ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
28.9.2019 | 16:56

Πικρόχολα αστεια

Το αγορι μου με μειώνει και με βριζει καποιες φορες τυπου ηλιθια και γκάου ή ζώον και όταν λέω οτι με ενοχλει λέει σιγα μωρε δεν σου είπα και κατι ή κάνει αστεια και Πλακα με πράγματα που με ενοχλούν ή προσβάλλουν οπως ρατσιστικά σχόλια για αλλουσ ή και για μένα κι όταν δει ότι δεν μου αρεσε λέει σιγά μην κανεις σαν μυγιαγγιχτη ή δεν έχεις χιούμορ. Δεν σέβεται ότι κατι μπορεί να μην μου αρεσει και κάνει σαν να φταίω εγώ. Στην αρχη τα πίστευα ότι όντως πρέπει να είμαι μυγιαγγιχτη και να τον ζορίζω και ένιωθα ενοχές όποτε προσποιούμουν ότι γελαγα με αυτά τα πικρόχολα π έλεγε αλλά νιώθω ότι έχασα τον εαυτό μου έτσι και τελευταια απλά μου βγαίνει θυμός . Επίσης είναι πεφτουλας πχ κάνει σχόλιο σε υπαλληλο σε ένα event μπροστά μου «πρέπει να έχεις κουραστεί ολη μερα με τα τακούνια πρέπει να είναι πολύ κουραστικό» και συνεχιζει να μιλάει μαζί της ωρα . Αν μαλώσουμε κάποια στιγμή μετα μου κρατάει μούτρα ή με λέει γκρινιάρα . Αυτά είμαι όλα τα αρνητικα μαζεμένα δεν είναι χάλια σχεση έχει και καλά αλλά τα είπα ολα .
32
 
 
 
 
σχόλια
https://www.abc.net.au/life/how-i-recognised-i-was-in-an-emotionally-abusive-relationship/10905742Αν είναι κάποιος κ΄'αθε φορά να σε κάνει να νιώθεις σκουπίδι και να την πέφτει σε άλλε ςμπροστά σου, αξίζουν τα καλά ώστε να ανέχεσαι αυτά;Ο τύπος κάνει έμμεση χειραγώγιση,. Αν σε μειώνει και νιώθεις χάλια, δε θα νομίζεις οτι μπορείς να βρεις άλλον. Αν σε κάνει να βλεέπεις συνέχεια οτι μπορεί αν βρει άλλη, δε θα σκεφτείς οτι μπορεί εσύ να τονα φήσεις. Δεν μπορεί ούτε καν να δεχτεί τη γνώμη σου, την ακυρώνει λέςγοντάς σε μυγιάγγιχτη. Δεν κάνει διάλοογ, μόνο η δική του γνλωμη μετράει. Και χιουμορ να ήταν, έπρεπε να το κόψει όταν είδε οτι σε ενοχλεί.Μπορείς να βρεις κάποιον που θα σου φέρεται καλά. Εσύ μόνο μπορείς να προστατέψεις τον εαυτό σου.
Αχ ναι! Ο άντρας των ονείρων μου θα είναι! Πόσο σε ζηλεύω!! Εκτός από το ζώον, ηλίθια, τι άλλο ''γλυκόλογο'' σου λέει; Το ότι είναι πέφτουλας τι ωραία και καλά! Θα τρως και κέρατο εν γνώση σου κιόλας! Ο πρίγκιπας με τα ούλα του!
Καν του το ιδιο. Με το που θα κανει μια μλκ πες τον ηλιθιο. Δε μπορει! Αφου εχει χιουμορ θα γελάσει! Χιουμοριστικά δεν τα βλεπει αυτα? Ε θα γελασει λοιπον. Τι? Οχι? ΥΓ. Δ ε ν σ ε σ ε β ε τ α ι. Απλα τα πράγματα.
