ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
6.12.2019 | 17:53

Σιχαίνομαι την ανθρώπινη φύση

Έχετε παρατηρήσει ποτέ συμπεριφορές που σας εξοργίζουν; Αναρωτιέστε το γιατι...Τι θα κερδίσει κάποιος κάνοντας την Χ άσχημη πράξη; Θα είναι η συνείδηση του καθαρή;Τον κάνει ευτυχισμένο; Οι ληστείες αποτελούν ξέσπασμα φτώχειας ή απληστίας, οι σκοτωμοί ικανοποιούν ή εκτονώνουν, οι απειλές, η αγένεια και οι αισχρότητες που ξεστομίζονται, προς κάθε κατεύθυνση, είναι η καθημερινότητα μας. Το σεξ είναι βίαιο και μονάχα σαρκικό. Η φιλία και η αγάπη μεταφράζονται σε συμφέρον και στη συνέχεια, προδοσία. Το περιβάλλον μας βιάζεται διαρκώς.Πότε συνηθίσαμε σε όλα αυτά; Πότε μάθαμε να βλέπουμε την φύση και τον συνάνθρωπό μας σαν αντικείμενα καταπάτησης και αφαίμαξης;Που πήγε η εκτίμηση μας για όλες τις αρχές που διέπουν την φυσική ροή των πραγμάτων;Γιατί η ελευθερία μεταφράζετε στην παγκόσμια κοινότητα ως ασυδοσία;Δεν πιστεύω στην τέλεια ανθρώπινη φύση, αλλά σε έναν αιώνα υποτιθέμενης ειρήνης και ευημερίας, που η "παιδεία" ακμάζει και οι νέες τεχνολογίες έχουν ανοίξει τους ορίζοντες μας, εγώ βλέπω παρακμή.Προσπαθώ με νύχια και με δόντια να κατανοήσω συμπεριφορές αλλά δεν τα καταφέρνω και αυτό με λυπεί.Και δεν κάνω λόγο για την Ελλάδα ή την Ευρώπη μόνο, αλλά για την υφήλιο.Παρακαλώ να μου περαθέσετε τις σκέψεις σας στα σχόλια ως μια απόπειρα ερμηνείας της ανθρώπινης, αυτής, φύσης.
8
 
 
 
 
σχόλια
Ο άνθρωπος ήταν, είναι και θα είναι ένα "θέλω". Άλλος θέλει πλούτο, άλλος εξουσία, άλλος δημοσιότητα κι άλλος και τα τρία μαζί και κάνει τα πάντα για να τα κερδίσει αδιαφορώντας για τις συνέπειες.
Διάβασα το κείμενο σου προσεκτικά και δεν βρίσκω κάποια ανακρίβεια σε αυτά που γράφεις. Ομως, ο τίτλος σου μου δίνει την αίσθηση, ότι βλέπεις τριγύρω σου μονάχα αυτά που περιγράφεις. Σκέφτομαι πως αν δεις το ποτήρι μισογεματο κι όχι μισοαδειο, ίσως καταλάβεις ότι επικεντρώνεις την προσοχή σου στα άσχημα λίγο περισσότερο από όσο χρειάζεται (χωρίς αυτό να σημαίνει ότι αναιρω την ύπαρξη τους, αλλά πιστεύω ότι πάντα υπήρχαν και θα υπάρχουν και μετά από εμάς). Αν επικεντρωθείς στη θετική πλευρά της ζωής, σε όλα τα όμορφα που γίνονται στον αντίποδα των αδικιών της ζωής, είναι πιο πιθανό να επηρεάσεις και άλλους να ζουν εξίσου θετικά. Την αρχή την κάνουμε από μέσα μας πρώτα. Είσαι πονοψυχο πλάσμα πάντως και αυτό το κατανοώ 100%.
Για να μην παρεξηγηθώ, δεν εννοώ να βλέπουμε καταφορες αδικίες μπροστά μας και να αποστρεφουμε το βλέμμα. Το αντίθετο, πρέπει να μιλάμε και να αντιδρούμε! Αλλά να μην χάνουμε την ελπίδα μας και να προσπαθούμε με γνώμονα το καλό.
Ελπιδακι, είμαι στο σπίτι άρρωστη και είναι απαγορευτικό να τον δω. Υποφέρω από τις σκέψεις μου και περνάω την ώρα μου εδώ μέσα για να ξεχνιέμαι. Θα τολμήσω να πω πολύ πολύ συγκρατημένα, ότι πάει αρκετά καλύτερα απ'ότι στην αρχή. Δεν μας λένε ποτέ τίποτα και όταν μου μιλούν με αόριστιες, μόνο συγκρατημένη και φοβισμένη μπορεί να είμαι. 24/7 μ' ένα τρέμουλο. Ίδωμεν...
Δεν υπάρχει «ανθρώπινη» φύση.Ο Δυτικός Πολιτισμός προσπαθεί να μας πείσει εδώ και χιλιετίες, αλλά ένας απλός καυγάς μεταξύ μεθυσμένων σε πείθει για το αντίθετο. Ή τα εγκλήματα πάθους.Κατά βάθος είμαστε ακόμα ζώα. Και μάλιστα τα πιο επικίνδυνα για τους εαυτούς τους και τους άλλους.Γιατί έχουμε υψηλή νοημοσύνη και εφευρίσκουμε τρόπους να κυριαρχήσουμε και στη φύση και σε όσους δεν μας αρέσουν.Είμαστε όλοι οκ, μέχρι να βρεθούμε στις κατάλληλες συνθήκες που θα φέρουν τα βασικά ένστικτα στην επιφάνεια. Άλλοτε είναι η φτώχεια, άλλοτε ο φόβος και το μίσος.Οι στρατιώτες που πήγαν στο Βιετνάμ δεν είχαν χόμπυ να σκοτώνουν μωρά. Το έκαναν όμως.Γιατί;
Ο άνθρωπος είναι έρμαιο των επιθυμιών του. Όσο ο άνθρωπος έχει επιθυμίες, που δεν είναι στο χέρι του να τις υλοποιήσει, θα υποφέρει. Όταν συνειδητοποιήσει ότι το μόνο πράγμα που μπορεί να ελέγξει είναι ο εαυτός του και αποδεχθεί την ανήμπορια του, τότε θα αποκτήσει την μοναδική πραγματική δύναμη. Την αυτοκυριαρχία.
Scroll to top icon