ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
1.11.2019 | 00:00

Θέλω να σπάσω το κεφάλι του χάκερ.

Και όμως, να που κόλλησα ιό στον υπολογιστή και όχι έναν απλό ιό, αυτόν που κωδικοποιεί οοοολααααα τα αρχεία και φυσικά αχρηστεύονται. Το μόνο καλό είναι πως πάντα έλεγα να σβήσω τις κοινές φωτογραφίες με τον πρώην μου και πάντα τις είχα καταχωνιασμένες σε έναν φάκελο.. Αναμνήσεις 2 χρόνων ήταν αυτές δεν ήταν εύκολο.. Τώρα πάπαλα. Για το μόνο που στεναχωριέμαι είναι για τις φωτογραφίες και τα βίντεο με τα ανήψια μου όταν ήταν μωράκια.. Τα είχα βάλει και στον υπολογιστή για να μην πάθει τπτ το κινητό και τα χάσω.. Από τη μια προσπαθώ να μη στεναχωριέμαι σκεφτόμενη ότι υπάρχουν άλλα χειρότερα και από την άλλη είναι σαν να μου έκλεψαν τις αναμνήσεις.. Αυτά από 'μένα και καλό σας βράδυ.
27
 
 
 
 
σχόλια
Πρώτον, βάζεις παρτισιον με λινουξ, και μπαίνεις Ίντερνετ μόνο από εκει, τα windows είναι τρύπια εντελώς, ουσιαστικά ΔΕΝ είναι για να μπαίνεις στο ίντερνετ, και δεύτερον αποθήκευεις τα δεδομένα σου τουλάχιστον σε δύο αλλους χώρους αποθήκευσης με έναν από αυτούς καλό είναι να είναι το κλαουντ, τα ηλεκτρονικά αρχεία αν δεν είναι αποθήκευμενα σε τουλάχιστον δύο χώρους αποθήκευσης ουσιαστικά είναι σαν να μην υπαρχουν, σε φλασάκια, σε σκληρούς, σε άλλο υπολογιστή, παντου.
Εμένα δες πλάκα μπήκαν και στο κλαουντ. Για πες μου πως εξηγείται αυτό; Μόνο με έναν τρόπο μπορώ να υποθέσω από αυτά τα ειδικά προγραμματάκια που μπορείς κι ελέγχεις το λογισμικό του στόχου. Αυτά βάζουμε και στα μικρά παιδάκια για να τα προσέχουμε.
Απο το 14 εχω βαλει λινουξ και στους δυο υπολογιστες και μπαινω ιντερνετ μονο απο εκει, windows μονο για προγραμματα, εχω ξεχασει τι σημαινει φορματ, τι σημαινει αντι βαιρους, και γενικως να προσεχω που μπαινω, σας προτρεπω να βαλετε ολοι σσς, για πιο παλια μηχανηματα βαλτε lubuntu, ειναι γρηγορα και παρα πολυ σταθερα, αν εχετε τον υπολογιστη μονο για το ιντερνετ το θεωρω πολυ λαθος να χρησιμοποιειτε windows, δεν μπορω να καταλαβω πως το παθες αυτο, εχω και εγω κλαουντ, και τι να σου παρουν τις φωτος? δε καταλαβαινω για ποιο λογο
Λολ, η αληθεια ειναι οτι εχω τρια παρτισιονς στους υπολογιστες, στο ενα απο αυτα εχω kali linux, αλλα δεν εχω επιχειρησει να σπασω τιποτα ακομα, λεω μηπως και αξιωθω και μαθω python σε αυτα
Η αλήθεια είναι πως οταν έψαξα βίντεο για το πως να σώσω τα αρχεία μου είδα έναν προγραμματιστή να λέει πως τα linux είναι καλύτερα αν και είναι λίγο δύσκολο σε διαχείριση, για αυτό οι περισσότεροι εχουν windows εκτός απο τυχερούς που έχουν mac. Κάθε μέρα βγαίνουν νέοι ιοί σαν και αυτόν που κόλλησα εγώ και κανένα πρόγραμμα δεν σε κρατάει ασφαλή. Αληθεύει πως μόνο ο χάκερ έχει τους κωδικούς που μπορεί να σου επαναφέρει τα πάντα στην αρχική μορφή επί πληρωμή φυσικά ΑΝ δεν είναι τόσο *** που οταν πάρει τα λεφτά εξαφανιστεί. Το κόστος όμως είναι απρόσιτο γιατί φυσικά και δεν έχουν σκοπό να χτυπήσει εμένα η αλλον που απλά θα έχει φωτογραφίες, απλά έγγραφα κτλ στον υπολογιστή του, αλλά σκοπός τους είναι οι μεγάλες εταιρείες.