Απορώ πως εχουν κοπελα κάτι τετοιοι... Εχω και εναν φιλο που συμπεριφεροταν ετσι ειδικα παλιοτερα (σε λιγο μικρότερο βαθμο βεβαια) και δεν τον θυμάμαι ποτε να μην εχει κοπελα... Παντα είχε και απορούσα...
Πολύ θα ήθελα να το συζητήσουμε λίγο περισσότερο, αλλά φεύγω πρέπει να βγω. Ίσως μια άλλη φορά. Μου κάνει εντύπωση (και στο λέω δίχως καμιά διάθεση ειρωνίας) πως βρίσκεται κάθε φορά κάποιος να τα έχει δει με τα μάτια του, να τον εμπστεύονται τέτοιοι τύποι και να νιώθουν την άνεση να είναι ο... εαυτός τους χωρίς να φοβούνται σχετικές συνέπειες και αντιδράσεις.Τα λέμε.
Snoopy Θα σου απαντήσω και μου απαντας όταν γυρίσεις!Δεν ξερω γι αλλους θα σου πω για τον συγκεκριμένο! Καταρχας όπως είπα δεν ειναι σε τετοιο βαθμό οπως ο φιλος της εξ.! Απο εκει και περα ναι εχω δει μπροστά μου να κανει σε καποιες κοπελες ειτε φιλες του ειτε σχεσεις του τετοια σχόλια τα οποια τα περισσότερα παίρνονται στην πλάκα απο κοπελες τουλάχιστον οταν ηταν μπροστα μου, στο σπιτι δεν ξέρω αν ειχε συνέχεια! Έτυχε μερικές φορές να το παρακάνει και τον εχω σταματήσει και μάλιστα για μια απο τις σχέσεις του που κανονικα δεν θα έπρεπε να με αφορά και η ιδια η κοπελα επρεπε να σηκωθεί και να φύγει, παρολα αυτα έμεινε! Εν πάση περιπτώσει το παιδι τον ξέρω απο νηπιαγωγείο, ξέρω οτι ολα αυτα που λεει δεν τα εννοεί παρόλο που ο μλκς του έχω πει οτι πληγώνει και μερικές τα πιστεύουν αυτα και δεν το καταλαβαινει! Προσωπικά δεν θα το εκανα...Απο εκει και περα δεν μπορώ να κανω κάτι, είμαστε φιλοι και δεν με αφορά η ερωτική του ζωή εκτος αν μου ζητήσει την συμβουλή του (εδω γελάμε γιατι εχει 3πλασια πείρα απο εμενα)! Ισως ειναι ενα είδος αμυνας αυτο που βγαζει, δεν ξέρω! Οι αντρικες φιλίες δεν χαλανε για κατι τετοια εκτός αν ξεφυγουν πολυ απο τα ορια! Βέβαια αν ηξερα οτι τα λέει πραγματικά ουτε εγω θα το ανεχομουν! Παντως μπορώ να πω οτι τωρα εχει ωριμάσει και τα εχει μειώσει... Σχεδον σταματήσει!Εν κατακλεδι δεν βλέπω τοσο ποσο σχετίζετε ο ερωτικος τομεας με τον φιλικό τομέα... Εκτος αν ηταν κακώς άνθρωπος γενικότερα, που δεν είναι!Μοναχικη Ονειροπολα Αχ βρε ονειροπολα! Θα ηθελα παρα πολυ να βρεθούμε να μιλήσουμε, ετσι φιλικά κάποια στιγμή από κοντά να πούμε τα παραπονα μας και να τα λύσουμε αν γίνεται! Μεχρι τωρα το μονο ατομο εδω μεσα που θα ηθελα να γνωρισω σιγουρα απο εδω μεσα ηταν η Καραβαν αλλα τις τελευταίες μέρες που σε ανακάλυψα, θα ηθελα και εσενα!
Αργοναύτη, συγνώμη που επεμβαίνω στη συζήτηση σας αλλά μπορώ να κάνω μια ερώτηση;Το μόνο σημαντικό για να είναι κανείς φίλος σου είναι το πως συμπεριφερεται σε σένα; Δεν έχεις δηλαδή πρόβλημα να έχεις φίλο έναν άνθρωπο, ο οποίος συμπεριφερεται τόσο άσχημα σε άλλους; Εκτός αν μιλάμε για έναν απλό γνωστό, οπότε πάω πάσο.
