ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
24.10.2019 | 20:56

Ανεμελιά ή προγραμματισμός

Πολλές φορές στη ζωή μου, ειδικά τα τελευταία χρόνια, νιώθω τον εαυτό μου να αμφιταλαντεύεται συχνά ανάμεσα στην ανεμελιά και τη χαλαρότητα και σε πράγματα "βαρετά" που όμως μου κάνουν καλό μακροπρόθεσμα. Για παράδειγμα... Προσέχω τη διατροφη μου και θέλω να τρώω απέξω 1 φορά τη βδομάδα. Συμβαίνει όμως να θέλω να φάω και 2η ή να φάω καμιά φορά για σνακ μια μικρή σοκολάτα πχ. Ξέρω ότι αν ενδώσω θα νιώσω χαρούμενη αλλά αυτό θα με απομακρύνει από το στοχο. Παράδειγμα 2: Είμαι σε μια δυσκολη σχολή που έχει πολύ διάβασμα. Ξέρω ότι πρέπει αυτό το διάστημα να πειθαρχησω και να διαβάζω κάποιο αριθμό σελίδων τη μέρα ώστε να βγάλω την ύλη εγκαίρως και μετά να είμαι πιο άνετη στην εξεταστική. Δεν μπορώ όμως να το επιβάλω στον εαυτό μου εύκολα, πάντα καταλήγω να βγαίνω λίγο παραπάνω ή να τεμπελιάζω λίγο παραπάνω και τελευταία στιγμή να πιέζομαι. Παράδειγμα 3: Γυμναστήριο. Αντί για 3-4 φορές πάω πάντα 1-2 με το ζόρι. Παράδειγμα 4: εμφάνιση. Μου αρέσει να βάφομαι και να πηγαίνω στη σχολή αλλά πολλές φορές καταλήγω να νυστάζω το πρωί και να πηγαίνω αβαφη και αχτενιστη και μετά να το μετανιώνω. Παράδειγμα 5: μου αρέσει το σπίτι μου να είναι ταχτοποιημενο. Όλοι ξέρουμε τη συνέχεια της πρότασης ?? Τελικά δεν μπορώ να αποφασίσω τι είναι καλύτερο. Να αφεθώ στην πιο χαλαρή πλευρά μου που με κάνει να νιώθω πιο ανέμελη και πιο χαρούμενη ή να πιεστω λιγάκι ώστε να πειθαρχησω στα πλανα μου και να πετυχαίνω τους στόχους μου; Όταν είμαι πιο χαλαρή νιώθω σίγουρα πιο όμορφα όμως ταυτόχρονα νιώθω και ότι δεν μπορώ να πετύχω όσα έχω στο μυαλό μου, από το πιο μικρό ως το πιο μεγάλο. Θα ήθελα πραγματικά να ακούσω μερικές γνώμες
3
 
 
 
 
σχόλια
Πιστεύω θέλει μέτρο... Να καταλάβεις τι σε κάνει περισσότερο χαρούμενη, να θυμάσαι ότι είσαι σε μια ηλικία που δε θα ξανάρθει και να μην έχεις τύψεις για οτιδήποτε κάνεις, εφόσον δε βλάπτει σοβαρά εσένα ή κάποιον άλλο. Καλά τα "κουτάκια" και τα προγράμματα, όταν όμως σταματάς να χαίρεσαι αυτό που κάνεις και να σε "τρώει" επειδή δεν το έκανες αλλιώς φτάνεις στα όρια του ψυχαναγκασμού!!
Καλά αυτό που γράφεις για το βάψιμο και το καθάρισμα του σπιτιού κάνω και εγώ τα ίδια. Μου αρέσει το βάψιμο και γενικά να είμαι περιποιημένη αλλά πολλές φορές βαριέμαι να ασχοληθώ μαυτό, όταν βγάζω δε το σκύλο βόλτα..Αστο καλύτερα! βάζω οτι βρω(οτι παπουτσι βρω ακομά και ας είναι του φίλου μου).Και το καθάρισμα επίσης, μαρέσει να είναι όλα καθαρά και στην εντέλεια αλλά μετά σκέφτομαι ότι θα έπρεπε να ασχολούμαι συνέχεια με αυτό και θέλω να σχολούμαι και με άλλα πράγματα,γιατι δεν είναι και διασκεδαστικό όλο να καθαρίζεις. Εκεί που καταλήγω τελικά είναι ότι εντάξει, κάνουμε κάθε μέρα ότι καλύτερο μπορούμε, δεν χρειάζεται να τα κάνουμε και όλα τέλεια.
Οκ καντα αν θες θες αλλα οχι σε τρατζικ σημειο. Ολα ειναι για το θεαθηναι...καλυπτεις με το μακιγιαζ ανασφαλιες σου. Και καταληγεις να μην αγαπας πραγματικα τον ευατο σου. ολα τα χτενισματα τα βαψιματα τα κανεις για να τα βλεπουν οι αλλοι αφου το θεωρουν και ωραιο. Εγω προσωπικα θεωρω οτι η φυσικη ομορφια δεν εχει τιποτα να ζηλεψει απο ενα μακριγιαρισμενο προσωπο.
Scroll to top icon