Επίσης να πληροφορήσω πως η ιστοσελίδα που μπήκα ήταν μεγάλη και γνωστή και δεν μπήκα όπου να 'ναι, μπήκα να κατεβάσω εφαρμογή η οποία όμως ηταν χακαρισμένη. Και ναι προειδοποιοΰν όλοι γιατί πλέον χακάρουν προγράμματα μεγάλων εταιρειών χωρίς να υπάρχει λύση και χωρίς να τους εντοπίζουν. Υπολογιστές χρησιμοποιώ 17 χρόνια τώρα και δεν είχα κανένα θέμα. Τλσπ κι εγώ πριν την πατήσω αν κάποιος μου το έλεγε θα έλεγα το κλασσικό : Α τον καημένο, αλλά ας πρόσεχε που μπαίνει. Δεν παρεξηγώ.
κοιτά η αλήθεια είναι οτι υπάρχει σοβαρό θέμα ασυμβατότητασ σε προγράμματα με τα linux, αν είναι να κάνεις μόνο browsing χρησιμοποιείς και το κινητό σου ξέρω γω δεν θες pc. Τα kali ειναι πολυ καλό εργαλείο για penetration tests, αντε και για να σπασεις κανα wifi ή το φβ της δικιάς σου :P
αν λέγοντας "σπάσει" εννοείς Brute-force, password cracking, ναι γίνεται, υπάρχουν και Build in εργαλεία στα kali μάλιστα Aircrack, Hashcat, για εμένα το Ncrack είναι πολύ καλό σε http(s)και FTP. Υπάρχουν και εργαλεία για bruteforce ακόμη και απέναντι σε τwo-factor authentication.ωστόσο υπάρχουν αρκετά εργαλεία Phishing,κατ'εμε πολύ πιο εύκολο, αρκεί να υπάρχει κάποιου είδους διαδρασης με το "θύμα".
Τι ακριβώς εννοείς διαχείριση?! Τα βάζεις και τέλος, για προγράμματα που τρέχουν σε windows βάζεις wine, αλλά γενικώς πρόγραμματα απλά για να κάνεις τη δουλειά σου αντίστοιχα του word ας πούμε έχει όσα θες, άσε που και το word το τρέχεις με wine, τα Μακ είναι πιο επιρρεπή στους ιούς από λινουξ να ξέρεις, οι ιοί σίγουρα έχουν να κάνουν με την δομή του λογισμικού αλλά έχουν να κάνουν και παρά πολύ με τόσο πόσο γνωστά ή άγνωστα είναι, όσο πιο πολλοί χρησιμοποιούν Μακ τόσο περισσότερους ιούς θα φτιάχνουν και γιαυτα, όταν ομως βάζεις μια σχεδόν άγνωστη διανομή είναι σίγουρο ότι κανένας δε θα κάτσει να δημιουργήσει κάτι για να σπάσει κάτι τέτοιο, απλα μαθηματικα, οπότε είσαι πιο ασφαλης.
Ναι μόνο αυτό ήξερα εγώ, στήνεις μια ψεύτικη σελίδα στην οποία ο άλλος βάζεις το password του και τέλος, βέβαια το δύσκολο είναι πως θα τον κάνεις να βάλει το password εκεί, τεσπά, για να κόψω λίγο με αυτά εδώ πέρα, μη μας κυνηγάνε κιόλας στο τέλος, λολ
Αν ήξερε τι είναι το cloud δεν θα κολλούσε ransomware.Και το βασικό δεν θα κρατούσε φωτό στον υπολογιστή.Εγω ότι φωτό βγάζω τις ανεβάζω στο cloud και τις σβήνω από τη συσκευή.
Δε ξέρω αν σε ενδιαφέρει αλλά υπάρχουν εταιρείες που κάνουν ανάκτησης δεδομένων. Googlαρε το. Ίσως να μπορείς να σώσεις κάποια πράγματα. Αρκεί να μη κάνεις format ή επιχειρήσεις να γράψεις κάτι νέο στο δίσκο.
Κρίμα, αλλά από εδώ και πέρα θα ξέρεις ότι ο υπολογιστής δεν είναι ασφαλές μέρος για να αποθηκεύεις τις αναμνήσεις σου και αντ' αυτού θα τις περνάς σε εξωτερικό δίσκο ;-)
Scroll to top icon