Αχ αργοναύτη ...πως τα λες ...θα μου πέσει ο καφές ...αλλά δε θα έβγαινα με κανένα από εδώ μέσα ...ποτέ ...είμαι τυχερή γιατί φαίνεστε από αυτά που γράφετε ...και αποφεύγω τις συναντήσεις που είναι χασιμο χρόνου ... ένα δίκιο θα σου δώσω μόνο για όσα λες για την Κάραβαν ...ευτυχώς οι γυναίκες και εδώ μέσα σώζουν την κατάσταση.
Αργοναύτη, όταν έγραφα την ερώτηση το σχόλιο σου δεν είχε δημοσιευτεί ακόμα. Διάβασα μετά τι έγραψες. Να πω την αλήθεια βρίσκω αυτόν τον τρόπο σκέψης πολύ επιφανειακό αλλά οκ.
Αριαδνη δεν θα συμφωνήσω λόγω του ότι στην συγκεκριμένη περίπτωση τουλάχιστον, οπως ειπα δεν συμπεριφερετε σε ολους και ολες ετσι... Δεν ειναι δηλαδή κακός σαν άνθρωπος, απλα το ελάττωμα του είναι στο οτι δεν ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΝΕ οτι μερικά απο αυτα που ελεγε πληγώνουν γιατι οι κοπελες τα έπαιρναν στα σοβαρα (μερικές)! Και αυτος εχει γινει αποδέκτης τέτοιων σχολίων και τα βλεπει χιουμοριστικα, απλα το εκανε σε μεγαλύτερη έκταση και πιο συχνα... Και παλι ομως δεν νομίζω οτι μπλέκουν τα ερωτικά με τα φιλικά... μεχρι ενα οριο! Βρε ονειροπολα εννοείται δεν λεω για κατι ερωτικό, δεν υπήρχε περίπτωση εννοείται γιατι δεν θα τα βρίσκαμε ποτέ ειδικά λόγω των προκαταληψεων σου (ουτε θα σε προσκαλουσα και δημόσια απο εδω αν ηταν ερωτικο το ενδιαφερον) αλλα θα ηθελα πολύ να μαθω το στορυ σου πίσω απο ολα αυτη την συμπεριφορά (γιατι θες δεν θες απέχεις ετη φωτος απο την Καραβαν)! Απλα θα ήθελα μια ημερα που δεν θα εχεις και τιποτα να κάνεις να πιούμε ενα καφεδάκι ηρεμα και ωραια να μου πεις ολη την ιστορια σου! Εγω απλα θα ακούω και θα κάνουμε μια επικοδομητικη συζήτηση μετά! Να σου πω ποια ειναι τα δικα σου λάθη να μου πεις εσυ τα δικα μου, να αυτοδιορθωθουμε! Παντως νομιζω οτι δεν έχει άσχημη εντύπωση για μενα η Καραβαν που με ξερει απο εδω μεσα πολυ πριν δημιουργήσεις τον λογαριασμο εσυ οποτε εχεις πέσει λίγο εξω δυστυχώς για εσενα, αλλα δεν σε κατηγορώ γιατί σε εχω καταλαβει απο αυτα που γράφεις... Τι λες λοιπον? :)
Κοίτα, δεν προσπαθώ να σου κάνω υποδείξεις ως προς τη σχέση σου με το συγκεκριμένο άτομο, γιατί πολύ απλά δεν τον γνωρίζω για να καταλάβω για τι ακριβώς συμπεριφορά μιλάμε.Απλώς διαφωνώ με τη λογική που υπάρχει πίσω από ορισμένες φράσεις που χρησιμοποιείς όπως "δεν εχει τετοια συμπεριφορα με ολους!", "δεν βλέπω τοσο ποσο σχετίζετε ο ερωτικος τομεας με τον φιλικό τομέα", " Και παλι ομως δεν νομίζω οτι μπλέκουν τα ερωτικά με τα φιλικά..".Διαφωνώ γιατί στο δικό μου το μυαλό η συμπεριφορά ενός ανθρώπου σε όλους τους τομείς της ζωής του - ερωτικά, φιλίες, οικογενειακά, επαγγελματικά κλπ- είναι αποκαλυπτική του χαρακτήρα του. Αν είχα μια φίλη και μάθαινα ότι φεροταν άσχημα στις σχέσεις της, δεν θα μπορούσα να μην το λάβω υποψην μου ακόμα και αν απέναντι σε εμένα ήταν άψογη. Θα χαλούσε η άποψή μου για εκείνην. Το ίδιο θα συνέβαινε και αν μάθαινα για φίλη μου ότι για παράδειγμα προσπαθεί στη δουλειά της να ανελιχθει με αθέμιτα μέσα. Αν ένα άτομο πέσει στα μάτια μου δεν μπορώ να το θεωρώ φίλο μου. Γνωστό οκ, ναι, φίλο όμως όχι.
