ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
9.12.2019 | 13:57

Πραγματικά δεν ξέρω τι να κάνω,πανελλήνιες ...

Πφφ... Γεια σας ,για να μπω στο θέμα γρήγορα ,δινω πανελλήνιες σε μισό χρόνο .. το θεμα είναι οτι η μανα μου με κανει φροντιστήρια απο 1η γυμνασίου και έχει δώσει πολλά λεφτά σε αυτά ,και τώρα τρίτη λυκείου είμαι θετική κατεύθυνση και πήρα μια απόφαση...Παντα ήθελα να σπουδάσω μαγειρική .. το αγαπώ.. το αίσθημα που φτιάχνεις κάτι ή γλυκό εστω ,και δοκιμάζουν οι φίλοι σου και τους αρέσει και θέλουν κιαλο ,δεν περιγράφεται.. νιώθεις τόσο τέλεια Εγώ προσωπικά είμαι ικανός μα το μοιράσω παντού Και ας μην φάω ,δεν με πειραζει αλλά θα ειμαι χαρούμενος γιατί τους αρεσε αυτο που έφτιαξα με τα χεράκια μου..Αλλά από την άλλη αν μπω γεωπονία που λέει η μάνα μου έχει εκεί έναν φίλο μου που θα με βοηθήσει να βρω αμέσως δουλεια μετα την σχοκη και με υψηλό μισθό.. αλλά δεν έχω θέμα να μπω ,μου αρέσει και αυτά λιγοΑλλά αμ δεν περάσω πες?Θέλω να την πω να σταματήσω τα φροντιστήρια,μιας και δενεχω τοσες πιθανότητες αλλά μετά θα πάρει μεγάλη πικρή πίκρα και δεν θέλω να στεναχωριέταιΘα λέει γοα τα χρήματα στα φροντιστήρια,και εδώ που τα λέμε θα έχει και δίκιο...Αλλά τι να κάνω?Αγαπάω τρελά την μαγειρική και την ζαχαροπλαστική... Γεωπονία δεν θα είχε θεμα ,αλλά πες αν δεν περάσω?Δεν ξέρω ρε παιδιά αλήθεια ... Είμαι αναποφάσιστος,αν είναι να παω μαγειρική πρέπει να πω από τώρα μην δίνουμε τζάμπα χρήματα στα φροντιστήρια...Τι να κάνω?
8
 
 
 
