ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
21.10.2019 | 18:11

Λευτεριά στους ανήλικους σινεφίλ

1999, στον κινηματογράφο της γειτονιάς μου που πλέον έχει κλείσει εδώ και χρόνια κι έχει γίνει μεγάλο σούπερ μάρκετ δυστυχώς.1999, δεκαπέντε χρονών, μπήκα στο αριστούργημα ''eyes wide shut'' του Κιούμπρικ.Που έγραφε απέξω ότι ήταν ακατάλληλο για ανηλίκους.Η τέχνη πρέπει να είναι προσβάσιμη για όλους.Κι αν το πάμε ότι ήταν ανήλικοι και δεν έπρεπε να εκτεθούν σε άσχημες εικόνες, εξού και η έφοδος στο Τζόκερ, καλύτερα να δουν αυτή την ταινία που έχει κι ένα ιδιαίτερο μήνυμα παρά να παίζουν τα χαζο-βίαια video games που πάιζουν στα PC.Αν θέλουν δηλαδή ας παίζουν και τα video games, δεν έχω θέμα, ο καθένας ας κάνει ό,τι γουστάρει αλλά αν θέλετε να το πάμε έτσι.Ντροπή και έκθεση ανηλίκων σε κίνδυνο είναι όταν έχουν γονείς που ψηφίζουν ακροδεξιά μορφώματα , όταν τα πιέζουν για διάφορους λόγους, όταν βλέπουν την ενδοοικογενειακή βία μέσα στα σπίτια τους, όταν ακούνε ψευτόμαγκες μπαμπάδες να κάνουν ομοφοβικά σχόλια, όταν βλέπουν τη μαμά να τσακώνεται με το μπαμπά κι εκείνον να τη χτυπάει.Αυτά είναι τα προβλήματα των ανηλίκων.Όχι οι ταινίες.
18
 
 
 
 
σχόλια
Ωραία αμα είναι να γράφουμε στα παλιά μας τα παπούτσια τα όρια ηλικίας να έρχονται οι έφηβοι να βλέπουν και ταινίες ερωτικού περιεχομένου με την λογική ότι όλη την ημέρα γυμνό βλέπουν σε τηλεοράση και κουμπιούτερ .Να βλέπεις ταινία πορνό και δίπλα σου να είναι το 12χρόνο. Παράνοια επικρατεί σε αυτή την χώρα.
Ετσι έχουν τα πράγματα καλώς ή κακώς. Κατασκευές ανθρώπινης επινόησης και τεχνολογίας εχουν φτασει να ταξιδευουν στο συμπαν σημερα, και καποιοι σε μια μπανανία μιας -απειροελάχιστου μεγεθους- κουκκίδας του συμπαντος, ασχολουνται με το αν μερικα παιδια με τους γονεις τους και μη, πηγαν να δουν το Joker.
Υπάρχουν αρμόδια όργανα αποτελούμενα απο επιστήμονες ψυχικής υγείας ,αυτά τα όργανα καθορίζουν καλώς ή κακώς τα ηλικιακά όρια είτε διαφωνούμε είτε συμφωνούμε.Απο την στιγμή που επέλεξαν ένα όριο πρέπει αυτό να τηρηθεί.
Για την ακρίβεια συος περισσότερες χώρες είναι για (περίπου) άνω των 16.Στην Αμερική είναι R, φαινόμενο σπάνιο για Χολλυγουντιανή παραγωγή παρεκτός αν δείχνει συνεύρεση με ανδρικό full frontal. Το δικό μας "ακατάλληλο" εκεί είναι το PG17 (parental guidance 17+ δηλαδή)Το ελληνικό σύστημα εξ οσων ξέρω δεν έχει πολλές βαθμίδες ηλικιακής διάκρισης, κι έτσι ακολουθήθηκε η υπόδειξη του ακατάλληκου, εν γνώσει ότι θα ξεφύγουν κάποιοι σωματικοπνευματικώς ξεπεταγμένοι (πχ. εγώ στα 12 έμοιαζα 16) Για του λόγου το αληθές και για να μην ακούνε τι λέει κάθε παράταξη αμάσητα:https://m.imdb.com/title/tt7286456/parentalguide/certificates
Συμφωνώ. Αυτά που ακούνε τα παιδιά στην καθημερινότητα τους είναι πολύ χειρότερα από μια απλή ταινία, η οποία γνωρίζουν ότι είναι ψεύτικη. Τα βρισιδια και οι τσακωμοί που ακούνε, τα δελτία που παρακολουθούν οι γονείς τους ενδεχομένως στο σπίτι, η απομόνωση ισως και ο χλευασμός του διαφορετικού από την μάζα κλπ, είναι πολυ πιο σημαντικά και διαμορφώνουν πραγματικά την ζωή τους. Αν και πιστεύω ότι ένα όριο από 12 και πάνω, είναι το σωστότερο.
Πάντως εγώ που είχα δει κρυφά από τους γονείς μου τον αρχικό Εξορκιστή (σε βιντεοκασσέτα) στα 14 τραυματίστηκα δια βίου. Ακόμη σκέπτομαι την Μέγκαν να ξερνοβολάει σούπα αρακά και να παλουκώνεται με τον εσταυρωμένο...Δεν έχω δει το Joker αλλά αν όντως έχει σήμανση Ακατάλληλου, κάποιο σκεπτικό υπάρχει από πίσω. Δεν αποφασίστηκε για να στερηθούν την τέχνη οι ανήλικοι.Το θέμα του κατά πόσον επεμβαίνει κανείς κατόπιν εορτής, βέβαια, είναι άλλο θέμα, κι επειδή εμπίπτει σε πολιτικό λυντσάρισμα δεν θα'θελα να το πιάσω.
Μα κι αυτοί οι χριστιανοί τόσο κάψα να το δουν, πιά! Και τα υπόλοιπα. (εν τω μεταξύ είναι το συγκεκριμένο έργο φοβερά φρικουλαριστικό για τους ψυχολογικούς λόγους από πίσω του, τις ιδέες του, όχι τόσο για τις σκηνές τις ίδιες...μπρρ)
Τα λέει ωραία και με ακρίβεια ο nick cave ιδιαίτερα εκεί που μιλάει για παιχνίδι ρόλων. https://m.lifo.gr/now/people/255923/allos-morrissey-mas-vrike-o-nick-cave-eksisonei-antifa-me-akra-deksia-prokalontas-antidraseis
Εντ μεταξύ είναι απίστευτο ο βαθμός παρανοήσης της ελληνικής κοινωνιας και της ανοχής στην παραβατικότητα. Δεν κοιτάνε που έχουμε τα περισσότερα ατυχήματα στην Ευρώπη από παραβατικές συμπεριφορές με δεκάδες στην πράξη νεαρά θύματα η που ο καθένας διορίζεται παράνομα υποθηκεύοντας με αυτό τον τρόπο την ζωή των υπολοίπων τους φταίει η ακροδεξιά και η πατριαρχία που έχουν κάνει την χώρα σαν τα μούτρα τους.
Scroll to top icon