ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
30.10.2019 | 10:27

Κουράστηκα

Τίποτα στη ζωή μου δε μου έχει χαριστεί. Τίποτα απολύτως. Πουθενά. Μια ζωή παλεύω. Για την υγεία μου, τα επαγγελματικά μου, τα προσωπικά μου. Για τα πάντα. Και απλά κουράζομαι. Βαρέθηκα να φτυνω αίμα για να φτάσω σε ένα επίπεδο ( αν φτάσω) . Στους γυρω μου δίνονται απλοχερα πράγματα. Όταν παω να καταφερω κάτι, καταστρέφεται κάτι άλλο. Θελω ρε γαμωτο να ειμαι και λιγο ΤΥΧΕΡΉ στη ζωή μου.
14
 
 
 
 
σχόλια
Τα πράγματα δεν είναι πάντα όπως φαίνονται. Μπορεί να βλέπεις κάποιον που φαίνεται να του χαρίστηκαν όλα απλόχερα και δεν χρειάστηκε να παλέψει για τίποτα. Δεν ξέρεις όμως τι κρύβεται πίσω από αυτή την εικόνα, τι μπορεί να έχει περάσει στη ζωή του.
Τι σημασία έχει αν του χαριστηκαν ή όχι; Κάποιοι όντως είναι πιο ευνοημένοι κι άλλοι όχι. Το θέμα είναι τι κάνουμε με όσα έχουμε..Υ. Γ. Κι εγώ έχω σκεφτεί πόσο θα ήθελα μια φορά που δεν είμαι καλά ψυχολογικά να μου χαριστει απλά κάτι και το βρίσκω ανθρώπινο. Χωρίς όμως την σύγκριση.Αξίζει να σημειωθεί ότι ενα από τα πιο πολύ αγαπημένα μου άτομα μέσα από τόσες ατυχίες και δυσκολίες έχει παραμένει ένας φωτεινός, χαμογελαστός άνθρωπος, έχει γίνει πιο δυνατή και πλέον κάνει πράγματα και για εκείνη. Δεν είναι να την λυπάσαι, είναι να την θαυμάζεις και το έκανα από παιδί. Έχει μια αγνότητα αυτό το κορίτσι. Για να μην πω για έναν ξάδερφο μου που ζούσε με μια ανίατη ασθένεια και πέθανε σχετικά νέος δυστυχώς, πόσο όμορφος άνθρωπος ήταν κι έκανε μια όμορφη οικογένεια.
Σε καταλαβαινω αλλα μην μπαινεις σε συγκρισεις.Παντα τεινουμε να συγκρινουμε τον εαυτο μας με τα καλυτερα ενω υπαρχουν και χειροτερα.Οποτε δεν εχει κανενα νοημα ολο αυτο. Δες και το θετικο, το οτι παλεψες να αποκτησεις ο,τι σε αλλους χαριστηκε σε εκανε πιο δυνατο ανθρωπο και σε εκανε να αναγνωρισεις τις δυναμεις σου. Εσυ μπορεις να κοιταξεις στο παρελθον και να δεις τις νικες σου/ Δεν μπορουν να το κανουν ολοι αυτο...
Εγώ σε καταλαβαίνω. Όχι, δεν είμαστε μόνο οι επιλογές μας δυστυχώς. Είμαστε η ιδιοσυγκρασία μας, τα προβλήματά μας, οι σχέσεις μας. Υπάρχει επίσης ο παράγοντας των υπαρχουσών καταστάσεων. Και ο παράγοντας συγκυρία, που είναι πολύ σημαντικός και καθοριστικός πολλές φορές. Αν κάνεις προσπάθεια και απλά δεν βρίσκεις καμία ανταπόκριση, σε κανέναν τομέα της ζωής σου, σε λίγους, ή βρίσκεις ελάχιστη, είναι απόλυτα λογική αυτή η αγανάκτηση που βγάζεις. Αλλά, και να μην έχεις όρεξη να προσπαθήσεις όσο απαιτείται, δεν μπορεί κάποιος να σε κρίνει, καθώς δεν γνωρίζει τη ζωή σου και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζεις καθημερινά. Ελπίζω να μην έχεις κάποιο θέμα (ή αν έχεις να μην είναι σοβαρό) με την υγεία σου, είτε σωματικά είτε ψυχολογικά. Κυρίως ψυχολογικά. Γιατί κάποιο σωματικό πρόβλημα, αν δεν αφήσει το μυαλό σου, δεν πρόκειται να σε εμποδίσει πουθενά, στις πιο πολλές περιπτώσεις. Αν όμως έχεις κάποιο ψυχολογικό πρόβλημα, καταρρακώνεσαι και νιώθεις ότι δεν μπορείς να κάνεις βήμα (ανάλογα και την σοβαρότητα του φυσικά) Όντως υπάρχουν άνθρωποι που χωρίς καθόλου ή με