 
σχόλια
Δώσε κανονικά τις εξετάσεις σου, ώστε να γίνει απόσβεση των χρημάτων των γονιών σου (να μην πάνε όλα τζάμπα) και είτε περάσεις (να πάρεις κι αναβολή στράτευσης) , είτε όχι, δική σου είναι η ζωή να κάνεις ό,τι θέλεις.
Πηγαίνεις φροντιστήρια από 1η γυμνασίου και μας λες τώρα ένα 6μηνο πριν τις τελικές εξετάσεις ότι δεν θες να πας; Εγώ θα ντρεπόμουν στη θέση σου. Μόνο από σεβασμό στις θυσίες των γονιών σου πρέπει να πας. Σας παρέχουν οι γονείς σας τα πάντα, κοπιάζουν για εσάς και το πετάτε έτσι. Το μόνο που έπρεπε να κάνεις έχοντας τα όλα έτοιμα είναι να ανοίξεις ένα κ*λοβιβλιο. Προσβάλλεις κι εμάς που δεν πήγαμε ποτέ φροντιστήρια και έπρεπε να κοπιασουμε 5 φορές παραπάνω από εσάς. Δηλαδή έλεος.
Συγνώμη ρε φίλε κιόλας αλλά αλλιώς κατάλαβες τα πράγματα. Δεν είπα εγώ να τα παρατήσω στο τέλος. Γιατί ξέρω ότι θα το μετανιώνω. Απλά νιώθω μεγάλη νιώθω μεγάλη πίεση ,πράγμα που εσείς δεν μπορείτε να καταλάβετε . Γιατί δεν το έχετε περάσει. 3-4 ώρες φροντιστήρια την ημέρα δεν είναι και λίγο. +Ότι πρέπει να γυρνάω και μα διαβάζω κιόλας ... Και αν θέλω να ξεκουραστώ δεν μπορώ. Και πραγματικά από πέρσυ λίγο τα παράτησα ,γιατί οκευ έχω περάσει πολλά στην ζωή μου. Τώρα εσύ θα πεις ότι είμαι μικρός ακόμα ,αλλά δεν ξέρεις . Και λογικό . Δεν σου λέω ότι η γενιά είναι καλύτερη η δικιά μας ,αντιθέτως πολύ πιο χειροτερη και κρίμα κιόλας . Άσε δεν θα αναφερθώ σε αυτό . Αλλά φίλε μου ,με συγχωρείς κιόλας ,αλλά εγώ δεν πρόκειται να σταματήσω αυτό χωρίς να προσπαθήσω γιατί με πείθει ο εγωισμός μου να το κάνω. Απλά νιώθω μεγάλη πίεση και με αυτά που έχουν συμβεί σε εμένα ,έχω χάσει λίγο τον δρόμο μου αλλά τον ξαναβρίσκω . Και δεν είπα ότι βαριέμαι να ανοίξω βιβλίο ,ναι βαριέμαι λίγο ,αλλά από την άλλη νιώθω μεγάλη κούραση και πίεση . Και μην κρίνεις . Και ο Μακεδόνας δεν σε προσβαλε ,εσύ το κάνεις αυτό βγάζοντας γρήγορα συμπέρασμα
Έτσι όπως τα έγραψες στην εξομολόγηση φάνηκε λες και σκοπεύες να μην δώσεις καν. Και μην λες ότι δεν το καταλαβαίνουμε και δεν το 'χουμε περάσει. Κάθε χρόνο χιλιάδες παιδιά περνάνε το ίδιο ακριβώς και σε πολύ χειρότερες συνθήκες από τις δικές σου. Το 2018 έδινα εγώ εξετάσεις, χωρίς φροντιστήρια και ανέσεις, οπότε μπορώ να καταλάβω μια χαρά πως νιώθεις. Δεν αμφιβαλλω πως έχεις περάσει άσχημες καταστάσεις στη ζωή σου, και δεν έχει καμία σημασία η ηλικία σ'αυτό. Το πόιντ μου είναι άλλο. Προφανώς και κυνήγησε το όνειρο σου, δεν είπαμε να μην το κάνεις. Αλλά από τη στιγμή που έχεις μπει ήδη στη διαδικασία των εξετάσεων, και εχει θυσιάσει πολλά η οικογένεια σου, το λιγότερο που μπορείς να κάνεις είναι να διαβάσεις και να δώσεις. Μισος χρόνος έμεινε. Απλώς διαβαζε, δώσε τον καλύτερο σου εαυτό και μετά βλέπεις τι κάνεις. Καλή επιτυχία σε ο,τι επιλέξεις.
Ξέρω πάντα υπάρχουν και τα χειρότερα. Και ένας χαζός που δεν εκτιμαει θα το έκανε αυτό ,να σταναταγε τα φροντιστήρια και τις πανελλήνιες στο τέλος και όλος αυτός ο κόπος να πάει χαμένος. Δεν είμαι τέτοιος ,εκτιμάω εγώ γιατί έτσι πρέπει . Και σου λέω έχω περάσει πράγματα ,όλοι μας έχουμε περάσει , αλλά να είμαστε δυνατοί να συνεχίζουμε . Και όταν είπα ότι εσείς δεν έχετε περάσει από εκεί ,το είπα γιατί μέσω της συζήτησης σου ,νόμιζα ότι ήσουν 40-60 ετοι ,μιλάς πολύ οριμα μπράβο σου!!!
Scroll to top icon