Αν θεωρήσουμε οτι μιλάμε για καλούς ανθρώπους (και οχι για κακούς που και εγω την ιδια στάση με εσενα θα ειχα) που το ελαττωμα τους ειναι αυτο, δεν πιστεύεις οτι θα έπρεπε να τον βοηθήσεις να γινει καλύτερο άτομο (με συμβουλές κλπ) ειδικα αν μιλάμε για φιλο? Δηλαδή προσωπικά όταν έβλεπα οτι ξέφευγε τον σταματαγα, μακάρι να μπορούσα να του το κόψω εντελώς δηλαδή, αλλα οταν ειναι και τόσο επιτυχημένος στον ερωτικό τομέα και εγω το αντίθετο δεν ειχαν παντα βαρος τα λογια μου!Αυτο που λες εχει βάση κατα την αποψη μου μονο αν θελήσεις να τον βοηθήσεις και σου αρνηθεί ή δεν καταφέρεις τίποτα μετα απο προσπαθεια! Και στην συγκεκριμένη περίπτωση, το παιδι το εχει μειώσει αισθητά (και μεσα απο εμενα) σε σημείο που το κανει σπάνια και να μην φαίνεται ενοχλητικό για τον άλλον αλλα πείραγμα! Και μάλιστα εχει και σταθερή σχέση στα 25 που την βλέπει και σοβαρα (πίστεψε με πρωτόγνωρο γι αυτόν)...Οποτε πιστεύω ότι θα έπρεπε πρώτα να συμβουλευουμε και να βοηθάμε τους φιλους μας τους συγγενεις κλπ οταν βλέπουμε τετοιες συμπεριφορές και αν δούμε οτι δεν υπάρχει πρόοδος τοτε και μονο μα γινόμαστε "γνωστοί"...