λίγη-φυσιολογικη προσπάθεια, καταφέρνουν σημαντικά/απίστευτα πράγματα. Είτε επειδή είναι πολύ τυχεροί, είτε επειδή είναι απίστευτα ταλαντούχοι, είτε επειδή έχουν υποστηρικτικό περιβάλλον, οικονομική επιφάνεια ή είναι ευνοημένοι με άλλους τρόπους. (Ομορφιά, δικτύωση, γνωριμίες κλπ) Υπάρχουν φυσικά και οι άνθρωποι που τα κατακτούν όλα αυτά με την αξία τους, αλλά πιστεύω, όπως και πολλοί άλλοι, ότι δεν είναι παρά πολλοί. Και τέλος υπάρχουν και οι άνθρωποι, σαν εσένα και τους περισσότερους από εμάς μάλλον, που παλεύουν καθημερινά και ορισμένοι βρίσκουν ανταπόκριση ανάλογη με αυτά που κάνουν, και άλλοι όχι.
Ναι ειναι αληθεια πως υπαρχουν πιο δυσκολες ζωες σε καποιους ανθρωπους απο μικρη ηλικια μαλιστα.προκυπτουν δυσκολοτερα,δυσκολα εχουν αρκετοι να ξερεις,γεγονοτα.υγεια,θανατοι,ελλειψη χρηματων κ μαλιστα ολα μαζι μπορει.κ πολλα αλλα.Μη νιωθεις τυψεις που αισθανεσαι ετσι.κουραση εχεις πολυ μαλλον.δικαιουσαι αν ειναι ετσι ασχημα τα πραματα να αγανακτεις.Ομως!δυστυχως δεν υπαρχει αλλη λυση απ το να σηκωνεσαι συνεχως κ ναι μπορει περισσοτερες φορες απο αλλους.δε ξερω ποσο εισαι αλλα μπορει να μην ειναι κ παντα!!Να το εχεις στο μυαλο σου αυτο.Ευχομαι γρηγορα λυσεις σε πολλα σου θεματα κ υπομονη.
Η στήλη λέγεται εξομολογήσεις, εδώ συχνά εκφράζουν τα εσώψυχα τους και άνθρωποι που βρίσκονται σε άσχημη ψυχική κατάσταση ή τα κατώτερα ένστικτα τους. Δεν σημαίνει πως ο κάθε ένας από εμάς είναι περήφανος για αυτά αλλά είναι καλύτερο προς στιγμήν απο το να τα κρατήσει μέσα του. Επίσης δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε ακριβώς τι έχει κάνει κάθε άνθρωπο να μιλάει έτσι και δεν έχουμε όλοι τα ίδια ψυχικά αποθέματα. Οπότε ας είμαστε λιγάκι επιεικείς.
Το ότι σου φαίνεται ότι στους άλλους χαρίζονται πράγματα απλόχερα, δεν σημαίνει ότι είναι απαραίτητα έτσι. Για μένα αξίζει να παλεύεις καθημερινά για να φτάσεις σε ένα επίπεδο που ευχαριστεί εσένα, και το θέμα δεν είναι τι έχουν οι άλλοι, το θέμα είναι τι έχεις εσύ. Οι άλλοι μπορεί να έχουν τα πάντα (ή έτσι να σου φαίνεται) αλλά έχουν τη δική σου δύναμη και θέληση να παλέψουν;; Το ότι φτιάχνεις κάτι και χαλάει κάτι άλλο, είναι χαρακτηριστικό της καθημερινότητας γιατί οι ζωές μας είναι καρδιογράφημα, μία πάνω μία κάτω. Προσωπικά ανησυχώ περισσότερο όταν όλα πάνε καλά, απλά και μόνο γιατί θεωρώ ότι στατιστικά είναι αδύνατο να πηγαίνουν όλα καλά. Κι έπειτα το να μπορείς να προσπαθείς για εσένα, σε κάνει μαχήτρια, κάτι που οι άνθρωποι που έχουν άλλους να παλεύουν για αυτούς ή τους χαρίζονται όλα απλόχερα, δεν το γνωρίζουν και εάν το μάθουν, συνήθως το μαθαίνουν με πολύ άσχημο τρόπο. Εάν όντως θέλεις μία συμβουλή, για μένα όλοι οι άνθρωποι οφείλουμε μία στο τόσο να κοιτάμε λίγο γύρω μας και να νιώθουμε ευγνώμονες για ό,τι έχουμε, σκεπτόμενοι ότι κάποτε θέλαμε ό,τι έχουμε σήμερα και πάει λέγοντας. Είναι άδικο να μην ευχαριστείς τον εαυτό σου για ότι μπορεί να κάνει, και επίσης είναι άδικο να συγκρίνεις ότι έχεις εσύ, με ότι έχουν οι άλλοι. Για μένα ο μόνος που παλεύουμε να ξεπεράσουμε, είναι ο εαυτός μας.

Ξαφνική κακοκαιρία

Scroll to top icon