ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
16.12.2019 | 10:01

Φέτος τα Χροστούγεννα!

Καλησπέρα σας. Διαβάζω αυτή τη στήλη καιρό τώρα και βλέπω ιστορίες, παράπονα και ευχες με τις οποίες πολλές φορές ταυτίζομαι και άλλες όχι.Αυτό που παρατηρώ σε μένα, αλλά και στις υπόλοιπες διηγήσεις είναι ότι πάντα κάτι φταίει. Συνήθως έξω απο έμας. Όταν ρίχνουμε την ευθύνη, όσων μας συμβαίνουν σε έναν "τοξικό ανθρωπό", ενώ συνεχίζουμε να θέλουμε την εγκρισή του, κακό στον εαυτό μας κάνουμε. Όταν ελπίζουμε να εξαφανιστούν όλα τα δεινά, που έχουν πλήξει την εργασία, οικογένεια , ζωή μας, για να είμαστε καλά, κακό στον εαυτό μας κάνουμε. Το ξέρω οτι ειναι δύσκολο να παραμείνει κάποιος θετικός, όταν όλα πάνε σκατα. Το έχω ζήσει, δεν είμαι απο άλλο πλανήτη. Ακόμα ξέρω πως το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι, το ότι δεν έχουμε μάθει να αγαπάμε με τον σωστό τρόπο. Με ένα τρόπο που δεν μας πληγώνει, αλλά μας κάνει να ανθίζουμε. Και αυτό τείνει να γίνει εθνική μάστιγα. Να ξέρεις όμως, οτι δεν πειράζει. Η ζωή είναι ένας ωραίος αγώνας και αν καταφέρουμε στο τέλος να ανοίξει λίγο η καρδία μας, κέρδος θα ειναι. Καταλάβαίνω όλα τα άγχη και τις προσωπικές αναζητήσεις, όμως αν μπορούσα να κάνω μια ευχή για τις γιορτές αυτή θα ήταν: να βγούμε για λίγο απ τη προσωπική λούπα που έχουμε πέσει. Να βρούμε, έστω το ένα πλάσμα, που κάνει τη ψύχη μας να χαμογελάει και να το αφήσουμε να μας δώσει την αγάπη του, για να γεμίσει η καρδία μας χαρά.Μακάρι φέτος στις γιορτές να ανθίσουμε όλοι και να βοήθησουμε τους άλλους να ανθίσουν.Η αγάπη είναι όντως παντού (και δεν είναι κλισέ) αρκεί να ξέρουμε να τη βλέπουμε. Καλές γιορτες!! Ooooλα θα γίνουν!! :)
3
 
 
 
 
σχόλια
Με λιγα λογια:- Κανουμε κακο στον εαυτο μας οταν ριχνουμε την ευθυνη σε εναν τοξικο ανθρωπο.- Οταν δεν μας αρεσει το περιβαλλον μας και θα θελαμε να ειμαστε αλλου κανουμε κακο στον εαυτο μας.- Οταν παιρνας σκατα ειναι γιατι δεν εχεις μαθει να αγαπας χωρις να πληγωνεσαι. Πρεπει να μαθουμε να αγαπαμε ΣΩΣΤΑ (οϊμέ)- Ειναι κερδος να ανοιξεις "ΛΙΓΟ" στο "ΤΕΛΟΣ" της ζωης σου την καρδια σου (καλα ελεος)...- Ας αφησουμε καποιον να γεμισει την καρδια μας (γιατι απο μονη της ειναι αδεια).- Ολοι σε αγαπανε καταβαθος (αρκει να αλλαζεις για τον καθενα).Γιατι δεν λετε οτι δεν σας νιαζει ο εαυτος σας καθολου ρε παιδια. Τουλαχιστον οταν ερθει εκεινη η μοιραια μερα να γυρισετε και να πειτε οτι δεν με ενιαζε ή διαβαζα Μπουκαι εκεινο τον καιρο και το καψα... τι να πω.Μονο αγαπη δεν περιγραφεις σε αυτα που λες. Υποχρεωση βλεπω..Καλα Χρωστουγεννα, οπως λεει και το παραπανω σχολιο, εχεις πολλα να δωσεις.
Το πρόβλημα ξεκινάει όταν η αγαπη γίνεται εγωιστική, όταν θέλουμε την έγκριση του άλλου, όταν ζηλεύουμε, όταν απαιτούμε. Με άλλα λόγια όταν δεν έχουμε συνειδητοποιήσει κάποια απλά πράγματα. Είναι ευχή σου και εύχομαι να το βρεις αλλά προσωπικά το να εύχεσαι να βρεις ένα πλάσμα να σου δώσει αγάπη είναι συνταγή για πόνο και απογοήτευση. Στηρίζεις την ευτυχία σου σε κάτι εξωτερικό. Η αγάπη είναι όντως παντού αλλά όχι η ερωτική. Και αν μάθουμε να μας καλύπτει η ανιδιοτελής αγάπη θα είμαστε πολύ πιο ευτυχισμένοι.
Scroll to top icon