θεωρώ πως αυτό είναι πρόβλημα, και ποτέ δεν έδειξα (και δεν ήμουν) ξενερωμένη με όλο αυτό, ούτε τον αποπήρα ποτέ και -κατά τα δικά του λεγόμενα- δείχνω μεγάλη κατανόηση σε όλο αυτό.Παρόλα αυτά, εδώ και ένα μήνα που είναι συνεχές και έντονο όλο αυτό, έχω αρχίσει λίγο να "τσινάω" γιατί είναι λίγο κουραστικό να αισθάνεσαι ότι ο άλλος σε θέλει αλλά να μην μπορείτε να ικανοποιήσετε ο ένας τον άλλον σεξουαλικά λόγω αυτού... Δεν ξέρω τι να κάνω...προσπαθώ να δείξω κατανόηση ότι στη δουλειά του περνάει μία πιεστική φάση και αυτό επιβαρύνει...έχω δοκιμάσει ένα σωρό πράγματα που ξέρω ότι του αρέσουν και πάλι τίποτα...Εσείς τι πιστεύετε ότι θα ήταν καλό να κάνω;; Ίσως χρειάζεται απλά να περιμένω να περάσει αυτή η φάση;;
9
 
 
 
 
σχόλια
Και να έχει ο χριστιανός κάποια αδιάγνωστη καρδιακή δυσλειτουργία (όπως αρκετός νέος κόσμις να σημειώσω) και να της μείνει στα χέρια! Ας είμαστε κάπως προσεκτικοί. Ναι στην βοήθεια, με επίβλεψη γιατρού πάντοτε.
Φάσκει κι αντιφάσκει το κείμενο. Από την μία βρίσκατε τρόπους να ικανοποιηθείτε άνευ διείσδυσης (καταλαβαίνω από τα συμφραζόμενα) και τώρα ξαφνικά έναν μήνα (που δεν είναι πάρα πολύ σε χρόνο σχέση) έχετε αρχίσει να φρικάρετε που δεν γίνεται όπως αναμένετε, δηλαδή με διείσδυση (τι εμποδίζει να ικανοποιηθείτε με άλλους τρόπους;)Τελικά είναι κομβική η διείσδυση ή δεν είναι, για σας;Τελικά ενοχλεί ή δεν ενοχλεί η στυτική του δυσλειτουργία; Γιατί με το πέρασμα του χρόνου δεν θα γίνει καλύτερη, αν δεν δράσει στην ρίζα του προβλήματος, που δεν διαφαίνεται ως διάθεση από το κείμενο, αλλά χειρότερη. Σε κάθε περίπτωση οι άνθρωποι δεν είναι μηχανήματα και καθένας μας δικαιούται μια κάποια περίοδο χάριτος. Πάντως μαγική λύση από το Άλφα του Κενταύρου δεν θα έρθει. Πρέπει να την επιδιώξετε και οι δύο.
Παρακαλώ. Δεν χρειάζεται να "δικαιολογηθείς", απόλυτα φυσιολογικό είναι να σε απασχολεί το σεξ και να το επιδιώκεις. Αλλιώς άλλα θα συνέβαιναν. Μην ακούσεις κανέναν που θα ψέξει που σε απασχολεί. Τώρα στα υπόλοιπα. Η στυτική δυσλείτουργία εφόσον υφίσταται έχει είτε παθολογική, είτε ψυχολογική αιτία. Με εντυπωσιάζει που σου δήλωσε εξαρχής ότι υφίσταται και μάλιστα υφίσταται λόγω ψυχολογικών αιτίων. Δηλαδή να συμπεράνεις ότι το έχει ψάξει, δεν είναι ιατρικής φύσης το θέμα, κι είναι ψυχολογικής. Πρώτον, είμαι σχεδόν βέβαιη ότι δεν έχει πάει σε ανδρολόγο και αποκλείει το ιατρικό θέμα κάπως αυθαίρετα επειδή είναι νέος, υγιής και δεν έχει κάποιο άλλο σύμπτωμα. Αυτό όμως δεν είναι αξιόπιστο ιατρικό δεδομένο, είναι αυθαίρετο δικό του συμπέρασμα. Γενικώς να ξέρεις οι άντρες κινητοποιούνται ΠΑΡΑ πολύ δύσκολα για να πάνε στον γιατρό, ακόμη και στον παθολόγο, πόσο μάλλον στον γιατρό της τσουτσούς τους που είναι περιβεβλημένη με τόσο μυστήριο και δέος. Και μένει το ψυχολογικό. Αποκλείοντας το ιατρικό μένουμε με το ψυχολογικό. Και το λέμε σαν να είναι κάτι ανάλαφρο και μη σημαντικό και έλα μωρέ. Όμως συνήθως το ψυχολογικό θεραπεύεται δυσκολότερα, επειδή απαιτεί συνειδητή προσπάθεια από τον πάσχοντα και απαιτεί και μια επαφή με το κομμάτι του εαυτού του που τον δυσκολεύει. Δεν είναι κάτι απλό. Αν πάλι θεωρεί ότι έχει κάτι που τον ζορίζει επειδή το γνωρίζει ήδη ότι είναι αυτό το συγκεκριμένο που τον ζορίζει, προσοχή προσοχή. Μπορεί να έχει κάτι από τα παρακάτω:1.εθισμό στον αυνανισμό2.εθισμό στην πορνογραφία που οδηγεί σε μηχανοποιημένο αυνανισμό με συγκεκριμένο ερέθισμα3.κάποιο φετίχ που δεν σου έχει αποκαλύψει με αποτέλεσμα να μην μπορεί να αποδώσει αλλιώςΌλα αυτά δεν μπορούν να γίνουν αντικείμενο διαχείρισης από το πουθενά, αν δεν έχουν συζητηθεί ή αν δεν τα αντιμετωπίζει ο ίδιος (το #3 δεν χρήζει αντιμετώπισης/διαχείρισης, χρήζει όμως ενημέρωσης ώστε να μην ενοχοποιείσαι εσύ για κάποια υποτιθέμενη έλλειψή σου -επειδή κρίνοντας από το κείμενο βγαίνει ελαφρώς το "εγώ τις ζαρτιέρες όμως τις φόρεσα!")Γενικώς διαβλέπω μια έλλειψη ουσιαστικής επικοινωνίας για το θέμα. Ξέρεις κι η πολλή κατανοήση τελικά πρόβλημα είναι. Ίσως λιγότερο "κατανοηση" (με την έννοια της ανοχής μιας παγιωμένης κατάστασης) και περισσότερη ενημέρωση με δικό σου homework να είναι πιο αποτελεσματική. Πάντως ξαναλέω, δεν θα λυθεί μόνο του.