Γειά σου Αργοναύτη. Καταρχήν να διευκρινίσω ότι μου είσαι συμπαθής, αλλοιώς δεν θα απαντούσα στο σχόλιο που έκανες. Έχω σταματήσει να ανοίγω κουβέντες με ανθρώπους που βλέπω ότι δεν υπάρχει κανένα κοινό σημείο αναφοράς. Τουλάχιστον ΕΛΠΙΖΩ να το έχω σταματήσει οριστικά, γιατί καμιά φορά ο αναθεματισμένος αυθορμητισμός μου έχει άλλα σχέδια (:Λοιπόν, εκείνο που ήθελα να πω είναι ότι πάμπολλες φορές έχω δει ανθρώπους με αχαρακτήριστη συμπεριφορά να απολαμβάνουν την "κάλυψη" φίλων. Μια σταθερή παρέα, το να περιτριγυρίζεται κάποιος από ανθρώπους που τον γνωρίζουν και άρα τον αποδέχονται, του δίνει ένα αβαντάζ παραπάνω και πολλοί άνθρωποι ξεγελιούνται. ΚΑΙ γι' αυτό. Αν μάλιστα στην παρέα ανήκουν και άτομα που εμπνέεουν εμπιστοσύνη, τόσο το χειρότερο. Πιστεύω ότι θα έπρεπε να αποσύρουμε την έγκρισή μας από τέτοιους ανθρώπους βγάζοντάς τους από την ζωή μας, αλλοιώς γινόμαστε κατά κάποιον τρόπο συνένοχοι, ένα είδος άλλοθι. Διαφωνώ κάθετα με το "δεν καταλαβαίνει", γιατί σε αυτή την περίπτωση θα έπρεπε να μην μπορεί να πιει μόνος του ένα ποτήρι νερό και προφανώς αυτό δεν συμβαίνει. Επίσης να προσθέσω ότι προσωπικά δεν πιστεύω ότι τέτοιοι άντρες βρίσκουν κοπέλες ΕΠΕΙΔΗ φέρονται τριτοκομσικά, αλλά ΠΑΡΟΛΟ που το κάνουν. Μπορεί να δηλαδή να ψιλοπερνάει στο ντούκου επειδή αρχικά συγχέεται με την δυναμικότητα αυτό που αποπνέει (δεν πιστεύω να ξεκινάει γνωριμίες με ειρωνίες προσβολές, αυτά έρχονται αργότερα). Τον γνωρίζεις χρόνια, άρα πιστεύω ότι είσαι σε θέση και να δεις τι είναι αυτό που τραβάει τις κοπέλες. Μήπως μάλιστα υπήρξαν και κάποιες που πίστευαν ό,τι κι εσύ; Ότι "δεν καταλαβαίνει", και άρα είναι αθώος; Γιατί όχι, εφόσον το πιστεύεις εσύ που τον ξέρεις από παιδί; Επίσης ο άνθρωπος είναι ΕΝΑΣ, τον δεχόμαστε στην ολότητά του ή όχι όταν μιλάμε για φίλους. Μας αφορά η συμπεριφορά του και απέναντι σε άλλους, όχι μόνο απέναντι σε εμάς τους ίδιους. Αυτά από μένα, διάβασα τι έγραψες και σε ευχαριστώ για την αναλυτική απάντηση.
Ευχαριστω Σνουπι! Επισης το ιδιο μου εισαι συμπαθεις και καλα κανεις να μην ασχολείσαι με ατομα οταν δεν εχει νοημα αν και εγω μερικες φορες δεν αντεχω και ξεφευγω με μερικους, οποτε σε καταλαβαινω! :PΚοιτα ετσι οπως ο θέτεις, το να απολαμβανουν αυτα τα ατομα την καλυψη των φιλων τους και εγω ειμαι αντιθετος σε αυτο και προσωπικα ποτε δεν καλυψα τον φιλο μου σε αυτο το πραγμα! Οπως ειπα μαλιστα μερικες φορες τον σταματαγα οταν το παρακανε και εβλεπα οτι πειραζει την κοπελα (του)... Απο εκει και περα απλα δεν έπαιρνα θεση, εκτος αν εβλεπα οτι και η ιδια η κοπελα το αντιμετώπιζε χιουμοριστικα οποτε γελαγαμε κι ολοι μαζι! Βεβαια πολυ δυσκολα εφταναν τα σχολια τοσο πολυ οπως στην περίπτωση της εξ.!