ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
19.11.2019 | 19:50

Αν βρεθούμε στη θέση των δυστυχισμένων ανθρώπων...

Οι άνθρωποι που λένε ότι κάποιοι έχουν ευκαιρίες που δεν τις εκμεταλλεύονται επειδή δε θέλουν θα πρέπει κατά την ταπεινή μου γνώμη να αναθεωρήσουν μερικά πράγματα στη ζωή τους.Λένε κάποιοι ότι δεν έχουν χρήματα για να πάνε σε ψυχολόγο και κάποιοι απαντούν: μα πήγαινε σε δημόσιους ψυχολόγους.Ή λένε πως είναι επιλογή των ανθρώπων που μένουν στο δρόμο να μένουν εκεί γιατί υπάρχουν δομές υποστήριξης κι ότι δεν τις επιθυμούν οι ίδιοι οι πάσχοντες.Έχετε ζήσει από κοντά όλα αυτά για να δείτε πώς είναι;Σίγουρα υπάρχουν δομές στήριξης κι αλληλεγγύη και μεμονωμένες κινήσεις πολιτών και ομάδων που στηρίζουν ανθρώπους αλλά δεν είναι απλά τα πράγματα.Υπήρχαν βράδια παγωνιάς που δομές φιλοξενίας ήταν κλειστές ή που υπήρχαν τραγικές ελλείψεις σε αυτές.Ακόμα και σε προγράμματα απεξάρτησης από ναρκωτικά, έχετε ιδέα πόσο ατελείωτο καιρό πρέπει να περιμένουν οι χρήστες στην ουρά και όλο στο περίμενε τους έχουν για να έρθει η σειρά τους;Χρόνια ατελείωτα. Μέχρι και χρόνια, όπως το ακούτε.Μόνο αν έρθουμε στη θέση αυτών των ανθρώπων και ζήσουμε όσα ζουν αυτοί, μόνο τότε θα καταλάβουμε.Από την ασφάλεια του καναπέ μας, λέμε εύκολα πολλά.Ή πίσω από το πληκτρολόγιό μας.Ακόμα κι εγώ τώρα γράφω εδώ πέρα αυτό το κείμενο με άνεση και κάποιοι υποφέρουν στο δρόμο.Κι ένα ξέρω. Δεν είναι επιλογή τους.Μπράβο σε όσους βοηθούν αλλά και στις δομές φιλοξενίας αλλά δεν λύνεται το πρόβλημα έτσι, πρέπει πολλά να γίνουν ακόμα.
3
 
 
 
 
σχόλια
Προφανώς και αν δεν είναι ειδήμων κάποιος των ζητημάτων που άπτονται στην κοινωνική αρωγή και αλληλεγγύη δεν μπορεί να εκφράσει άποψη για αυτά τα εξεζητημένα εν πολλοίς ζητήματα. Όπως και για κάθε άλλο αντίστοιχο ζήτημα, το ίδιο ισχύει. Πάντως, για να εκφέρει κάποιος μία άποψη, δε νομίζω ότι πρέπει να γίνει πρώτα ρακένδυτος άστεγος.
Scroll to top icon