Καραβάν' ξανά ευχαριστώ. :-)Είμαι σε θέση να γνωρίζω ότι έχει επισκεφθεί και ανδρολόγο στο παρελθόν, πριν καταλήξει να επισκεφθεί ψυχολόγο, όπου ανακαλυψε πως προέκυψε όλο αυτό. Ακριβώς επειδή το έχει ψάξει αρκετά, και εφόσον δεν εμφανίστηκε ξαφνικά, του εχει "δημιουργήσει" πρόβλημα και στο παρελθόν, πράγμα το οποίο μαζί μου το συζητάει πολύ ανοιχτά οπότε υπάρχει επικοινωνία στο θέμα. Φοβάμαι μην πω κάτι που δεν χρειάζεται γιατί κάθε μας τέτοια συζήτηση καταλήγει στο να λέει "καταλαβαίνω ότι χαλιέσαι και με ενοχλέι που ενώ θέλω δεν μπορώ να ανταποκριθώ, γιατί εσύ δεν φταις σε κάτι"...Γενικά έχουμε συζητήσει πολύ για τον παράγοντα ψυχολογία και φυσικά δεν θεωρώ ότι είναι κάτι που περνάει μόνο του, και ότι "ελα μωρε δεν εγινε και τιποτα"...θέλω πολύ να τον βοηθήσω να το "ξεπεράσει" και δεν εννοώ να φοράω κάθε μέρα άλλη ζαρτιέρα και ότι γίνει...γενικά νομίζω ότι το να εμφανίζομαι μπροστα του κάθε τρεις και λίγο, με φανερά άγριες διαθέσεις, δεν ειναι αυτό που απαραίτητα θα βοηθήσει με την έννοια ότι του ασκει παραπάνω πίεση για να ανταποκριθει, και το αποτέλεσμα θα είναι ακριβώς το αντίθετο. Στο ότι η πολλή κατανόηση τελικά ίσως είναι πρόβλημα (και σε ότι γράφεις μετά από αυτό) συμφωνώ, και τελικά καταλήγω στο ότι ίσως πρέπει να αλλάξω στάση, να δώσω λίγο χρόνο και να δω πως θα πάει.
Ninjaθαυμάσια, όλα αυτά ακούγονται ωραία.Για το παρακάτω: "καταλαβαίνω ότι χαλιέσαι και με ενοχλέι που ενώ θέλω δεν μπορώ να ανταποκριθώ, γιατί εσύ δεν φταις σε κάτι"...τι σκοπεύει όμως να κάνει; Δηλαδή η συζήτηση πρεπει να επικεντρωθεί στο εξής.Εφόσον εντόπισε τι φταίει πώς δουλεύει προς επίλυσή του; Και το βασικό, για σένα κυρίως δηλαδή: πόσο χρόνο δίνετε να επιλυθεί, έστω μερικώς; Ένα δίμηνο; Ένα χρόνο; Μια δεκαετία; Μια ολόκληρη ζωή; Είναι μια ερώτηση στην οποία πρέπει μέσα σου να απαντήσεις. Επιπκέον μιας και δεν μας αναφέρεις σε τι συνίσταται το ψυχολογικό, είναι και δύσκολο να αποφανθούμε πόσο πιθανό είναι και να λυθεί σχετικά σύντομα (άλλο υον κακοποιούσε σεξουαλικά συγγενής του, πχ., κι άλλο να είδε ένα πορνό βίντεο που ήταν κάπως προχωρημένο στα 13 του)Οπωσδήποτε το να παραμονεύεις να του ριχτείς δεν βοηθά, το καταλαβαίνεις ωραιότατα μόνη σου. Ίσως αν αποσυνδέσετε τον αισθησιασμό και την γενικότερη γύμνια απο το σεξ. Κάντε μπάνιο μαζί, μασάζ ο ένας στον άλλον για απλή χαλάρωση, δουλειές γυμνοί μαζί στο σπίτι, χωρίς καμμία προσδοκία. :)
Scroll to top icon