ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
15.11.2019 | 22:48

Μια μαθητρια της τριτης λυκειου

Το εκπαιδευτικο συστημα λειτουργει σαν ενα εργοστασιο που παραγει ιδιας κατηγοριας ρομποτακια. Τοσες γνωσεις δοτες κ' επιφανειακεςποσο μας περιοριζουν την σκεψη;αυτολεξει μεχρι να αρρωστησεις και να σιχαθεις ενα διαβασμα που αγαπας
7
 
 
 
 
σχόλια
Άσε μας κουκλα μου. Δεν θα κάτσουμε να αναλύσουμε τις πανελλαδικές και τον σκοπό τους για 100η φορά. Αυτά που λες είναι η άποψη των τεμπελιδων που βρίσκουν δικαιολογίες και κατηγορούν μια ζωή τους άλλους και το σύστημα. Δεν σε πιέζει κανείς να δώσεις πανελλήνιες. Δεν σας είπε κανείς να τα μαθετε όλα παπαγαλια. Παπαγαλια είναι να μαθαίνεις κάτι απέξω χωρίς να καταλαβαίνεις τι λες, το να γνωρίζεις κάτι με πάρα πολλές λεπτομέρειες δεν είναι παπαγαλια. Όποιος γράψει τα περισσότερα , αυτός θα παρει και τον καλύτερο βαθμό. Αν δε σαρεσει, μη δίνεις πάνελ. Στο σχολείο τόσα χρόνια τι έκανες; Δεν είδα κανέναν καθηγητή ποτέ στο σχολείο να περιορίζει τη σκέψη κανενός. Επίσης, για να αποκτήσεις κρίση, πρέπει να έχεις βασικές γνωσεις. Άντε από κει, πρόβατο.
Συμφωνώ αλλά βάλε και κάνα τόνο.Αν αγαπούσες το διάβασμα θα είχες προσέξει κάτι μικρά σημαδάκια πάνω απ’ τα γράμματα.Ξεκίνα μ’ αυτό και μέχρι να γίνεις ρομποτάκι θα 'χει κλείσει το εργοστάσιο.
Εγώ δεν έμαθα τίποτα παπαγαλια, ούτε καν την ιστορία. Έμαθα την ιστορία με δικά μου λόγια, την προσέγγισα με τον δικό μου τρόπο και με όλες τις πληροφορίες των μαθημάτων μέσα, και έγραψα πάνω από 19. Οπότε η παπαγαλια είναι επιλογή.
Μα είναι γενική πραγματικότητα ότι η παπαγαλια είναι επιλογή. Δεν σας είπε κανείς να τα μαθετε παπαγαλια. Για να το ξεκαθαρίσουμε: Παπαγαλία είναι όταν μαθαίνεις να λες απέξω κάτι, το οποίο δεν καταλαβαίνεις. Το να μαθαίνεις κάτι λεπτομερώς, δεν είναι παπαγαλία.
Scroll to top icon