ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
26.11.2019 | 20:31

ΝΙΩΘΩ ΕΝΟΧΕΣ

Ειμαι πρωτοετης και δεν διαβαζω. Όλα τα χρονια ημουν καλη μαθητρια και το διάβασμα πρωταρχικο ρολο στις υποχρεώσεις μου . Τωρα νιώθω ενοχες γιατι δεν διαβαζω για την σχολη , μερικες φορες ουτε καν παταω !
8
 
 
 
 
σχόλια
μην αγχώνεσαι όλοι τα ίδια κάναμε σαν φοιτητές κοίτα να περάσεις όσο πιο καλά μπορείς τα φοιτητικά σου χρόνια γιατί θα έρθει η στιγμή που θα τα αναπολείς με πολύ νοσταλγία...... δεν λέω να τα φορτώσεις όλα στον κόκορα και σίγουρα θα ''δουλεύεις'' με πιο χαλαρούς ρυθμους απο ότι στο σχολείο δεν χρει'αζεται να νιώθεις ούτε ενοχές ούτε τύψεις
Το να βρίσκεσαι σε έναν ακαδημαϊκό χώρο και να απορροφάς γνώση είναι ένα προνόμιο που δεν θα διαρκέσει επ' άπειρον. Μετά θα αρχίσουν οι βιοποριστικές υποχρεώσεις (κοινώς θα γίνεις μια ακόμη εργαζόμενη, μέχρι να γεράσεις). Και θα σκέφτεσαι τα εξής: μακάρι να είχα εκτιμήσει το που βρισκόμουν, μακάρι να είχα προοδεύσει περισσότερο, μακάρι να βρισκόμουν ξανά σε ένα περιβάλλον που μου επέτρεπε την πνευματική διέγερση! Σαν εργαζόμενος ενήλικας, αναπολείς τις εκπαιδευτικές ευκαιρίες και τις αποζητάς σε διάφορες μορφές, αλλά συνήθως μετά είναι αργά. Και το να εργάζεσαι είναι κάτι που θα το κάνεις κάθε μέρα, την περισσότερη μέρα, στο μεγαλύτερο κομμάτι της ζωής σου. Και αν δεν είναι και κάτι mentally challenging, βαριέσαι τη ζωή σου και λες τι καλό που ήταν το πανεπιστήμιο και οι σπουδές και οι έρευνες και τι χαζό παιδί που ήμουν. Έχεις πέσει σε μια λούπα τώρα, το είχα περάσει κι εγώ στο τρίτο έτος. Κάνε την προσπάθεια να βγεις από αυτήν γιατί τα πράγματα διορθώνονται οι συνήθειες χτίζονται με επιμονή. Μπορείς.
Για να λέει πως νιώθει ενοχές προφανέστατα δεν είναι περήφανη που δεν πηγαίνει στη σχολή. Άρα δεν το αντιμετωπίζει ως μαγκιά. Το αντίθετο συμβαίνει. Οπότε το να της γράφεις ότι δεν είναι μαγκιά το βρίσκω λίγο άστοχο.Το λόγο για τον οποίο δεν πηγαίνει, δεν τον γνωρίζουμε. Πολλοί μπορεί να είναι!
Καλά ηρέμησε λίγο. Καλά λέει η Αριάδνη, που είδες ο εξ. να υπονοεί κάτι για μαγκιά; Το ότι δεν είναι μαγκιά κάτι τέτοιο είναι αυτονόητο. Και σχολή δεν πας για να πάρεις ένα χαρτάκι απλώς, υποτίθεται πας με στόχο την γνώση και επειδή σ'ενδιαφερει ένα αντικείμενο.
Μα δεν εννοώ να πάει με το ζόρι για να πάρει το πτυχίο προφάνως και να την ενδιαφέρει..άλλωστε δεν λέει ότι δεν της άρεσε σαν επιλογή για αυτό κατέφυγα εκεί. Αλλά παίζονται διάφορα ταυτόχρονα ας πούμε..
Scroll to top icon