ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
15.10.2019 | 16:07

Αυτοί είμαστε

Αυτοί είμαστε. Τέτοιοι είμαστε.Και μη μου πείτε για τις άλλες χώρες, μπορεί να γίνονται και στις άλλες χώρες, διόλου απίθανο, αλλά εγώ στην Ελλάδα ζω, για την Ελλάδα θα μιλήσω.Είμαστε η χώρα που πάει ο άλλος σε δημόσια τουαλέτα κι αφήνει τα... ό,τι έκανε τέλος πάντων, για να τα βρει ο επόμενος.Που η λέξη καζανάκι είναι άγνωστη για μερικούς.Επαναλαμβάνω. Σε δημόσια τουαλέτα.Το βίωσα ξανά πρόσφατα.Δεν θέλω να φανταστώ τι γίνεται στο σπίτι τους.Ειμαστε η χώρα που άνθρωποι δηλώνουν ότι πάνε σινεμά για να φάνε πιο πολύ παρά για τις ταινίες!!!!!!!!!!Είμαστε η χώρα που οι άνθρωποι πάνε θέατρο και φωνάζουν και κουτσομπολεύουν τους ηθοποιούς την ώρα που βγαίνουν στη σκηνή, λες και είναι μπροστά τους άψυχες κούκλες κι όχι άνθρωποι με σάρκα και οστά.Σαν να είναι στο σαλόνι του σπιτιού τους και να βλέπουν κάποιο ριάλιτι της πλάκας.Είμαστε η χώρα που όπως μου έλεγε ένας φίλος, παλιά, που υπήρχε ένα υπέροχο θέατρο που το όνομά του άρχιζε από το γράμμα άλφα (δυστυχώς δεν υπάρχει πλέον) κι έχουν βγει από εκεί μέσα γενιές και γενιές αξιόλογων ηθοποιών κι έχει μεγαλουργήσει εκεί ένας υπέροχος σκηνοθέτης που δυστυχώς δεν υπάρχει πια στη ζωή και το οποίο θέατρο παρουσίαζε υπέροχες παραστάσεις , εξαιρετικό ρεπερτόριο, οι Έλληνες μίσθωναν πούλμαν κι ερχόντουσαν ουρές από την επαρχία επειδή είχαν μάθει από συγγενείς τους που έμεναν στην Αθήνα ότι υπήρχε στοματική ερωτική πράξη σε κάποια σκηνή ενός έργου που παρουσιαζόταν στο εν λόγω θέατρο.Και μιλάμε για έργο της Σάρα Κέιν!!!!!!Έρχονταν οι βλαχομπαρόκ, πάθαιναν τη φρικάρα της ζωής τους γιατί τα έργα της Σάρα Κέιν μόνο ανώδυνα δεν είναι, όπου φύγει -φύγει κι επέστρεφαν στη στάνη τους και δεν ξαναπάταγαν ποτέ στο θέατρο, όπως και πρέπει δηλαδή. Ο καθείς στο πόστο του, δεν είμαστε όλοι για όλα.Είμαστε η χώρα που στριμωχνόμαστε στις ουρές και τρέχει ο ένας να πάρει τη θέση του άλλου.Που βγάζουμε το κατοικίδιο για την ανάγκη του και δε μαζεύουμε την ανάγκη του από το δρόμο ή το πάρκο.Κλαρινοχώρα με λίγες ελαχιστότατες φωτεινές εξαιρέσεις.Αυτές είναι η ελπίδα της χώρας.
13
 
 
 
