ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
4.10.2019 | 23:16

καταπιεστική μητέρα

Η μητέρα μου θελει στα 32 μου να της δίνω αναφορά όταν βγαίνω με το επιχείρημα οτι ανησυχεί.Με έχει κάνει να μην θέλω να βγαίνω να πηγαίνω πουθενά. Είχα βγει τις προάλλες σε μια συναυλία και μόλις γύρισα στις 12 άρχισε το δράμα οτι θα επαιρνε την αστυνομία να με ψάξουν γιατί δεν της είπα πού πηγαίνω ..! Της εξήγησα οτι δεν είμαι ανήλικη και αν ανησυχεί αυτό είναι δικό της θέμα που πρεπει να λύσει.Γνωρίζοντας τί αυταρχικός άνθρωπος είναι ξέρω οτι το κάνει για να μου δείξει ποιος ειναι ακόμα το αφεντικό αφού μενω σπίτι της. Ακόμα και τώρα που ειμαι σε τέτοια ηλικία.Όταν πάω διακοπές πρεπει να σηκώνω το τηλέφωνο γιατί αν δεν το κάνω με απείλησε οτι θα πάρει την αστυνομία.Μια φορά είχε βάλει μια γειτόνισσα να βαράει τα κουδούνια μου για να της πώ για ποιο λογο δεν σηκωνα το τηλέφωνο στη μητέρα μου. Ακραίες καταστάσεις, πλεον για όλα την εχω ικανή.Ρε παιδιά τί μπορεί να συμβεί αν πάρει την αστυνομία ;; Θα με ψάχνουν σαν επικηρυγμένη δηλαδή; Είναι δυνατόν;!Πώς να προστατέψω την ψυχική υγεία μου απο αυτόν τον τύραννο; Εχει τέτοιο δικαίωμα απο το νόμο , γνωρίζει κανείς ; Δεν μπορεί ενας ενηλικος άνθρωπος να κυκλοφορεί ελευθερος χωρίς να τον απειλούν οτι θα τον αναζητήσει η αστυνομία;Τί μπορώ να κάνω για να αποφύγω τέτοια ξεφτιλίκια , πειτε μου γιατί νομίζω θα τρελαθώ.
5
 
 
 
 
σχόλια
Εν μέρει, ό,τι και να λέει, σίγουρα ανησυχεί και λίγο. Δεν βλέπω κάτι το κακό στο να της στείλετε ένα μήνυμα, έστω, να την ενημερώσετε πως είστε έξω και ότι θ' αργήσετε να γυρίσετε. Δεν χρειάζεται εκτενής αναφορά, δεν λέω, μα ποιο είναι το κακό ένας δικός σας άνθρωπος, με τον οποίον μένετε μαζί και σας νοιάζεται (δεν είναι δα ξένος συγκάτοικος), να ξέρει ότι είστε ασφαλής εκεί έξω παρά την περασμένη ώρα; Και με το σύζυγό σας να μένατε, το ίδιο θα κάνατε, θα ήταν λογικό. Μπορείτε να το θέσετε αυτό σαν όρο, ότι αν την ειδοποιείτε με μήνυμα ή τηλέφωνο, τότε δεν θα έχει δικαίωμα να σας ελέγχει ως προς την ώρα επιστροφής στο σπίτι ούτε ανάμειξη αστυνομιών κι άλλα τέτοια.
Για να βρεις το βηματισμό σου στην ζωή και να καταλάβεις που βρίσκεσαι για αρχή, αυτό:«Συναισθηματικά ανώριμος είναι ο γονιός που θέλει το παιδί του συνεχώς κοντά του να το ελέγχει, να του ορίζει τη ζωή του, να το καθοδηγεί στο “σωστό” δρόμο γιατί βαθιά μέσα του γνωρίζει πως τα παιδιά του είναι μια οικονομική και συναισθηματική “επένδυση” για τα γεράματα του και χωρίς αυτά υποψιάζεται πως δε θα ‘χει με τίποτε άλλο αξιόλογο και ουσιαστικό ν’ ασχοληθεί.» Αν σε ενδιαφέρουν περισσότερα εδώ:https://www.psychologynow.gr/arthra-psyxologias/oikogeneia-kai-paidi/goneis/4544-den-milao-stous-goneis-mou-fani-traikou.htmlΚαλή τύχη.
Να την αφήσεις να πάρει τηλέφωνο την Αστυνομία. Τι δικαίωμα να έχει από τον νόμο; Να βάλει την Αστυνομία να σου κάνει παρατήρηση γιατί δεν σηκώνεις το τηλέφωνο ή γιατί πήγες στην συναυλία; Θέλω να πιστεύω πως καταλαβαίνεις ότι δεν υπάρχει τέτοιου είδους αστυνόμευση. Να πας σε Ψυχολόγο για να σε βοηθήσει να χτίσεις άμυνες και να πάψεις να την φοβάσαι. Άστην να ενοχλεί γείτονες και Αστυνομίες, στο τέλος θα την σιχτιρίσουν όλοι έτσι κι αλλοιώς.
Scroll to top icon