ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
11.12.2019 | 17:17

First world problems

Νιώθω τύψεις για την γκρίνια που θα ακολουθήσει, γιατί αντικειμενικά η ζωή μου είναι μια χαρά!! Είμαι υγιής, έχω το αγόρι, τις γάτες μου, τους φίλους μου, την οικογένεια μου και είναι όλοι καλά! Τον τελευταίο καιρό νιώθω πολύ πιεσμένη. Είμαι στο τελευταίο έτος της ιατρικής. Διαβάζω όλη μέρα. Συχνά αναγκάζομαι να μην πάω γυμναστήριο επειδή δεν έχω χρόνο, βγαίνω μόνο ένα Σάββατο βράδυ και κάποιες φορές ούτε αυτό, δεν προλαβαίνω να φροντίσω την εμφανιση μου γιατί έχω πρωινό ξύπνημα στις 7 παρά 15 και κάποιες φορές από την κούραση δεν έχω κουράγιο ούτε να κάνω μπάνιο. Αν χαλαρώσω με το διάβασμα, απλά δε θα βγει η ύλη. Μέχρι το Φεβρουάριο έχω να διαβάσω σύνολο 2300 σελίδες για 3 μαθήματα που θα δώσω. Μετά μέχρι Ιούνιο άλλες τόσες. Μερικές φορές κλαίω το βράδυ πριν κοιμηθώ και σκέφτομαι πως όλη μου η ζωή θα είναι έτσι απο εδώ και πέρα. Θέλω λίγο χρόνο να δω μια φίλη μου, να φτιάξω όμορφα τα μαλλιά μου, να πάω σε μια παράσταση, να πηγαίνω έστω ,3 ώρες τη βδομάδα γυμναστήριο...Νομίζω ότι έχω φτάσει στα όρια της αντοχής μου.
16
 
 
 
 
σχόλια
Λοιπόν εγώ που είμαι στην ιατρική θα σας πω την άποψη μου. Θέλει άπειρο διάβασμα. Ναι,αν διαβάσεις το πιθανότερο είναι να περάσεις αλλά αυτό δεν αναιρεί το ότι απαιτειται απίστευτη αποστήθιση. Τα πρώτα χρόνια της σχολής διαβάζεις μεν λίγο λιγότερο,αλλά σε κοβουν πιο εύκολα. Στις κλινικές τα τελευταία χρόνια και ειδικά στο 5ο και 6ο έτος είναι ένα δράμα επειδή πρέπει να είσαι άπειρες ώρες τη μέρα στο νοσοκομείο και μετά να βγάλεις απέξω κάτι τεράστιους τόμους από τους οποίους δεν μπορείς να ξεφύγεις με σοσακια σημειώσεις και τέτοια. Επίσης, αν έχεις την ελάχιστη συνείδηση καταλαβαίνεις πως το να αφήσεις πράγματα αδιαβαστα , μπορεί να έχει επιπτώσεις στην υγεία ενός ανθρώπου.
Μηπως εισαι λιγο υπερβολικη; Δεν λεω, οι 2300 είναι πολλές αλλά αυτο δεν σημαινει πτι πρεπει να δτις διαβάσεις ολες.. Υποθετω οτο οι καθηγητές σας ειπαν να διαβασετε ολο το βιβλίο αλλά ειμαι σιγουρη οτι οι εξετασεις περνιουνται με παλια θέματα που στανταρ θα υπάρχουν και θα επαναλαμβανονται. Αυτό γίνεται συνήθως με τετοιους καθηγητές που βαζουν ολο το βιβλιο.. Ποσο μαλλον στην ιατρική.. Η κολλητη μ και το αγορι μου ειναι στην ιδια σχολη με σενα και ετσι τα περνανε.. Δεν λεω οτι δεμ διαβαζουν.. Ξεσκιζονται.. Οπως ξεσκιζονται ολοι οι φοιτητες που πανε γ άριστα.. Οπως εκανα και εγω..
Ίσως χρειάζεσαι καλύτερη διαχείριση χρόνου. Σίγουρα είναι μια πολύ απαιτητική σχολή, αλλά είμαι σίγουρη ότι μπορείς να τα καταφέρεις όλα με σωστό πρόγραμμα
Απαιτητικό και δύσκολο είναι το επάγγελμα του Γιατρού, όχι η σχολή. Ειδικά τα 6 έτη των βασικών σπουδών είναι κυριολεκτικά γελοία από άποψη δυσκολίας. Μην παραπλανείτε τον κόσμο.
Ξέρεις ποιος είναι ο πιο εύκολος τρόπος να νιώσεις καλύτερα για τον εαυτό σου; Μειώνοντας τους άλλους. Είναι όμως και ο πιο σίγουρος τρόπος να γίνεις αντιπαθητικός.
Οι περισσότεροι φοιτητές Ιατρικής παραδέχονται πως η σχολη τους είναι εύκολη, σας αρέσει δεν σας αρέσειΤρουφάκι μου, είπα πως η σχολή είναι πολύ εύκολη και το επάγγελμα του Ιατρού είναι απαιτητικό και δύσκολο. Που είδες να μειώνω την Ιατρική; Έχετε καταντήσει κουραστικοί. Επίσης, κούρασαν και οι αμπελοφιλοσοφιες σας.
Caramell, μήπως δουλεύεις στην metron analysis και έχεις κάνει δημοσκόπηση μεταξύ των φοιτητών ιατρικής για τη δυσκολία της σχολής τους;Ακόμα και αν πράγματι οι δικοί σου γνωστού που σπουδάζουν ιατρική, σου λένε ότι είναι εύκολη, τόση βεβαιότητα δεν δικαιολογείται.
Ήξερες πολύ καλά που μπλέκεις όταν δήλωνες την Ιατρική πρώτη στο μηχανογραφικό. Αν δεν ήθελες εφόρου ζωής συνεχές διάβασμα, ας πηγαινες αλλού. Αλλά και πάλι, σιγά το διάβασμα που θέλει η Ιατρική. Μην τρελαθουμε. Τόσα άτομα ξέρω από Ιατρική, σχεδόν όλη μέρα τα ξύνουν και περνάνε τα μαθήματα μια χαρά.
Μάλλον οι φίλοι σου είναι σε κάποιο από τα πρώτα έτη της σχολής και το παίζουν και λίγο παραπάνω άνετοι απ' όσο είναι πραγματικά. Επίσης, βγάζεις μια επιθετικότητα, έναν θυμό. Γιατί;;
Καμία επιθετικότητα. Είναι απλώς η πραγματικότητα. Αν ο/η εξ. δεν αντέχει το εφόρου ζωής διάβασμα, μου φαίνεται άτοπο το γεγονός πως πήγε Ιατρική. Επίσης μου φαίνονται όλα αυτά που λέει περί διαβάσματος υπερβολικά. Πολύ διαβασμα θέλουν οι περισσότερες σχολές. Το θέμα όμως είναι το περιεχόμενο του διαβάσματος. Στην Ιατρική τα πράγματα είναι απολύτως κατανοητά, οπότε δεν είναι δύσκολη η σχολή.
Scroll to top icon