ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
22.10.2019 | 09:33

Τριχόπτωση

Καλημερα. Είμαι 19 ετών (άντρας) και έχω τριχόπτωση.. κάθε φορά που θα περάσω την παλάμη μου από τα μαλλιά μου θα δω και 2-3 τρίχες στο χέρι.. νομίζετε είναι κληρονομικό (ο πατέρας μου και οι θείοι μου έχουν αραιώσει αλλά είναι 40-50 ετών) η πως πρέπει να ψαχτώ σε εξετάσεις;; Δε γίνεται ρε παιδιά να καραφλιασω από τα 20 γαμω..
7
 
 
 
 
σχόλια
Εκτός από έναν δερματολόγο πρέπει να ελέγξεις και για θυρεοειδή επειδή και αυτός παίζει ρόλο στην αραίωση μαλλιών. Αλλά να το κάνεις άμα δεις αισθητή αραίωση στα μαλλιά.
Μην ανησυχείς καραφλιάζεις καθημερινά από τις @@@ που ακούς δεν είναι τίποτε, ενηλικιώνεσαι. Κατά τα άλλα υπάρχουν παιδιά που αρχίζουν τριχόπτωση από τα 18, εάν είναι κληρονομικό δεν μπορείς να κάνεις κάτι δύο τρίχες δεν είναι τίποτε . Εάν παρατηρήσεις έντονη τριχόπτωση, αραίωση, κενά, τότε το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να πάρεις ειδικά σαμπουάν αλλά δεν κάνουν κάτι κι αυτά. Εάν γίνει έντονο ή το ξυρίζεις εντελώς το κεφάλι εννοώ (πρόσεχε να σου πηγαίνει) ή τα κόβεις πολύ κοντά σχεδόν χνούδι ή κάνεις λέιζερ. Αποδέξου πάντως τον εαυτό σου είναι η πιο εύκολη λύση
Ένας άνθρωπος χάνει γύρω στις 100 τρίχες την ημέρα. Για τις γυναίκες μπορεί να είναι κ λίγο παραπάνω, για τους άντρες μπορεί να είναι κ λίγο λιγότερο. Παρ'ολα αυτά είναι φυσιολογικό κ είναι φυσιολογικό κ το λίγο παραπάνω. Επίσης συνήθως φθινόπωρο κ άνοιξη χάνουμε περισσότερες. Αν πια είναι είναι τόσες πολλές παραπάνω μπορεί να είναι από στρες, από απότομη αλλαγή περιβάλλοντος, διατροφή, ορμόνες κλπ. Όπως κ να χει μην αγχώνεσαι.
Ενας ειδικός δερματολόγος-τριχολόγος θα εξετάσει εάν η τριχόπτωση είναι θέμα γονιδίων ή άγχους-διατροφής κ.λπ.Όπως και να έχει, μην ανησυχείς. Είναι κάτι πολύ κοινό που ευτυχώς δεν επηρεάζει την υγεία σου. Πάντα υπάρχουν οι λοσιόν που αναστέλλουν την τριχόπτωση, καθώς και η εμφύτευση για προχωρημένες περιπτώσεις. Καλή τύχη :-)
Scroll to top icon