 
σχόλια
Χωριό ή συγκεκριμένες χώρες του εξωτερικού.Η ελπίδα πως μπορείς να πάρεις κάτι από τη συναναστροφή με τους Έλληνες και γενικότερα τους περισσότερους ανθρώπους αποτελεί ουτοπία.Μακριά από κόσμο,πόλεις και μανιοκαταθλιπτικά,μίζερα,ψευτοκουλτουριάρικα ούρμπαν ανθρωπάρια.
Εν τω μεταξύ, πες με περίεργη, αλλά εμένα κάτι μου λέει ότι η ίδια η Kέιν μπορεί και να έβρισκε ενδιαφέρουσα την χ3σμένη τουαλέτα και να την ενσωμάτωνε σε κάποιο έργο της. (ας πούμε μια εσάνς Μπρυκνέρ)
""Ειμαστε η χώρα που άνθρωποι δηλώνουν ότι πάνε σινεμά για να φάνε πιο πολύ παρά για τις ταινίες!!!!! ""Ατέρμονη ανία και ένας ακόμα άγνωστος σε εσάς αναφέρεται.
Τιμή μας. :Ρ Εγώ δεν μπορώ τους ανθρώπους που νομίζουν ότι το να εκτιμάει ένα έργο κάποιος είναι το ίδιο με το να μην σέβεται τους νόμους και τους απαραίτητους κοινωνικούς κανόνες για ομαλή συμβίωση μιας και είναι δύο πολύ διαφορετικά πράγματα.
"κι επέστρεφαν στη στάνη τους και δεν ξαναπάταγαν ποτέ στο θέατρο, όπως και πρέπει δηλαδή"Διαφωνώ καθέτως, οριζοντίως, διαγωνίως! Στην αρχαιότητα τα θεωρικά τα πλήρωνε το κράτος για τους άπορους πολίτες. Πώς θα αποκτήσει κάποιος παιδεία όταν η παιδεία παρουσιάζεται ως διάλεξη του Βέλτσου;
Το εννόησα. Πιστεύεις ότι οι αρχαίοι θεατές ήταν λιγότερο "του αγρού και της στάνης" κι ήταν όλη μέρα στα θέατρα; Κι όμως κάποιος εννόησε ότι πρέπει να τους παρέχει την ευκαιρία, αντί να τους την στερεί, προωθώντας έναν επίπλαστο ελιτισμό. Αυτό ήταν το point μου. Πήγα λίγο πιο πέρα τον συλλογισμό.Τώρα για το "γαργαλιστικόν" του θέματος, πάντα αποτελεί κράχτη, δεν είναι νέο. Το ότι έπεσε βαριά η Kane στην πέψη δεν είναι και τόσο αποτρεπτικό ξέρεις. Σίγουρα κάποιοι ταράχτηκαν τόσο ώστε να προσπαθήσουν να το "ξορκίσουν", κι αυτό δεν είναι εκτός του σκοπού του θεατριξού γίγνεσθαι εν γένει. ΥΓ. Δημόσιο ουρητήριο εννοείς τα όντως ουρητήρια, Ομόνοια κατάσταση κι έτσι ή τουαλέτα κέντρου/θεάτρου/μπαρ κλπ;
Αν κάποτε σκεπτόμουν όπως εσύ, θεωρώντας τον εαυτό μου ανώτερο από κάποιον άλλο επειδή είχα ένα πολιτιστικό υπόβαθρο παιδιόθεν όσμωσης με τέχνη, πλέον θα με βρεις να σκέπτομαι πως τότε επλανώμπυν πλάνην οικτρά.Η επίκληση στο ελάχιστο κοινό πολλαπλάσιο, στον κατώτατο παρονομαστή, όπως επιτελέσθη από ΜΜΕ εδώ και δεκαετίες μας έχει φέρει στην κατάσταση αυτή που περιγράφεις, πιθανώς για λόγους πολιτικής χειραγώγισης.Επομένως το επιχείρημα "αυτά θέλει το κοινό" αποδείχθηκε ολέθριο, μιας και η προσφορά διαμόρφωσε τη ζήτηση κι όχι το αντίθετο.Αν παρατηρήσεις πάντως καλές παραστάσεις παίζονται με επιτυχία για καιρό. Όχι ότι κάποιες μικρές και καλές δεν καταποντίζονται λόγω έλλειψης υποδομών, μπάτζετ κι αναγνωρισιμότητας. Όμως σπανίως να πάει πολύς κόσμος σε μια πραγματικά κακή παράσταση ή πραγματικά κακή ταινία. Το λα'ι'κό μπορεί να είναι και ποιοτικό κι ο Stephen King μπορεί να είναι καταπληκτικός συγγραφέας παρόλο που είναι ευπώλητος. (ενώ ο Κοέλλιο ας πούμε να είναι μάπα κι ας είναι ευπώλητος κι αυτοπς).Εκεί που θέλω να καταλήξω είναι ότι η αποτίμηση ίσως κακώς γίνεται με τα προσωπικά μας κριτήρια, αφού είναι φύσει υποκειμενικά. Η κριτική οφείλει να χρησιμοποιεί το δυνατόν αντικειμενικά κριτήρια. Θλίβομαι για τις τουαλέτες.
Το δέχομαι αυτό που λες, δεν έχω λόγο να σε αμφισβητήσω, ωστόσο επίτρεψέ μου να πω ότι διαρρέει μια εντύπωση ελιτισμού από τος ανάλογες εξομολογήσεις. Ίσως πρόκειται για μη απόδοση του αισθήματός σου τότε στον γραπτό λόγο (;)
Χαχαχα,ελεος.Εγώ,ως εύπορος επαρχιώτης,έχω δικό μου αυτοκίνητο και θα κατέβαινα χωρίς να μισθώσω πούλμαν.Άκου να μισθώσω πούλμαν λες και είμαι κανένα ΚΑΠΗ.Βέβαια σιγά μην κατέβαινα Αθήνα για άλλο λόγο πέρα από το αεροδρόμιο ή να δω κανένα συγγενή στο νοσοκομείο.Και πως σας φαίνετε που πρέπει να φάτε ολη την κοπριά της Αθήνας στη μούρη για να δείτε το θεατρακι σας;Αξίζει τον κόπο ε;
Scroll to top icon