Γενικα ολοι αυτοι πιστευω οτι βρισκουν κοπελες επειδη λογω του θρασους που εχουν που στην αρχη δεν φαίνεται παρα μονο η καλη πλευρα, αν συνοδεύεται και απο ομορφη εμφάνιση, δεν θελει και πολυ! Στην δικια μου περιπτωση ο φιλος ειναι και κοινωνικός παρα πολυ και αρκετα εμφανίσιμος και οταν του αρεσει καποια δεν το πολυ σκέφτεται και ορμάει κατι που δείχνει αυτοπεποιθηση κατι που αρεσει!Παντως πιστευω οτι θα επρεπε να δινεις ευκαιρίες σε τετοιους ως φιλος/φιλη (ειδικα αν τον ξερεις τοσα χρονια και οχι 2-3) μονο αν εβλεπες οτι εφοσον εχει αυτο το κακο, του το πεις και τον βοηθήσεις να το σταματησει και βλεπεις προοδο! Και τουλαχιστον στην δικια μου περιπτωση που το εχει σχεδον σταματησει (πλεον φαίνεται ως απλο πείραγμα), πέτυχε το εγχείρημα! Θεωρώ για να μην εχεις τετοια "κρούσματα" (οχι μονο το συγκεκριμένο, αλλα γενικα σε ασχημες συμπεριφορές) θα έπρεπε να προσπαθησουμε να βοηθήσουμε εμεις οι ιδιοι να σταματησουν και αν και μονο αν δεν βλεπεις προοδο, να τους κανεις στην ακρη!(γι αυτο θελω να βρεθώ με την Μοναχική ονειροπόλα :P )
Λέγοντας "κάλυψη", εννοώ την εικόνα που δίνουμε και οι εντυπώσεις που σχηματίζονται όταν τους περιστοιχίζουμε. Την απλή μας παρουσία εννοούσα, όχι το να τους υποστηρίζουμε στην συμπεριφορά τους όταν παρεκτρέπονται.Ωραία, άρα ο συγκεκριμένος το έχει με το επικοινωνιακό και διαθέτει αυτοποπεποίθηση. Με ΑΥΤΑ τα όπλα "ρίχνει" γυναίκες. Το λέω γιατί συνηθίζεται να παραβλέπουμε τον παραγματικό λόγο γιατί μερικοί έχουν πέραση στις γυναίκες, επιλέγοντας να εστιάσουμε στα αρνητικά σαν να ήταν ΑΥΤΑ ο λόγος. Ενώ αυτό δεν έχει (συνήθως) καμιά σχέση με την πραγματικότητα. Καταλαβαίνεις τι θέλω να πω;
Εσύ η ίδια του δίνεις το ελεύθερο να σου συμπεριφέρεται έτσι, από τη στιγμή που δέχεσαι αυτές τις συμπεριφορές αυτές παραμένοντας άπραγη. Να τα βράσουμε τα υπόλοιπα θετικά της σχέσης, από τη στιγμή που δεν υπάρχει σεβασμός
Άκουσε με καλή μου ...το βασικό που κάνουν οι ανεγκέφαλοι κομπλεξικοί είναι να μειώνουν τους άλλους ...προσπαθούν να πάρουν αξία ...τους καταλαβαίνεις αμέσως ...όταν σε προσβάλλει ξανά να τον ξεφτυλισεις δημόσια ...και φύγε ...και μπλοκ παντού ...κόβεις κάθε επαφή ...όλοι οι τιποτάδες την ίδια συμπεριφορά έχουν.
Άστο δεν χρειάζεται να μας πεις τα "καλά", φτάνουν τα υπόλοιπα. Ο άνθρωπος είναι βλαμμένος, ήδη έχει θολώσει η κρίση σου. Όσο μένεις τόσο θα θεωρείς οτι εσύ είσαι η υπερβολική της ιστορίας, χρειάζεσαι απόσταση για να δεις καθαρά. Να χωρίσεις άμεσα και να κάνεις μια σχετική "αποτοξίνωση" γιατί παραμονεύει ο κίνδυνος να κρίνεις όλους τους άλλους με ό,τι (σχεδόν) χειρότερο κυκλοφορεί εκεί έξω.
Άκουσες τι σου είπα; Με βγάζετε από τα ρούχα μου, κάνετε μάγκα τον κάθε προβληματικό και άξεστο αντί με την πρώτη στραβή να φάει το κράξιμο του αιώνα. Όταν σας λέμε ηρεμήστε μείνετε μόνες και βρείτε τα με τον εαυτό σας δεν ακούτε. Αυτά είναι τα αποτελέσματα.
Scroll to top icon