Siemens: 15 χρόνια κάθειρξη για τους βασικούς κατηγορούμενους

Siemens: 15 χρόνια κάθειρξη για τους βασικούς κατηγορούμενους Facebook Twitter
EUROKINISSI
3

Σε δεκαπέντε χρόνια κάθειρξη καταδικάστηκαν οι βασικοί κατηγορούμενοι για την υπόθεση Siemens.

Η έδρα καταδίκασε τους εμπλεκόμενους για ξέπλυμα μαύρου χρήματος, καθώς το αδίκημα της δωροδοκίας είχε παραγραφεί, με βάση τις νέες διατάξεις του Ποινικού Κώδικα (η συγκεκριμένη κατηγορία έχει μετατραπεί σε πλημμέλημα).

Η απόφαση αυτή δίνει τέλος σε υπόθεση που ξεκίνησε δεκατέσσερα χρόνια πριν ενώ για την ολοκλήρωση της δίκης χρειάστηκαν περισσότερα από τρία χρόνια.  Η έδρα καταδίκασε σε 15 χρόνια κάθειρξης τον άλλοτε ισχυρό άνδρα της Siemens Mιχάλη Χριστοφοράκο, που δεν παρέστη στη δίκη καθώς βρίσκεται στη Γερμανία όπου και έχει δικαστεί. Η ίδια ποινή επιβλήθηκε και στον Χρήστο Καραβέλα, που έχει διαφύγει και αναζητείται από τις αρχές, καθώς και στον Πρόδρομο Μαυρίδη.  Ποινές 12 έως 15 ετών επιβλήθηκαν και στα πρώην στελέχη του ΟΤΕ Γιώργος Σκαρπέλη, Νικόλαο Νίντο, Γιώργο Αργυρόπουλο, Δημήτρη Γυφτόπουλο, Δημήτρη Κουβάτσο, Παν. Νικάκη.

Οι επιχειρηματίες Γιώργος Καλδής, Αλέξανδρος Λέτσας καταδικάστηκαν σε έξι χρόνια καθώς τους έχει αναγνωριστεί ελαφρυντικό σύννομου βίου και από τους εμπλεκόμενους τραπεζικούς καταδικάστηκαν οι Φάνης Λυγινός (12 χρόνια), Ζαν Κλόντ Οσβαλντ (14 έτη) και Μάρθα Καραβέλα (13 χρόνια).

Ανάλογες ποινές επιβλήθηκαν σε πρώην υψηλόβαθμα στελέχη του γερμανικού κολοσσού, όπως οι Εντουαρτ Πιρερ (15 χρόνια), Τόμας Κανσουιντ (13 έτη). Σε εφτά χρόνια κάθειρξη καταδικάστηκαν οι Μίκαελ Κουτσενρόιτερ, Ράιχαρντ Σίκατσεκ, Βόλφανγκ Ρούντολφ, Χανς Γιάγκερμαν, Φρανς Ρίχτερ.

Μετά την έκδοση της απόφασης για τις ποινές μένει να αποφασιστεί από το δικαστήριο ποιοι θα φυλακιστούν και σε ποιων την ποινή θα δοθεί ανασταλτικός χαρακτήρας.

Ελλάδα
3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

3 σχόλια
'Εχει καταλάβει κανείς ότι το πολιτικό σύστημα (σε αγαστή σύμπνοια με την τέταρτη εξουσία) δεν έκανε καμία κάθαρση αλλά παρέπεμψε τα πάντα στις καλαίνδες, προσπαθώντας μάλιστα να αποκρύψει ό,τι μπορούσε από τη δικαιοσύνη;Ο Σημίτης έλεγε "όποιος έχει στοιχεία στον Εισαγγελέα" (σ.σ. δι' εμέ ο Σημίτης είναι ο καλύτερος πρωθυπουργός της Μεταπολίτευσης αλλά άλλο το ένα άλλο το άλλο) και ο Βενιζέλος ενέπαιζε το κοινοβούλιο βαφτίζοντας τους αριθμούς των τραπεζικών λογαριασμών του Άκαρου τηλεφωνικούς αριθμούς.Ο Αμίλητος ανέχτηκε και κατάπιε τα άπειρα (γι'αυτό και η σιωπή βέβαια, όχι τίποτα Αμερικανοί πράκτορες και αστειότητες) για να μείνει στην εξουσία... Βλέπεις 1993 με 2004 είναι πολλά τα χρόνια για να λείπεις από την κουτάλα. Χρωστάς πολλές χάρες.Η εν Ελλάδι τρόικα (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, Δημάρ) κάνανε πάρτυ στη δημόσια διοίκηση που θύμισε προ κρίσης εποχές. Το success story του Σαμαρά ήταν προϊόν συναλλαγής με φθίνοντα τότε (και μη υπάρχοντα σήμερα) ΜΜΕ. Ο Σύριζας τάισε όσους και όποιους μπορούσε, με ό,τι μέσα είχε (η OLAF τα λέει καιρό τώρα) με ρεκόρ μετακλητών και παράλληλο καταποντισμό του Διαφάνεια και OpenGov.Και έχουμε το θράσος να μιλάμε για την ελληνική δικαιοσύνη η οποία παίζει μπάλα μόνη. Με όλα τα στραβά της και τις συστημικές της δυσλειτουργίες μόνη αποπειράθηκε να κάνει κάθαρση. Και έχουν το θράσος οι μάγκες που δεν κάναν ποτέ τίποτε εκτός από κούφιες και υπερφίαλες καταγγελίες να είναι και υπεράνω. Η φοβερή και τρομερή ελληνική δημοσιογραφία εννοείται ότι δεν έχει βρει τίποτα και ότι ό,τι μας έχει έρθει σαν ποινικά διώξιμη γνώση μας έχει έρθει απόξω (Siemens, Leopards, υποβρύχια, TORM1, συσσίτια Μόριας κτλ). Εδώ οι δημοσιογράφοι αναλώνονταν να εύχονται βόμβες στον Παπαδήμο και να κάνουν γαργάρες όταν ξυλοφορτωνόταν ο συνάδελφός τους Τέλλογλου, που είναι από τους λίγους που αποπειρώνται να ψάξουν κάτι ή καιγόταν η Athens Voice.Ανέξοδη επαναστατικότητα...