ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
30.10.2019 | 13:13

Αυτοφροντίδα

Με το σύντροφό μου είμαστε μαζί 5 χρόνια. Είμαστε 25 χρονών και αισθάνομαι ότι είναι ο άνθρωπος μου. Μου φέρεται υπέροχα και με φροντίζει. Δυστυχώς όμως δεν έχει την ίδια συμπεριφορά απέναντι στον εαυτό του. Τρώει συνέχεια απέξω και καπνίζει όλη μέρα. Αφήνει συχνά το σπίτι βρώμικο όταν λείπω εγώ και συχνά τραβάει τις αντοχές του στα άκρα προκειμένου να ικανοποιήσει τις ανάγκες των μελών της οικογένειας του. Δε δείχνει συμπτώματα κατάθλιψης, είναι γενικά χαρούμενος άνθρωπος. Ήταν έτσι από την πρώτη μέρα που τον γνώρισα όμως πλέον που μεγαλώσαμε και βλέπω κάποια πράγματα πιο ξεκάθαρα ανησυχώ για εκείνον. Να σημειώσω πως έχασε τη μητέρα του σε εφηβικη ηλικία και πιθανόν αυτό να παίζει ρόλο στη διαμόρφωση αυτών των πτυχών στην προσωπικότητα του. Δεν ξέρω πως να τον βοηθήσω. Έχω δοκιμάσει να γίνω αυστηρή μαζί του μπας και προσέξει λίγο παραπάνω τον εαυτό του αλλά τίποτα. Έχω προσπαθήσει να του δείξω ότι ανησυχώ αλλά δεν είχε αποτέλεσμα. Έχω προσπαθήσει επίσης να αναλάβω εγώ τη φροντίδα του αλλά είναι δύσκολο όταν ο άλλος δεν κάνει πραγματικά το παραμικρό για τον εαυτό του. Στεναχωριέμαι για εκείνον, θέλω να μπορέσω με κάποιον τρόπο να του δείξω ότι είναι σημαντικό να δίνει περισσότερη σημασία στις ανάγκες και στην υγεία του.
3
 
 
 
 
σχόλια
Στα παιδαγωγικά ( και στην εκπαιπδευση σκύλων, που μη γελιόμαστε παρόμοια είναι για μπίχλες άντρες) τους μαθαίνουν κάτι για "θετικούς ενισχυτές": επιβραβεύσεις καλής συμπεριφοράς, ώστε να αυξηθεί η τελευταία έναντι της κακής (μη αποδεκτής). Τι θέλει ο Τζακ λοιπόν; Σεξάκι; Θα κάνει ένα ωραίο ντουζάκι πριν και θα πάρει το σεξάκι του. Σιγά σιγά θα τα συνδέσει. Κατόπιν προχωράμε και σε άλλες δουλίτσες. Σέρνονται τα χνούδια κι οι σκόνες στα πατώματα;; Θα υπογράψετε από κοινού ένα χαρτάκι με τι κάνει και τι "ανταμοιβές" προβλέπονται για τήρηση του συμβολαίου (ένα παστίτσιο ας πούμε; μια τυροκαυτερή σπιτική με λουκανικάκια για πάρτυ και σαλατούλα εποχής με κράκερς κι ένα ποτήρι κρασί; εσείς θα το βρείτε). Το κολλάτε στο ψυγείο. Κι εμπρός για να γίνει ο Τζακ ένα good boy. Sit bubu, sit, good dog!
Δεν μπορείς να κάνεις κάτι, παρά να του μιλήσεις όμορφα και ωραία, εξηγώντας του ότι έχει να κάνει με την υγεία του όλο αυτό. Δεν μπορείς να κάνεις κάτι για κάποιον, όταν δεν αντιλαμβάνεται ο ίδιος το γιατί.